Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ditch

Obawy przed pierwszym razem

Polecane posty

Gość ditch

Witajcie, mam wielki problem dotyczący pierwszego razu. Mianowicie, obsesyjnie boję się ewentualnej wpadki, konsekwencji - ciąży. Mam 19 lat. Czuję, że chcę to zrobić z obecnym facetem, ale strasznie się boję, dlatego zwlekam z seksem już ponad 2 lata. Widzę, że chłopak się z tym męczy, ja też... Najlepiej, gdybym miała 110% pewności, że nic się nie stanie, ale takowej nie ma się nigdy, zawsze jest ryzyko. Teraz kilka pytań do Was, liczę na pomoc: 1. Prezerwatywa na pierwszy raz wystarczy? 2. Jeśli chłopak nie skończy we mnie, to jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę? 3. Jakie prezerwatywy polecacie?

możesz sobie kupić plemnikobójczy żel jak się tak strasznie obawiasz ciąży , durexy są ok

Porozmawiaj o antykoncepcji z mamą albo ginekologiem. Żadna metoda nie daje 100% pewności, nie daje jej też połączenie metod. Musisz zrozumieć to, że seks ZAWSZE wiąże się z ryzykiem ciąży i musisz ten fakt zaakceptować. Możesz poprosić ginekologa o receptę na tabletkę po, wykupić ją, żeby zawsze mieć pod ręką na wypadek gdyby pękła prezerwatywa. Według mnie najskuteczniejszą metodą są tabletki. Dobrze jest znać mechanizm ich działania, a co najważniejsze stosować je według zaleceń.