Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żabkaaaaaaaaa123

Boję się, że zaszłam w ciążę. Pomocy!

Polecane posty

Gość żabkaaaaaaaaa123

Witam. Zacznę od tego, że strasznie się martwię, gdyż nie planuję w najbliższym czasie dzieci. Kiedy jeszcze byłam ze swoim facetem, to współżyliśmy, ale przed mój strach zawsze staraliśmy się uważać, zwłaszcza, że jako zabezpieczenia używaliśmy tylko prezerwatywy. Już ponad miesiąc nie mam miesiączki. Zastanawiałam się- może to stres, niby nie powinnam panikować, zwłaszcza, że zanim zaczęłam współżyć okres miałam bardzo nieregularnie. Potem mi się uregulował co do dnia. Ale mój ostatni stosunek pokrył się prawie że z rozstaniem z moim poprzednim partnerem (niespełna tydzień później zerwaliśmy). Czekałam- tydzień, dwa, trzy- a okresu dalej jak nie było tak nie ma. Często jest mi niedobrze, ale nie wymiotuję, czuję się lekko osłabiona, dzisiaj zaczęły boleć mnie jajniki. Zauważyłam, że zaokrągliło mi się podbrzusze, ale to chyba niemożliwe, bo wypadałoby jeśli już, że to dopiero pierwszy miesiąc... Muszę dodać, że zrobiłam dwa testy, oba wyszły negatywne. Proszę o pomoc.

Gość Kotkama
idź do ginekologa. możliwe jest też że spóźnia ci się ze stresu.

idz do gina - takie spoznienie okresu nie jest normalne a co do ciazy - jesli od prawdopodobnego zaplodnienia minal ponad miesiac, jestes po czasie kiedy powinnien byc okres i sa 2 testy negatywne to raczej nie masz sie o co obawiac

Kiedys miałam tak samo- okazało się, że to przez torbiel na jajniku. Ale żeby się przekonać co jest przyczyną zaniku miesiączki trzeba iść do ginekologa

Gość bialamasajka
Zacznij obserwować swój cykl owulacyjny. Będziesz wiedziała w jakiej fazie obecnie jesteś i kiedy możesz spodziewać się okresu. W dni płodne nie współżyj. To tak na przyszłość. Możesz mierzyć sobie temperaturę, badac śluz, są też specjalne komputery cyklu np cyclotest czy mikroskopy owulacyjne

Gość żabkaaaaaaaaa123
Kilka dni temu miałam biały śluz. Z objawów, które opisywałam, został tylko wzdęty brzuch. Nie czuję się osłabiona, wręcz przeciwnie. I nie jest mi niedobrze. Zobaczymy, bo w takim razie, jeżeli śluz się pojawił, to lada dzień powinnam spodziewać się okresu.

Gość FLAMEka
Okres może Ci się spóźniać przez stres, którego teraz masz dużo. Sama wiem jakie przeżycia związane są z rozstaniem. Skoro używaliście prezerwatyw i nie pękła, to ciążę możesz wykluczyć, bo niby jak miałabyś zajść? Ale jeśli nadal się obawiasz warto zgłosić się do ginekologa, on rozwieje wszystkie Twoje wątpliwości.