Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lubię Jabłka

pytanie typowo do panów odnośnie palenia auta w takie mrozy

Polecane posty

Gość lubię Jabłka

Panowie,mój maż się uparł i kupił golfa IV 2000 rok disel 1.9 pojemność(bo mało pali i takie tam durnoty)Auto stoi na dworze a dzis rano było -11 stopni i ledwie mu zapalił,za 3 razem dopiero.Ja mu mówiłam,choć jestem kobietą by brać w benzynie bo diesel to zawsze jest problem zima(taki stary rocznik)i wiecie co??teraz wiem,że jak przyjdą gorsze mrozy po -15 to na bank go nie opdali!!i tyle kasy poszło sie rypać bo co to za auto co nie pali zimą...kurde no!!matwie sie.Panowie,macie takiego golfa?jak pali na dworze w mróz?

Gość filty paliwa niech mu zmieni
towaru na mrozy do ropy niech doda i będzie palił ! :D

Gość Keflorek
Podstawą jest dobry i sprawny akumulator. Świece po przekręceniu kluczyka w stacyjke nagrzewają się, ja mam Opla Vectra C 2.2 DTI 2003 rok i nie mam większych problemów. Dzisiaj rano na mazurach było -19 i odpalil bez problemu. Ale mam praktycznie nowy i w pełni naładowany akumulator.

Gość Keflorek
i dodam że mam coś takiego jak "wstępne podgrzewanie paliwa".

to czy zapali w takie mrozy głównie zależy od akumulatora a nie od tego jaki ślinik, pojemność rocznik.

Gość do lubię Jabłka
ja mam pandę (całkiem nową), z nowiutkim akumulatorem, na benzynę i też mam z nią ogromny problem. Jak w taki mróz 2 dni postoi to nie ruszy. Wczoraj musieli mi sią odpalać z popychu. Mój chłopak mowi, że musi prad uciekać z akumulatora. Wlasnie szukam dobrego auto-elektryka.

Gość grzebalec palec
powinien miec w bagazniku zapasowy akumulator :classic_cool: i do tego takie kabelki co sie poprzez nie łaczy z drugim akumulatorkiem o łancuchach nie wspomne przeciez zima jest

Gość retwtrwrr
do lubię Jabłka ja mam pandę (całkiem nową), z nowiutkim akumulatorem, na benzynę i też mam z nią ogromny problem. Jak w taki mróz 2 dni postoi to nie ruszy. Wczoraj musieli mi sią odpalać z popychu. Mój chłopak mowi, że musi prad uciekać z akumulatora. Wlasnie szukam dobrego auto-elektryka. nie jeździsz przypadkiem na krótkich odcinkach?

Gość ja tez mam
diesla i to fakt dzis rano bylo -19 na mazurach i moj za pierwszym razem odpalil

Gość grzebalec palec
jak prond ucieka to alternator :classic_cool: jak mozna nie odpalic auta to jeszcze mozna nowe auta na popych odpalc ? to zabojstwo silnika

Gość filty paliwa niech mu zmieni
zapomniałem o najważniejszym OLEJ W SILNIKU na zimę najlepiej 0w40 + naciskamy sprzęgło przy kręceniu ! :D

E tam :p każde auto będzie sie dobrze palić :) musisz tylko grubo polać benzyną i kupić firmowe zapałki ;)

Gość do lubię Jabłka
jeżdza na krotkich odcinkach, w ogole malo jezdze ;) (zrobiłam niedawno prawo jazdy), ale sprawne auto nie powinno sie po 2 dniach "rozladować" ;). Teraz przejechałam jakies 10 km, wrócilam (czyli razem 20 ;P ;)) i po 2 dniach ani drgnela ;]

Gość grzebalec palec
dobsze ze nie mam auta problem sam znika ale ile to ludzie z wygodnictwa dokladaja sobie stresow

Gość lubię Jabłka
ok,czyli mówicie,że akumulator może być juz do bani,że"chechłał"3 razy...możliwe,powiem o tym mężowi,on pewnie to wie,ale nic nie mówi,bo do mojego auta już też trzeba kupić bo ledwie pali i dlatego mi nie mówi ,bo się wścieknę,że nowe auto kupił a już akum trzeba zmieniać..achhhhhhh

Gość lubię Jabłka
aha,ale ogólnie to ponoć diesle na zime to szajns!tylko świeże roczniki ponoć palą dobrze.Ten nasz to niby turbo diesel a jednak....chechłał 3 razy .............:(((

Gość Bonifacy

Zainteresowane osoby, które nie chcą dowiedzieć się ciekawych i praktycznych rzeczy o tym jak przygotować akumulator do zimy odsyłam na kanał producenta polskich akumulatorów firmy Jenox. Wiele cennych wskazówek dla każdego https://www.youtube.com/watch?v=i5NVtjE1fTs

Gość gość

Dlatego sprawność akumulatora weryfikuje się przed mrozami ktoś kto sobie kupi auto za 20 tys złotych myśli że w największy sybyryjski mróz mu odpali a wcześniej nie sprawdził jaka tam jest bateria i jedzie do mechanika bo nie pali, a przecież tyle kasy dał hehe