Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Osa1985

Problem z zajsciem w ciaze przez niedoczynnosc tarczycy! Mial ktos?

Polecane posty

Czesc! Jezeli ktos ma doswiadczenie z noeorczynnoscia tarczycy i ciaza to prosze o odp.

Gość bialamasajka
Możesz mieć za mało hormonów powodujących owulację. Moja koleżanka poddała się farmakoterapii pod okiem lekarza i określała dni płodne i czy wystąpiła owulacja mikroskopem owulacyjnym. Po 8 miesiącach się udało :)

Jestem po operacji całkowitego usunięcia tarczycy, bez problemu zaszłam w ciążę. Oczywiście jestem skazana na ciągłą suplementację hormonów ale jak widać da się.

No wlasnie biore leki od poczatku stycznia euthyrox n 75 pol tab. Wczesniej okres mialam revular. a teraz spoznial mi sie 5 dni a jak przyszedl to nie dosc ze po terminie to jeszcze mnie wrecz zalewa. nie iwem co jest. Czy to leki mi rozregulowaly? A juz sie cieszylam .... P.S dziekuje za odp.

Dodam jeszcze ze endo kazal mi nie przerywac staran wiec po takim opoznieniu naprawde bylam nastawiona ze sie udalo. Jak czytam rozne wypowiedzi to wychodzi ze sie udaje po 2,3 cyklu mam nadzieje ze i mi sie uda. Pozdrawiam!

Gość jedna pani :)
Rowniez choruje na niedoczynnosc i jak masz hormony unormowane to nie powinno byc zadnego problemu z zajsciem w ciaze,musisz byc pod stala opieka endo.

Gość jedna pani :)
A jeszcze chcialam napisac,ze mi po ciazach tarczyca zaczela wariowac,w ciazy bylo ok,ale teraz to masakra jakas,nie moga mi odpowiedniej dawki lekow dobrac,bo raz mam niedoczynnosc a raz nadczynnosc i tak w kolko :(

Jedna pani:)- nie bierz sobie tego do serca ale chociazmasz tozczescie ze urodzilas juz dziecko. Mysle ze co innego jest sie leczyc bo chcesz dziecko a co innego w pozniejszym czasie. Pozdrawiam!

Gość Myślę, że będzie dobrze
Ja w pierwszą ciążę zaszłam bez problemu. Przy drugim dziecku wyszły problemy hormonalne, w tym niedoczynność tarczycy. Po 3 miesiącach od rozpoczęcia leczenia byłam w ciąży. W ciąży rzecz jasna ciągle zwiększana była dawka hormonów, po porodzie zmniejszona i wszystko jest ok. Pozdrawiam i trzymam kciuki

Mysle ze bedzie dobrze- Dziekuje za odp. Mam nadzieje ze mi tez uda sie w 2-3 cyklu ;)