Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hjhkhjhk

wesele + chrzciny

Polecane posty

Gość hjhkhjhk

jak w temacie. wybieram sie na wesele kolezanki będę swiadkowa i chrzestna, co powinnam kupic, lub ile dac bo w kropce jestem?

Gość nie jestem zwolenniczką
łączenia imprez gdyż uważam że ktoś robi to dla własnej wygody i oszczędności przy okazji (jedna impreza, dwie okazje) a goście ? Bawią się na jednej imprezie zgarniają podwójne prezenty :/ Trochę nietaktowne dlatego dałabym tyle ile miałabym zamiar dać na wesele a rozdzieliła na dwa. Podam przykład: jeśli na wesele zamierzałabym dać 600 zł to nadal dałabym taką samą kwotę z tym że 300zł podarowałabym młodym a 300zł na chrzciny. Jako gość wolałabym wybawić się podwójnie raz na weselu a drugi raz iść na chrzciny. Wtedy dałabym podwójnie ale skoro ktoś się nie wysila to czemu mnie ma szarpnąć za kieszeń podwójnie a bawić tylko na jednej imprezie.

Gość krówkowa
mam takie samo zdanie jak poprzedniczka ;)

Na chrzciny - może kupić coś dla dziecka? Coś, co zostanie przy nim, będzie mogło się bawić, w jakiś sposób rozwijać... ;) Zgadzam się z poprzedniczkami w sprawie pieniędzy.

Gość w ogóle co za durny
pomysł łączyć wesele z chrzcinami :/ I jak sobie to młodzi wyobrażają że zespół będzie głośno grał a z boku gdzieś przy głośniku dziecko będzie spało bo przecież nie wypada dziecka odwieź gdzieś bo skoro chrzciny i ktoś daje prezenty to główny gość=dziecko powinno być częścią imprezy. A w kościele to już w ogóle totalna porażka że młodzi podchodzą z dzieckiem na rękach i najpierw ksiądz udziela im ślubu, heh jak w komedii ktoś mówi 9 miesięcy później i od razu ksiądz przechodzi do ochrzczenia dziecka i też nagle świadkowie podmieniani są i na ich miejsce stają chrzestni. A panna młoda ubrana w białą suknię czy może czerwoną :) Matko taki ślub/wesele/chrzciny w jednym to poroniony pomysł. Co za idioci wymyślają takie rzeczy.

Gość jajajajajajaja
tak sie sklada ze ja bede miala taki slub z chcinami. Sam ksiadz nam to zaproponował i nie z wygody dla nas ale po prostu nie chciał nam wczesniej dać wiec wpadł na pomysł ze zrobimy razem i co my na to.. w sumie to nam się ten pomysł spodobał bedzie nietypowo.

Gość w ogóle co za durny
ale jak sobie to wyobrażacie ? W kościele jedno po drugim ? A na sali ? Chcecie takie małe dziecko trzymać w sali gdzie będzie tak głośno ? Dla mnie jest to strasznie nieodpowiedzialne i egoistyczne bo jak mają zachować się goście ? Jedni proszeni na wesele a inni na wesele + chrzciny ? Według mnie za wiele niewiadomych. Jako gość też nie bardzo wiedziałabym jak sie zachować, co zrobić z prezentem

Gość TakaaaaaaaaaaaaaJaaaaaaaaaa
durne paly skoro robia laczone widocznie ich nie stac i niechca sie zadluzac jak wy barany jedne poza tym jesli tak robia to widdocznie to nie zadne weselicho tylko poczestunek po ceromoniach itd w jakich wy czasach zyjecie ze wam odbija ze te imprezy byly by w formie wesela

Gość fgggggggggggg
Ja tak mialam i rowniez jedna dziewczyna byla swiadkowa i chrzestna co do prezentow to dostalam od niej koc 100 zl i dla dzieciaczka lancuszek zloty i bukiet i starczy kto powiedzial ze prezenty maja byc drogie Mozesz kupic jakas pamiatke chrztu i zabawke a im np jakies filizanki i album Koszt okolo 200zl

Gość w ogóle co za durny
skoro ktoś pisze "wesele+chrzciny" to dla mnie słowo WESELE oznacza imprezę, potrafię rozróżnić słowo WESELE od POCZĘSTUNEK. Poza tym kto się zadłuża to się zadłuża :)

Gość w ogóle co za durny
Zawsze jak idę na wesele daję droższe prezenty a raczek kopertę, idąc na chrzciny również daję odpowiedni prezent natomiast idąc na łączoną imprezę nie dałabym tyle samo tylko mniej. Bo jakby nie było jest to 2w1 i młodzi nie wykosztują się tak jakby mięli robić dwie osobne uroczystości.

Gość jajajajajajaja
nie wiem o co wam chodzi ze taki oburzone wielce... Dla mnie to jst super rozwiazanie . Jedno podrugim najpierw slub a pozniej dzieciaczka do chrztu bedzie mial 2 laka wiec nie bedzie taki maly i niekumaty. Dla mnie super rozwiazanie.

Gość jajajajajajaja
a co to za roznica jakby na nastepny dzien zrobili chciny albo za tydzien???!!!! 2 w 1 uwazam ze to jest dobry pomysl... nie to ze wykosztować sie nie trzeba ale to ze tez sie liczymy ze nie dostaniemy prezentów takich jakbysmy mieli dostac ,,,, zreszta my nie liczymy na prezenty wazne zeby w tym dniu byli ludzie ktorych kochamy.

to moze trzeba bylo zaczekac az ktos z rodziny umrze - wtedy byl pakiet: slub+chrzciny+pogrzeb - i moze klecha by dal upust jakis, hm? pakiety zawsze sa tansze;-)))

Gość fioletowe irysy
Ja byłam na takim ślubie połączonym z chrzcinami (po ślubie odbyła się kolacja w restauracji, ale tylko dla najbliższej rodziny, ja nie byłam zaproszona jako koleżanka). Świadkowie byli też chrzestnymi, więc nie było żadnego "podmieniania" przy ołtarzu. Państwo młodzi, ponieważ o to prosili, dostali dla dziecka rzeczy typu ubranka, pieluchy, kaszki etc. - to było symboliczne. Natomiast oni sami zebrali jakieś koperty.

Gość Kotkama
Tak jak wyżej. Możesz jednak zamiast kopert kupić prezenty - je się zawsze kupuje jeśli nie chce się "za mało dać w kopercie". Przykładowo, jeśli normalnie dałabyś na wesele 600 to 300 przeznacz na prezent weselny (np sztućce) i 300 na prezent dla dziecka (srebrne lusterko itp). Przeczytaj też porady na tipach http://goo.gl/CntH8

Gość najlepsza wypowiedz
ROR :) Ludzie przesadzają żeby łączyć wszystko razem. Rzeczywiście niedługo dojdzie do tego że pary będą łączyć wszystko na raz: ślub, chrzest, komunia św, i może jeszcze czyjś pogrzeb to przecież wyjdzie taniej

dla dziecka możesz kupic jakiś rezent. u nas chrzesna kupuje dziecku złoty medalik z łańcuszkiem. taka tradycja. a jeśli chodzi o prezent dla młodych, to ich zapytaj co chcą. jeśli chodzi o pieniądze to daj tyle na ile cię stać. jak chcesz to podziel na nich i na dziecko.

Gość KingaRusin
Super wszystko na raz i najlepiej w jednym dniu a dobre obiekty na chrzciny znajdziecie na www.ChrzcinyiKomunie.pl Polecam