Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nqnknk

Co zrobić gdy sąsiedzi...

Polecane posty

Gość nqnknk

na pół dnia zamykają szczeniaka w łazience a on bezustannie szczeka i popiskuje przez parę godzin? :o

Gość hbjkh
zgłoś to gdzieś. przeciez oni sie znecaja nad zwierzeciem. taki szczeniak zamkniety na pol dnia nie wie co sie dzieje i boi sie, juz nie mowiac ze nie wiadomo czy ma tam wode i jedzenie.

Gość hbjkh
tak musi sie przyzwyczaic do bycia samemu w domu. a nie do zamykania w kiblu. zglos to autorko

Gość informatyk____
ale pusta ta laleczka

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
Ja Ci powiem tak. :) Mój piesio jak był szczeniakiem to zamykałam go w łazience - miał tam wodę i dwie michy żarełka. Robiłam to bo gryzł wszystkie kable i po prostu wszystko co zobaczył brał do pyska i rozwalał. Też szczekał, chyba z 2 lata musiał się nauczyc sam zostawac, ale już później nie w łazience.

logiczne ale jak widać nie dla wszystkich.ja mojego szczeniaka zamykam tylko w jednym pokoju, który jest odpowiednio zabezpieczony, źeby nic sobie złego nie zrobił. może u tych ludzi najbezpieczniejszym dla psa miejscem jest łazienka

"...na pół dnia zamykają szczeniaka w łazience a on bezustannie szczeka i popiskuje przez parę godzin? " Zrozumieć,ze muszą pracować,chociażby po to by pieska mieć. A on w końcu się przyzwyczaji do tego,ze pieski zostają w domu,gdy dorośli pracują.

Gość 12 no własnie
nie macie wrażenia że doszło do tego że psy są ważniejsze niż dzieci?? Że niektóre maniaczki nakarmiły by pieska niż bezdomne dziecko?? Zbiera sie karme dla psów robi zbiórki pieniędzy na pieseczki bo one takie biedne. A gdzie tu jest miejsce na człowieka? Sąsiadka spi w łóżku z labradorem który waży 40 kg i nawet jak ma cieczke jej to nie przeszkadza i całuje swojego pieska w bawełnianej pościeli....to nie jest normalne!!!!!!!!!!!!!!!

" nie macie wrażenia że doszło do tego że psy są ważniejsze niż dzieci?? Że niektóre maniaczki nakarmiły by pieska niż bezdomne dziecko??" a co cie obchodzi co kto robi z własnymi pieniędzmi????????

Gość 12 no własnie
lala nie dzikuj;p

Gość sdfds
No nie jestem pewna czy oni sie znecaja. Ja pracuje z domu, wiec caly szas spedzam w domu, wiec moj jamnik jest przyzwyczajony, ze zawsze z kims jest. Ale wiem, ze gdy tylko wychodze na zakupy czy cos zalatwic, a moj maz jest jeszcze w pracy, i pies zostaje sam to caly czas szczeka i lezy przy drzwiach. Ja mu przeciez krzywdy nie robie, ma wszystko co najlepsze, ale niestety nieznosi byc sam. Dobrze, ze mieszkam w domu a nie mieszkaniu i nie mam "dobrodusznych" sasiadow, ktorzy by mnie podkablowali, ze sie nad psem "znecam".

Gość max weberrr
" nie macie wrażenia że doszło do tego że psy są ważniejsze niż dzieci?? Że niektóre maniaczki nakarmiły by pieska niż bezdomne dziecko??" to jest wyłącznie moja sprawa komu i jak pomagam. zresztą dzieci mają rodziców, którzy powinni się nimi zająć albo przekazać opiekę stosownym instytucjom. a bezdomne zwierzęta nie poradzą sobie same na mrozie.

Gość 12 no własnie
tak jak są domy dziecka tak i są schroniska!! Zresztą....zapomniałam że kafe to nie "forum"

12 no właśnie tylko widzisz, jakoś w Polsce żadne dziecko przebywające w instytucji nie umarło z głodu, zimna czy głupoty ludzkiej lub nie zostało uśmiercone bo nie było wystarczająco miejsca czego niestety nie można powiedzieć o biednych zwierzętach w schroniskach:(

czemu nie jest normalne, nie kazdy lubi dzieci, bez jaj. Co do popiskiwania psa to wspolczuje, moi sasiedzi maja wilczura ktory non stop szczeka, nawet jak oni sa w domu i go nie uciszaja:/ szczerze mowiac czekamy az zdechnie, bo nie mam zamiaru wydzwaniac po policje,a pies juz ma sporo lat:/