Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ketreleczka

przez jaki smoczek podac takie mleko?

Polecane posty

Gość ketreleczka

mam zagęszczac bebilon ppeti kaszką . na początek jedna lyzeczka na 120 ml mleka. ale przez 1 dziurke mi to nie przejdzie

Gość aventtttt
avent troj-przeplywowy, albo tomme tippee nie wiem jak sie nazywal ale mial nacieice smoczka w ksztalcie X polecam i ten i ten stosowalam do kaszki i kleiku ktorymi zageszczalam mleko

Gość ketreleczka
no wlasnie mam tomme tipy ale mala ma 4 mies i ten z x jest za szybki ona mi sie dlawi. natomiast z 1 dziurką jest za maly-mleko nie przeleci., a co oznacza smoczek trójprzeplywowy???

Gość aventtttt
hmmno tak moze byc za szybko jak dla takiego malego dziecka. ten troj przeplywowy to takie cos http://www.akpolbaby.pl/smoczki-na-butelki/243-smoczek-avent-airflex-mini-2-szt-5012909013055.html ma on jedna szczeline, w zaleznosci od tego jak szybko ma plynac mleko tak sobie krecisz butelka na 1 , 2 albo 3. 2 i 3 u nas byly wlasnie na zageszczane mleko. ja zaczelam zageszczac jak synek mial jakos 5 miesiecy i najpierw mielismy tomme ale w nich szybko robila sie wieksza ta dziurka i kupilam butelke i ten wlasnie smoczek z aventu i bylo ok namsie sprawdzilo i to moge polecic bo nic innego nie znam :)

Gość kjsdfbvshj
Mój mały ma 5 m-cy i też zaczynam mu zagęszczać mleko, mam smoczek Tomme Tippee 3+ w którym po prostu trochę powiększyłam dziurkę i leci ładnie, jest jeszcze taki specjalny smoczek do kaszki 6+, ale on ma taki duży trójkątny otwór, że kaszka musi być naprawdę gęsta. Spróbuj albo powiększyć dziurkę, albo kupić rozmiawowo większy, np jak Twoje dziecko 4 m-ce to kup dla 6-cio mieszęcznych.

Gość aventtttt
ja jak kombinowalam cos z dziurka w tomme to mi sie szybko ta dziurka powiekszala ten smoczek sie rozrywal :) a w avencie te dziurki sa tak fajnie zrobione ze nic sie z nimi nie dzialo :) nie ze reklamuje avent tylko pisze o swoich spostrzezeniach :)

Gość ketreleczka
a w jaki sposób w avencie reguluje się szybkosc przepływu w ??' bo wypatrzylam ze Tomme Tippie tez ma wielolrzepływowy smoczek

Gość aventtttt
w zaleznosci od tego jak trzymasz butelke jak masz butelk w pozycji 1 ustawiona do nosa dziecka to jest najwolniejszy przeplyw, a jak w pozycji 3 to najszybszy

Ponoć nie wolno nacinać smoczków silikonowych, tylko ew. kauczukowe. My po prostu jak zaczęliśmy zagęszczać, to przeszliśmy na smoczki o jeden rozmiar "starsze" Używaliśmy Aventa, ale przeszliśmy na Canpol. Są rewelacyjne, no i do tej pory trzymamy się tej zasady. Bo samego mleka to dzieci już od daaaawna nie dostają :)

Gość mamama27
masz butelki aventa? daj smoczek lovi - tylko trudno mi powiedziec który r ozmiar ale lovi ma jedną dziurkę większa niż avent (aventa ma małe dziurki tylko jest ich więcej) i ta dziurka jest coraz większa co do rozmiaru - ma tez smoczek z krzyżykiem do kaszek

Gość mamama27
a no i smoczki lovi pasują do butelek avent i na odwrót

Gość mama giganta
A skąd pomysł,że 120ml mleka z JEDNĄ ŁYŻECZKĄ kleiku nie przejdzie przez dziurkę? U nas przechodziło bez najmniejszego problemu. Wiesz jaki jest Twój problem? Chcesz,żeby mleko samo dziecku płynęło do gardła. Dlatego się krztusi i dławi. Dziecko musi ssać,żeby jeść. A jak zassie to i gęste przeleci.

Gość mama giganta
Napisałam gęste już z myślą o większej ilości kleiku, bo ta jedna łyżeczka to jakoś szczególnie nie zagęści...

Gość a ja Ci radzę jak juz
zagęścisz mocno kaszką to zacznij podawać łyżeczką, moja mała ma skońcvzone w niedzielę 4 miesiące i juz wsuwa zupkę i kaszki łyżeczką

Gość mama giganta
A ja Ci radzę jak już-a jakie zupki dajesz?

Albo robię sama: marchew, pietruszka, ziemniaczek i troszkę selera albo daję jakiś słoiczek, ale mała woli moje. A kaszkę daje z bebilonem pepti który pije i z przecierem owocowym który też sama robię (banan, jabłka albo gruszki)

Gość mama giganta
To szybko dietę rozszerzyłaś... moi chłopcy to w tym wieku mleko i kleik. Po skończeniu 4 miesięcy powoli wprowadzałam marchew, ziemniaka i jabłko. A takie mieszanki to dopiero po 5.

nie robiłam tego z własnego widzimisię tylko pediatra jak mała skończyła 16 tygodni powiedziała, że już można i miała rację :-) mała jest zachwycona nowymi daniami i nie ma żadnych problemów z brzuszkiem

Gość mama giganta
Ale ja absolutnie nie krytykuję Twojego postępowania! Po prostu podziwiam odwagę. Ja mam dwóch synów,ale z rozszerzaniem diety strasznie się cykałam. Może dlatego,że straszy jest alergikiem...

Gość ketreleczka
no podalam jej wczoraj przez tomme tipy z 2 dziurkami a zamówilismy te przepływowe.dzięki dziewczyny

Gość indzia
Tylko i wyłącznie buteleczka Lovi i smoczek "krzyżowy" - REWELACJA

Gość aikonka
smoczek canpol babies z krzyzykiem-tani, a leprszy nizte wszyskie drogie smoczki

Gość sluzbowo na statek
witam, pewnie watek juz nieaktualny ale chetnie podziele sie sposobem jaki dziala na powiekszenie dziurki w smoczku (Timmy Toppy czy jakos tak)- oczywiscie dziurki nie da sie wypalic/topic, proba rozgrzanego do czerwonosci gwozdzia zakonczyla sie fiaskiem, wycianie nozyczkami tu dziez innymi cegami niby dziala ale smoczek peknie w miejscu ciecia po 1-3tyg jesli dobrze pojdzie troche dluzej. Dobra koniec dewagacji- ja uzywam nita z nitownicy (brzmi odstraszajaco ale czysta i effektowna praca). do wykonania potrzebny bedzie nit (paczka w supermarkecie ok 2PLN, w zaleznosci od oczekiwanego otworu wybieramy srednice nita, w sklepie fachowo nazywa sie to: nity zrywalne, aluminiowe), mlotek i imadlo lub kleszcze. wykonanie zajmuje mi ok 20sekund, opis troche dluzej: nit sklada sie z dwuch czesci- tulejka zakonczona grzybkiem i gwozdzia, wyjmij gwozdz z tulejki, tulejke wloz do imadla grzybkiem do gory tak zeby jego krawedzie oparly sie na imadle, lekko dokrec tak zeby nie zgniesc tulejki (w przypadku braku imadla a masz kombinerki/kleszcze- popros zeby ktos Ci to przytrzymal podparte na jakims betonie), umiesc smoczek na tulejce tak aby jego otwor byl na srodku otworu tulejki (smoczek zwrocony ku dolowi oczywiscie), doloz "gwozdzia" (glowka do dolu) do otworu i stanowczo jednym uderzeniem wybij otwor- zrobione. Jesli chcesz mniejsza srednice musisz uzyc drugiej strony gwozdzia jednak tutaj konieczne jest wczeniejsze zeszlifowanie go zeby powierzchnia wybijania byla plaska. mam nadzieje ze komus sie ten opis przyda, u mojego dziecka smoczek wytrzymal 1,5roku- sluzyl do podawania kaszek :) pozdrawiam i zycze powodzonka