Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Joya

Pomocy

Polecane posty

Gość kasinka...
a tak teraz mysle, ze jajnik Cie moze bolec, bo juz juz sie do startu szykowal, a kolejna porcja hormonow wszystko zahamowala. I zostal tak w polowie "blokow startowych" :D

hm...ale przecież między tamtym wydarzeniem a chwilą obecną miałam już jedno krwawienie podczas 7-dniowej przerwy mniej obfite ale było no i się spóźniło dwa dni

Gość kasinka...
jeszcze raz prosze, bo juz nic nie rozumiem... Dostalas krwawienie z odstawienia po skonczonym opakowaniu, tak? I w czasie przerwy wspolzylas, a pozniej wzielas kolejne pigulki? I wtedy zrobilas 7 dni przerwy? A kiedy bylo te 10 dni..?

więc nic nie będzie bo jeszcze mi by tego brakowało.

najpierw nie brałam tych tabletek i potem zaczęłam je brać. po 11 dnich współżyłam to był jeszcze grudzień a w styczniu dostałam normalnie krwawienie tylko 2 dni z opóźnieniem. Z czego nie miałam żadnych objawów że go dostane. W ten dzień współżyłam i po nim dopiero dostałam to krwawienie. A od tamtej środy mam plamienie krwią.

Gość kasinka...
no to teraz napisze co zrozumialam, a Ty odpowiesz czy dobrze? Zaczelas brac pigulki po przerwie 10-cio dniowej. Odczekalas 11 pigulek i...wspolzylas. Skonczylas opakowanie, krwawienie z odstawienia zaczelo sie drugiego nia kolejnej przerwy..? Tak? I tego dnia tez wspolzylas..? Dobrze rozumiem?

coś mniej więcej -po krwawieniu które miałam koniec listopada a początek grudnia przez 10 dni nie brałam tabletek. - potem wzięłam kolejno od pierwszej aż do 11 i współżyłam - wzięłam wszystkie z listka i zrobiłam przerwę a krwawienie wystąpiło 5 dnia od razu po współżyciu było to wieczorem ok 22 a nie 3 tak jak zawsze i było mniejsze . -Skończyło mi się po 5 dniach i potem minęły równe dwa tygodnie i zaczął mnie boleć lewy jajnik i dostałam te plamienia krwią

Gość kasinka...
krawienia z odstawienia nie sa miesiaczka, to wynik spadku hormonow we krwi w czasie przerwy. Z reguly sa duzo mniejsze od naturalnego krwawienia w cyklu, nie ma bolacego brzucha ani innych typowych dla miesiaczki objawow. Krwawienie z odstawienia nastepuje w czasie 7 dni przerwy, najczesciej zaczyna sie 2 lub 3 dnia tejze przerwy, ale moze rownie dobrze byc to i 5 dzien, a nawet wcale. I to jeszcze nie jest niczym dziwnym. Zwlaszcza podczas pierwszych opakowan pigulek. Tak, czy siak mysle, ze powinnas wrocic do gabinetu ginekologa i poprosic, by Ci to wszystko wytlumaczyl. I jeszcze raz kontrolnie zbadal. Mozliwe, ze dopasuje inne pigulki, niz te ktore przyjmujesz obecnie.

Gość o nie nie
Joya ok. Już teraz nic nie zrobisz. Ja myślę, że to przez wydłużenie tej przerwy i mogę się założyć, że lekarz powie to samo skoro badania nie wykazały nieprawidłowości. I tego się trzymaj. Od kolejnego opakowania powinno się wszystko uspokoić, choć nie musi. Dlatego wróć do swojego lekarza jeśli dalej będziesz plamiła i opowiedz mu o wszystkim tak jak tutaj napisałaś jakby co.

Gość o nie nie
Ja nigdy przerwy nie wydłużałam. Ale zgodnie z ulotką raz ją skracałam, bo dostawałam krwawienie akurat w weekend. I raz łączyłam opakowania, bo brałam antybiotyk i akurat wypadało mi branie na przerwę. I w każdym z tych dwóch przypadków miałam plamienia, również z bólem brzucha. I lekarka mówiła, że to właśnie od tych zachwiań cyklu. Plamienia mijały mi z rozpoczęciem kolejnych opakowań. Więc może i u Ciebie tak będzie Joya. A ciąże z tego co napisałaś możesz wykluczyć, bo ja z tego co napisałaś rozumiem, że nie było stosunków niezabezpieczonych. Chyba, że były w ciągu tej wydłużonej przerwy bo o tym nie pisałaś.

Gość oooo jeżu
ale namieszałaś. Ja bym sie jeszcze raz upewniła co do tej ciąży jeszcze raz chociażby zwykłym testem, bo od 13 grudnia to tak jakby 6 tygodni w tym czasie najwcześniej gin może wykryć ciążę.

u mnie mija już ponad 7 tydzień od tamtej sytuacji i by łam u lekarza we wtorek i nic nie wiedziała więc nie ma takiej możliwości

Zaczęłam kolejne opakowanie ponieważ miałam wizytę u lekarza i nie mogłam mieć wtedy krwawienia . Po za tym jak piszecie że podczas brania kolejnego opakowania powinno mi to przejść ale biorę już czwartą tabletkę i zero zmian

Gość namieszalas, sa konsekwencje
plamienie sie skonczy, ale pewnie dopiero przy nastepnym blistrze. Oczywiscie, o ile znow nie przedluzysz przerwy. Nie wolno tak robic!

nie miałam wyboru. Lekarz wyjechał a ja zawsze kupuje po trzy opakowania. Jeszcze mnie jeden fakt teraz dobił... A raczej coś mi się przypomniało....

jeżeli potem wystąpiło krwawienie a kilka temu miałam robione usg i nic nie było widać to znaczy że w ciąży nie jestem? Pytam bo jednak coś mi się przypomniała podczas tej przedłużonej przerwy.

dziewczyno....moglas w zaprzyjaznionej aptece wziac pigulki bez recepty, tlumaczac si wyjazdem lekarza - i doniesc ja pozniej. Moglas pojsc do lekarza rodzinnego - w tej sytuacji wystawilby recepte na 1 opakowanie. Moglas w koncu zabezpieczac sie prezerwatywa... Naprawde bylo kilka wyjsc. Tylko trzeba bylo pomyslec... A teraz tu juz nie jecz, tylko powtorz to, co nam lekarzowi. My Cie przez net nie zdiagnozujemy...

Wyjechał tydzień przed moim przyjściem a ja wtedy kończyłam ostatnie opakowanie z tych trzech co kupiłam wcześniej. w aptece nie chcieli pójść na takie coś. rodzinny na urlopie

"rodzinny na urlopie", czyli wg Ciebie jego pacjenci chorzy na grype czekaja do jego powrotu? Czy a zapisywani do innego lekarza? :P Ty tez moglas pojsc do jego kolegi... Myslec, myslec!

już pa... Miałam krwawienie podczas ostatniej przerwy dwa tygodnie temu a lekarz nie widział nic. Pewnie by powiedziała że jestem w ciąży gdybym była?

Gość o nie nie
Joya a ten Twój lekarz to już wrócił z tego urlopu? Może byś się umówiła do niego?

Ostatni raz do niego poszłam i więcej nie idę. Nie traktował mnie poważnie