Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vvvvvvala

stop ACTA - stop korporacjom!!! to nie o internet chodzi

Polecane posty

Gość vvvvvvala

W kontrolowanych przez koncerny mediach kłamliwie wmawia się mieszkańcom naszego kraju, że ACTA to jedynie walka z piractwem w Internecie. Dlatego wielu ludzi nie związanych z Internetem uważa, że całe zamieszanie to jakaś pomyłka. Myślą sobie jedynie, że „banda złodziei chce chronić swoje prawo do złodziejstwa. Jednakże, Acta jest dokumentem mówiącym o wszystkich występujących przypadkach łamania praw autorskich w całej światowej gospodarce. Nikt nie wychodziłby na ulice, gdyby chodziło jedynie o ochronę praw autorskich. W ACTA jest mowa o ochronie praw autorskich i dóbr, towarów i znaków podobnych. Podobnych, to nie znaczy identycznych, ukradzionych, lub skopiowanych. Cały Internet huczy już o upadku leków zastępczych, które są w składzie, nazwie i opakowaniu podobne do leków oryginalnych. W podobnym duchu ACTA będzie prawdopodobnie wpływało na światowy dostęp do nasion, a co za tym idzie do żywności. Budzi się we mnie uzasadniona obawa, że porozumienie to znacznie ułatwi wprowadzenie w życie monopolu żywnościowego największych na świecie producentów nasion, dodatków do żywności, suplementów diety itp. Chodzi tu o firmy Monsanto i Bayer, które już od kilku lat nie kryją się ze swoimi dążeniami do przejęcia władzy nad globalną żywnością. http://cia.media.pl/acta_a_swiatowa_zywnosc

Gość vvvvvvala
up

Gość ptasiek nastroszony
STOP! PRZECIWNIKOM acta! terroryści nie chcą ACTA bo złodziejstwo popierają i podróbki. STOP! podżegaczom antyunijnym !STOP! wszystkim oszolomom!

Gość fvgervbgergbe
dopiero sczaiłeś?

Gość wiemOtymAleCo
z tego Głosowałam na Kaczyńskiego jescze w latach 90tych i co ? wszystko w pizdu poszło! Weszliśmy do uni sąsiedzi wybrali Tuska dwa razy z rzędu i wszystko o co walczyli nasi dziadowie zdechło w czasie dwóch kadencji. Nie da sie tego wskrzesić! Wiedziałam że nie będe miała swoich praw kiedyś i będe inwigilowana w końcu ludzie ida zawsze a łatwiznę i mają pstro w główkach.

Gość vvvvvvala
ptasiek, idź sie utop tu chodzi o poważną sprawę a nie piosenkę ściągniętą z netu. tu chodzi o patenty, o żywnośc i o korporacje stop ACTA

Gość wiemOtymAleCo
Biorą providenta żeby na wakacje jechać i zabrać trzy paski adidasa ze sobą-takich spotykam na drodze swojego życia! No to czego sie spodziewać??

Gość wiemOtymAleCo
Ptaśiek to Czesław z władców much! Nie można go nie lubic ale wiadomo co mu dolega,także nie irytuj sie jego wpisami.

Gość vvvvvvala
no właśnie widzę, mózg mu wypływa :P

Gość wiemOtymAleCo
Ja juz czekam tylko na zaczipowanie mnie imojej rodziny oraz skrócenie nam życia.

Gość wiemOtymAleCo
To nieuniknione

Gość fvgervbgergbe
nie pierdolcie glupot :O tak moze byc tylko jesli bedziecie sie cicho zgadzac na wszystko, ale przeciez po to mamy usta by krzyczec :classic_cool: ale filozoficznie pojechalam teraz :classic_cool: