Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zniesmaczona barrrrdzo

Ale mnie zdenerwowal dzisiaj ksiadz

Polecane posty

Byl na koledzie...akurat tak sie zlozylo ze byl u nas moj narzeczony i kolede przyjmowal z nami...nie moglo byc dobrze...musialo byc glupie pytanie...ze czemu ta dlugo ze slubem czekamy skoro sie kochamy...nic nie dociera ze ja chce studia skonczyc i miec mozliwosc zarabianai na swoj dom bo z pensji przyszlego meza byloby bardzo ciezko itp itd...a slub planujemy na lato przyszlego roku...i to ich gadanie ze mozna przeciez razem przechodzic z tym przez zycie.,..zielonego pojecia ci ksiezulkowie nei maja :o po co zadaja glupie pytania i sie wpieprzaja...wazne ze chcemy wziac slub i tyle...ale nie...lepiej wsadzac nos w czyjes prywatne sprawy...

Gość gilea
no ale co sie tak zdenerwowalas? jakby zapytala osoba swiecka to tez bys sie tak wzburzyla?

nie tyle o pytanie ale o naklanianie bardziej do tego ze powinnismy w krotszym czasie wziac slub bo przeciez on tak twierdzi i on wie lepiej

Gość ech........
Ja ci napiszę co myślę o religiach. Po technikum zacząłem o tym myśleć robiłem prezentacje maturalną o apokalipsie i sądzie ostatecznym. Jeśli wpiszesz choćby na wikipedii różne religie wyjdzie ci to samo. Wszędzie masz kieruj się głosem serca/ rozumem/ wolną wolą itd. Wszędzie masz nie zabijaj nie czyń 2 giemu krzywdy. Reszta to bzdety dodane albo przez księży albo popów itd. W stylu wspieraj kościół. Jeśli poczytasz o religiach to to zobaczysz. W dodatku np chrystus dla na s jest synem boga. DLA JUDAISTÓW jest posłańcem tego no... mahometa. WSZĘDZIE JEST NAPRAWDĘ TO SAMO. Czy to judaizm czy hinduizm czy co kolwiek innego. Wszędzie masz życie po życiu. U nas masz niebo i piekło tam masz zwierzęta i albo będziesz kotkiem i pieskiem i miał dobre zycie albo jakąś myszą, sarańczą czy czym gorszym. Wszędzie szanują zieleń. Dla jednych jest bóstwem dla 2 gich darem od boga. JA WIERZE I NIE WIERZE TERAZ.... chodzę do kościoła jak mam taką potrzebę. Mówię modlitwy które znam. ALE JAKBY MI KTOŚ KAZAŁ SIĘ MODLIĆ DO SIŁY KOSMOSU TO TO SAMO. NIE PŁACE KSIĘŻOM BO TO DARMOZJADY SĄ. Więc wierzę w siłę wyższą jak kolwiek ją nazwiesz. Wierze że co robisz do ciebie wraca. I że należy żyć zgodnie z sumieniem. Taka jest moja wiara. Jest zgodna z każdą religią świata. Jedynie nie miej bogów cudzych przede mną i nie wspieram kościoła. I modlę się kiedy chcę bo czemu mam robić to codziennie?? A nie 20 razy dziennie czy raz na tydzień. Przecież to ode mnie zależy a nie mam sie spowiadać bo nie modliłem się 2 razy dzienie.

Gość gilea
nie wazne sa wasze poglady religijne. wazne, ze przyjelas ksiedza, bo chcielas. zadal pytanie bo co mial zrobic?nie po to go przyjmowalas by uslyszec to co chcesz. ja tez jestem studentka i planuje slub za rok po studiach. nie przejmuj sie co Ci jeden ksiadz powiedzial i nie obrazaj sie na caly kosciol. czy Tobie nie zdazyo sie powiedziec cos niestosownego? wtedy nikt nie zakladal watku na forum. masz swoj rozum, nie przezywaj tego co Ci czlowiek-ksiadz powiedzial.

Gość gilea
a do ech... Hitler tez sie kierowal swoja wewnetrzna religia... stlin ten. fidel castro tez. husajn ten. Ty tez chcesz swoja wlasna religie propagowac?

troche mnie zniesmaczyl do tego wszystkeigo to fakt...bo jeszcze nei bylam w kosciele rozmawiac o dacie slubu itp...tylko chodzi mi o to ze nie maja szacunku do takich decyzji....zapytal ok...uslyszal odpowiedz ok, ale dlaczego do cholery przekonuje mnie do czegos co wiem ze nie dam rady wczesniej zrobic,..to ja znam swoje zycie i wiem jak powinno wygladac,na ile w nim moge sobie pozwolic itp itd

Gość ech........
Coś ci powiem W ciągu 5 lat w 2 sąsiednich wioskach nazwijmy to były a) ciąża b) zakleszczenie W mojej miejscowości moja własna siostra widziała w las vegas proboszcza który był zalany i grał w karty. A i jeden z księży już nie pracuje przegrał auto w karty. Księża mają ok 2 tyś z religii w szkołach. Mają za darmo obiad śniadanie i kolacje. Oraz budynek. Do tego internet najczęściej i tv WIĘC NAWET TYCH 2 tyś normalny człowiek nie jest wstanie przepierdolić. Im jest zawsze mało. A 2 gie tyle maja z tacy. Popytaj tutaj dziwek czasem ile mają księży. I nie mówię o wszystkich tylko jakichś 95% :) A kiedyś ksiądz zwrócił mi uwagę. Bo wpadł na mieszkanie mieszkam teraz w wynajętym. I mówi mi że on mnie to nawet z kościoła kojarzy ale jakaś wspomóc parafii czy na tacę to nie. WYJEBAŁEM DZIADA MYŚLAŁEM ŻE W DUPE JESZCZE KOPNE. Dość że podatków nie płacą że gmniny łoża na ich budynki. To im mało. Szanuję tylko księży z rzeszowa z dombrowskiego moje rodzinne strony. NIE MOGĄ MIEĆ NIC!!! mają 3 auta na parafii + telefon dla każdego. i 500pln miesięcznie. I JAKOŚ KURWA SĄ WSTANIE MIEĆ LAPTOPY ITD... I to jest ok.

Gość ech........
NIE PROPAGUJE KATOLU!!!! POCZYTAJ CHOĆBY O ISLAMIE I JUDAIZMIE ZOBACZYSZ ŻE TE 3 religie są takie same. Poczytaj o tym że czcicie matkę bosą a bóg tego zakazał Poczytaj o tym że w bibli masz zakazane obrazowanie świętych. A w polsce księża na tym biznesy robią. TYLE. I WIERZ W CO CHCESZ nawet w świętą mrówkę.

Gość gilea
co ma ksiadz do wiary? ech... czy jestes katolikiem? jesli tak to czy kiedykolwiek oklamales? obmowiles? oczerniles? onanizowales sie? przeklales? jakim prawem innych osadzasz? co Cie obchodza ksieza? nie pasuje to z nimi nie rozmawiaj. nie dawaj na tace, nie chodz do kosciola. a po co o nich gadasz? przeciez masz ich w dupie. ja jestem wierzaca i jak mam potrzebe to ide do spowiedzi czy pogadac do ksiedza. a i zdarzaja sie tacy co mnie wkurzaja to do nich nie ide. ale jesli Tobie nie pasi to po co w ogole patrzysz na ich zycie?

Gość gilea
ech... wierz mi ze naczytalam sie bardzo duzo. nie rozumiem co ma temat ksiedza ktory zadaje niewygodne pytanie do tematu religii w odniesieniu do katolicyzmu, judaizmu, chrzescijanstwa...

Gość ech........
Ksiądz swoją postawą powinien szerzyć wiarę. TAK MASZ W BIBLI!! Obmawiąm ją w tej chwili. Onanizowałem się to normalne sexualne potrzeby ludzkie. Ludzie publiczni są poddani na osąd tak ?? I tak jest nawet w prawie. Więc ksiądz jest odobą publiczną i osądzam. Moge donieść przecież nawet do kurii która fakt faktem ma to w dupie. Napisałem tu że warto ruszyć głową a nie wierzyć i jak ja to kurwa mocno wierze jak ja kurwa wierze. Ale w co wierzysz?? Poczytaj o religiach i odpowiedz mi czemu katolicyzm. NIKT MI NA TO PYTANIE NIE ODPOWIEDZIAŁ NAWET BISKUP!!!! Wiesz dla czego bo a) tak zostałem wychowany wierze w to co pokolenia b) bo biblia to stara księga TAK KURWA TYLKO ŻE Z BIBLI WYWODZI SIĘ 3 wiary!!!! c) urwanie kontaktu brak odpowiedzi JEDNĄ W ŻYCIU SENSOWNĄ ODPOWIEDŹ OTRZYMAŁEM KATOLICYZM BO JEST NAJSTARSZY!!! Od księdza profesora na kul. Ma to jakiś sens.

Gość ech........
co ma ??? A NO WŁAŚNIE TO ŻE KSIĘŻA PCHAJĄ SIE GDZIE MOGĄ!! Powinien jej powiedzieć w prost róbcie ślub bo potrzebuje 1 tyś na nowe buciki. I o tym właśnie mowię. A ty napisałaś czemu na nich najeżdżam. Co księdza obchodzi co robię i jak żyję?? Jeśli nie przyszedłem do spowiedzi. W dodatku często z nimi gadam a w zasadzie gadałem jak w domu byłem z rodziną. O filmie że właśnie ogladałem fajny film. Zawsze pytanie NA CZYM mówie ze na kompie. No ale na jakim serwisie. I CO KAŻDY JEBANY KSIĄDZ OGLADA PIRATY :) Powinien dawać przykład wiry i jak się postępuje i co nie stac go ?? Mając 2 tyś na pierdoły czy co zechce na film za 10 pln w kinie ??

Gość gilea
a dlaczego by nie katolicyzm? mnie odpowiada, dobrze sie czuje w tej wierze i w niej ( a nie w ksiedzu) doswiadczam Boga. gdybys byl muzulmaninem to zapytalbys by dlaczego islam? a dlaczego by nie? jesli nie mozesz znalezc swojejdrogi dla siebie pozwol isc tym, ktorzy ta droge wybrali

Gość gilea
a mowisz co ksiadz powinien... a chcialbys zebym ja albo ktokolwiek z Twoich znajomych mowil ci co masz robic? jesli nie uwazasz sie za katolika to czemu uwazasz ksiedza za osobe publiczna... powinienes go nie znac ani jego zycia ani dzialalnosci

Gość ech........
Dlatego wskazałem ci że 3 monoteistyczne religie świata są takie same. Maja 1 księgę główną. Maja jedno miejsce stwórcy. Na jednej skale. Której do dziś chronią żeby sie nie pozabijali. Więc czemu w radiu maryja i u katoli nienawiść do islamu ?? Przeciez to jedno i to samo. Oni dodali pierdoły o dziewicach. My o wspieraniu kościoła. Judawiści czekają na zbawciela. A MY NIE ??? czkeamy przeciez na koniec świata. Dlaczego więc w każdej z tych religi jest nie miej inych bogów jak ja. Jak to jeden bóg?????? Rozumiesz teraz ??

Gość ech........
Ksiądz jest osobą publiczna w rozumieniu prawa!!!!!!!! I jego działalność powinna być publiczna w majestacie prawa. Tak samo jak sedzia czy pracownik zus. A ty bronisz księży jak by byli cudem świata.

Gość gilea
ja jestem 100% katoliczka 1.nie mam zadnej nienawisci do islamu ani do innych religii. 2.Nie czekam zadnego konca swiata jak tylko tego, ktory nastapi gdy umre. 3. Ja wierze w jednego Boga A czy wiesz ze w rozumieniu prawa obrazanie osoby publicznej podlega karze? a chodzi mi o ludzkie podejscie. Ksiadz to czlowiek jak ja i Ty. Nie obrazaj blizniego bo i Ciebie obraza. Nie lubisz kisiedzy to nie zadawaj sie z nimi. Ja lubie ich posluge wiec z niej korzystam. a jesli jakiegos ksiedza nie lubie to mam go w du**e. np taka spowiedz po ktorej czlowiek wychodzi lekki jak piorko. nie wazne jaki ksiadz tam byl. mam to gdzies. wazne ze wyznalam grzechy i otrzymalam rozgrzeszenie. korespondencja nauk i religii to wielka dziedzina wiedzy, nie warto na nia wchodzic bez przygotowania bo rodza ludzie nienawiadzacy jak np nazisci

Gość ech........
Przykro mi ale osobę publiczną można obrażać :) I możesz wymyślać polityków. NIE MOŻNA UŻYĆ SŁÓW POWSZECHNIE UWAŻANYCH ZA OBRAŹLIWE. Np możesz do siędza powiedzieć wypierdalaj. Ale jak mu powiesz ty pojebie to już może cie pozwać. Nie zadaje sie z ksiezmi. Co do spowiedzi znam osobę spowiadającą się do boga. I szczeze rozmyślam nad tym. Bo żal jest do boga a nie do ksiedza. NAUKA I RELIGIA JEST NIEROZŁĄCZNA. Nawet dziś ksieza nie radzą sobie z teorią ewolucji.

Gość gilea
A czy potrafi ta osoba ,ktora sie spowiada bezposrednio do Boga,uslyszec Boga? Czy sam Bog zada mu pokute? czy sam potrafi naprawic zlo? jesli jest na takim poziomie duchowym to mu zazdroszcze, ale my zwykli smiertelnicy tak nie doswiadczamy. wystarczy ze odejdzie, umrze bardzo bliska osoba. wtedy czlowiek krzyczy: Boze gdzie jestes! odpowiedz mi! A Bog milczy. gdzie wtedy szukasz pomcy? miektorzy wlasnie w konfesjonale po to sa potrzebni ksieza, dobrzy ksieza. Zgadzam sie,ze wielu ksiezy popelnia bledy. ale czy rodzic majac dziecko ich nie popelnia? a czy osoba samotna ich nie popelnia? czy ja i Ty ich nie popelniamy? ja znam dobrych ksiezy, ubogich, skromnych, rozmodlonych i zawsze bede ich bronic.

Gość gilea
a jesli odnosisz sie do Biblii, to sam jezus mowi: Komu odpuscicie grzecy, sa odpuszczone, komu zatrzymacie sa zatrzymane...

Gość ech........
a czy ksiądz zadając różaniec daje za dużą czy małą pokutę?? Skąd o tym wiesz. I według mnie jeśli taki człowie kszczerze wyspowiada sie u boga a potem zechce być dobry coś naprawi. pomodli sie szczeże to lepiej niż po spowiedzi i jakiejś litani.

Gość gilea
Z teologicznego punktu widzenia to powiem Ci tak: czowiek sam pokuty nie ustanawia, bo pokuta jest ofiara Chrystusa. To co czlowiek otrzymuje na spowiedzi to tylko zlaczenie sie dobrej woli czlowieka i checi poprawy z ofiara przeblagalna Jezusa, bo w innym przypadku sami nie bylibysmy splacic swoich grzechow. dzieki Jezusowi czysciec moze trwac bardzo krotko lub byc w ogole odpuszczony. a tak to bysmy sie smazyli po smierci przez wieki. a pokuta z konfesjonalu jest tylko drobna namiastka Bogu, aby Mu pokazac ze chcemy byc lepsi. Sam pomysl, zraniles kogos w zyciu? boli? masz wyrzuty sumienia? nie tak latwo je zmazac. a pomysl jakbys mial za to placic w piekle iles lat?niektorzy placa za swe bledy cale zycie bo nie poitrafia sobie przebaczyc i nie ida do konfesjonalu. Myslisz ze jak sie wyspowiadasz u Boga czy u ksiedza to juz staniesz sie lepszy? nie,,, bedziesz robil to samo. ale jak bedziesz pracowal nad soba to kiesys w koncu to pokonasz. stad tez kierownictwo duchowe u ksiezy. pozwala wyjsc z nalogow, grzechu. za darmo. ja nigdy nie place. no moze dam czasem w niedziele 2 zl na tace na ogrzewanie kosciola

Gość gilea
no i dobranoc na dzis. zycze milych snow i niepokoju w sercu

Gość dfdf44dddd
I tak masz szczęście. Mi kiedyś rozkazał sobie chłopaka znaleźć bo już czas.... Pies go jebał.

Ale po co sie denerwować :) Mówi sie księdzu krótko i na temat, że normalni ludzie muszą zarobić na ślub i utrzymanie rodziny i nie mają możliwości zbierania pieniążków na tacę :) jeszcze nie widziałam żeby po takim przedstawieniu sprawy którys ksiądz chciał kontynuować temat :) mozna oczywiści powiedzieć to najpierw delikatniej, rozwijając temat aż ksiądz sam zauważy do czego zmierza rozmowa i sam sie opamięta :p

To ja trochę nie rozumiem. Jak ksiądz mówi to jest jakaś różnica niż jak ktoś znajomy namawia na ślub, mimo iż wie jaka jest sytuacja? Moja koleżanka gdy była na studiach to słyszała często od swoich dziadków że ona już starą panną zostanie bo miała 20 lat i chłopaka a ślubu nie biorą. I co z tego że wiedzieli ze oni chcą wsiąść ślub po studiach, to nie przeszkadzało dla dziadków i tak swojego gadać. A poza tym dla mnie tez często mówiono podobne rzeczy jak ten ksiądz, tylko ze to mówiły osoby że tak powiem cywilne, wiec nie rozumiem - osoba świecka może a ksiądz to już nie?