Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 juz sama nie wiem co robic

Jak "zmusic" meza by przestal pic alkohol?

Polecane posty

Go艣膰 klara @
hbjkh nie denerwuj si臋 :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 klara @
hbjkh nie denerwuj si臋 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czy Wy
hbjkh - czy ty nie widzisz, 偶e ta od "metody" sobie z ciebie drwi i z twoich spos贸b? Te sposoby tak w艂a艣nie wygl膮daj膮, jak ona opisa艂a :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 klara @
Jhbjkh, te偶 mam 艣wietn膮 metod臋 - to parodia Twoich wypowiedzi :) 艢mieszne s膮 oboby, kt贸re "czuj膮" w sobie misj臋 i pos艂annictwo pomagania ludzko艣ci :) Masz niewiele do powiedzenia w temacie i bardzo du偶o o tym m贸wisz:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ja tez mam swietna metode
Alez oczywiscie, ze wyrzucenie meza z domu to najgorsze, co moze byc!!! (Oprocz gderania.) W koncu przysiegalas mu przed Bogiem. Trzeba za wszelka cene walczyc o swoje malzenstwo. Porozmawiaj z mezem (ale bez wspominania o alkoholu), chwal go codziennie, na przyklad za to jaka ladna kupe zrobil. Mezczyzna musi czuc sie doceniony bo inaczej sie udusi. A jak tam u Was z sexem panie ten tego? Nie zwracaj w ogole uwagi na to, ze pije. I pamietaj - bzium bzium! Na pewno przestanie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sztrossmajer z czech
:D gdyby g艂upota mia艂a skrzyd艂a to hbjkh fruwa艂aby jak go艂臋bica :P

Udost臋pnij ten post

Ja? Ja z nikogo sobie nie drwie! Ja tylko chcialam pomoc w ratowaniu malzenstwa, wiadomo, ze malzenstwo rzecz swieta. Mojej ciotce pomoglo bzium bzium, moge z czystym sercem polecic :)

Udost臋pnij ten post

" 13:22 [zg艂o艣 do usuni臋cia] Calluna79 No wlasnie o takim impulsie pisalam. Ze zazwyczaj tylko DNO i TRAGEDIA jak np. odejscie zony, choroba dziecka pozwala cos zrozumiec. Wlasnie potwierdziles moja teorie." no a ty tym wpisem potwierdzila艣 moj膮 teori臋..kluczowe s艂贸wko "zazwyczaj tylko" a czasami, rzadko, ale skutkuj膮 takie metody jak m贸wi hbkjh.... i nic nie zaszkodzi spr贸bowa膰. nie kumma o co wam chodzi. skoro picie nie przybra艂o jeszcze formy skrajnej patologii, przemocy, itd... to wyjeba膰 go i pozby膰 si臋 ze swojego 偶ycia jeszcze zd膮偶y prawda? teraz chce pom贸c temu typowi , nie uda si臋, to papa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sztrossmajer z czech
CZY呕BY ??? hbjkh mia艂a tak偶e kumpla???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jesus z Bia艂ej Podlaskiej
Zapraszam wszystkich w potrzebie do mojej nowej 艣wi膮tyni "Zboru 17 dnia" - wyprostuj臋 Wasze 艣cie偶ki, dam Wam szcz臋scie, spe艂nienie duchowe i rado艣膰. Zapraszam serdecznie!! :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jesus z Bia艂ej Podlaskiej
W mojej 艣wi膮tyni, przy wsp贸lnej modlitwie, znikn膮 Wasze problemy, a serce nape艂ni sie spokojem. Zapraszamy :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hbjkh
wiecie co? sami poza wy...baniem go z domu nic nie potraficie doradzic. a jak ktos ma cos konkretnego do powiedzenia to wysmiewacie. a autorka zalozyla topik i zniknela... jak ktos juz napisal.. wywalic go zawsze zdazy. wiec chyba ten tydzien jeszcvze jakos przetrzyma? co szkodzi pogadac z facetem? ale nieeee lepiej sie smiac i drwic.

Udost臋pnij ten post

Przeciez od poczatku pisalam, ze Autorka moze porozmawiac z mezem (choc jak dla mnie - glownie dla uspokojenia swego sumienia, bo pisala juz o rozmowach, ktore nic nie daly), ale jesli to nie pomoze, musi konsekwentnie zaczac realizowac plan zycia bez meza... liczac, ze ten sie opamieta. Mi osobiscie sie wydaje, ze w takim poczatkowym stadium juz grozba odejscia moze byc skuteczna. Jesli nie... naprawde warto wiac, bo moze byc juz tylko gorzej :( Choc problemem Autorki jest mam wrazenie brak pieniedzy, nie picie meza. Nie przeszkadzalo jej ze pil ponad norme gdy pieniedzy wystarczalo. Teraz nie starcza niestety... I jeszcze raz sugeruje porozmawiac z Al-Anon czy jakims stowarzyszeniem dla uzaleznionych. Oni na pewno doradza lepiej niz my. I moze z Klara @, bo ona 19 lat to przechodzila.

Udost臋pnij ten post

No wlasnie! Swietny pomysl! Trzeba z nim porozmawiac! Wiem, ze juz z nim rozmawialas, ale tym razem (po pomachaniu rozowa szmatka) na pewno zaskutkuje! A Wy, zazdrosnice wstrentne, tfu! Pluje na Was! Wam sie na pewno w malzenstwach nie ulklada i dlatego chcecie zepsuc ten zwiazek! Wszetecznice Babilonskie!!! (Pamietaj jasnorozowa szmatka i bzium bzium)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hbjkh
tak,przechodzila przez to i goowno z tym zrobila. wiec co ona moze doradzic? jedynue 'siedziec w milczeniu, uzalac sie nad soba i wlazic pijakowi w doope bo proboszcz kazal"

Udost臋pnij ten post

hbjkh nie daj sie Kochaniutka!!! Jestem z Toba!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 juz sama nie wiem co robic
hbjkh - nie zniknelam, co pare minut odpisuje ale temat niestety idzie juz w kierunku skupiania sie na rzucaniem obelgami wobec piszacych....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czy Wy
A ja ci radz臋 Autorko wybra膰 z tej naszej gadaniny to, co dobre dla ciebie. Tak, mnie te偶 si臋 wydaje, 偶e sprawa finansowa przewa偶a nad tym, 偶e nie wywalisz m臋偶a- po cz臋艣ci ci臋 rozumiem. Postaraj si臋 jednak nie my艣le膰 tylko ON a pomy艣l JA. Zajmij si臋 sob膮 i dzie膰mi, niech to dla ciebie b臋dzie priorytetem. Ty ju偶 wybra艂a艣, 偶e chcesz by膰 dalej w ty zwi膮zku. Znajd藕 jak膮艣 iskierk臋, kt贸ra pozwoli ci si臋 uwolni膰 od ci膮g艂ych my艣li o m臋偶u i da ci rado艣膰, w sytuacji, gdy ju偶 postanowi艂a艣, 偶e 偶adne odej艣cie nie wchodzi w gr臋. POWODZENIA!

Udost臋pnij ten post

A ja proponuje, zeby Autorka nie myslala "ja" a myslala "dziecko". I nie czy jest dobrym ojcem, bo moze byc dobrym ojcem i (odpukac) po rozwodzie, a czy dziecko ma poczucie bezpieczenstwa i czy ona ma poczucie bezpieczenstwa i czy to sa dobre wzorce rodzinne...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czy Wy
Calluna- oczywi艣cie si臋 z tob膮 zgadzam ale wczuj si臋 w my艣lenie i postanowienie Autorki. Ona chce by膰 z m臋偶em! My jej nie damy sposobu typu bzium, bzium :P. Jest doros艂a i sama musi wybra膰 i podo艂a膰 ca艂ej tej sytuacji i chroni膰 dziecko aby nigdy do niej nie mia艂o pretensji takiej, jak klara@ do matki, babki. W 偶yciu jest zawsze co艣 za co艣 :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 klara @
Nikt za nikogo 偶ycia nie prze偶yje. Mo偶na dawa膰 1000 rad, a i tak dla kogo艣 to mo偶e nie by膰 to. Mojej matce te偶 wiele os贸b doradza艂, ona jednak zosta艂a z tym cz艂owiekiem. Nie wiem, czy s膮 szcz臋sliwi, nie s膮dz臋. My艣l臋, 偶e ich 偶ycie jest przegrana. Ja napisa艂am, jak wygl膮da 艣wiat widziany oczami dziecka, kt贸rego rodzic jest uzale偶niony. Tak膮 osob膮 si臋 koch i nienawidzi, pragnie cudu - wyzwolenia z na艂ogu i 偶yczy si臋 smierci. Jestet osob膮 doros艂膮, samodzieln膮, pomagam jako wolontariusz w Ognisku Wychowawczym dzieciom takim, jak ja. Nie jestem terapeut膮 (sama potrzebuj臋 terapii), ja tylko odrabiam z nimi lekcje, rozmawiam, bawi臋 si臋. Te dzieci maj膮 zjechane dzieci艅stwo. czasem chce mi si臋 p艂aka膰 nad nimi i nad sob膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hbjkh
domyslam sie jak sie musi czuc takie dziecko. a takze jak sie czuje dziecko ktore nie ma ojca. klaro Twoja mama popelnila blad, sluchala babci, a wiadomo ze nasze babcie byly wychowane w czasach kiedy kobieta duzo do gadania nie miala. a autorka ma jeszcze wybor i mam nadzieje ze wybierze madrze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 klara @
Obejrza艂am kiedys film "Wszyscy jeste艣my Chrystusami" z Markiem Kondratem - to by艂a dla mnie trauma. Film pokazuje 偶ycie m艂odego ch艂opaka z ojcem alkoholikiem. Je艣li kto艣 nie zna osobi艣cie tego problemu, a chce mie膰 co艣 w temacie do powiedzenia, nie "trac膮c" czasu na czytanie profesjonalnej literatury - polecam ten film. Uprzedzam- ci臋zki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 klara @
hbjkh moja matka nie tyle s艂ucha艂a babci i ksi臋dza proboszcza, ona by艂a s艂aba i wsp贸艂uzale偶niona. Uwierzy艂a, 偶e sama z dziecmi sobie nie poradzi, 偶e 偶ycie z alkoholikiem to "jej los". I na ten los skaza艂a tak偶e swoje c贸rki. Wszystkie trzy mamy problemy (mniejsze lub wi臋ksze) w kontaktach z m臋偶czyznami, z ludzmi. Ja przynajmniej wiem w czym problem i walcz臋 z tym. Licz臋 na siebie. Ale m艂odsza siostra spotyka si臋 z ch艂opakiem, kt贸ry popija :( I podobnie, jak moja matka, bagatelizuje problem... A potem cz臋sto jest ju偶 za p贸藕no, by si臋 wycofa膰, bo; dziecko, kredyt, brak pracy itp.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Blitz
Kup kilka browar贸w i pogadajcie sobie o problemie. Jak zabraknie skocz do nocnego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hbjkh
no wlasnie. czyli ona nie zrobila nic. a ja teraz proponuje autorce rozmowe z mezem w okreslony sposob. i nie mowie ze jesli nie pomoze to ma z nim byc, nie. mowie zeby porozmawiala a jak nie pomoze to wyrzucic go zawsze zdazy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 klara @
Przez 20 lat rozmawia艂y艣my z ojcem my, rodzina, ksi膮dz proboszcz, s膮siedzi, na r贸偶ne sposoby - jesli kto艣 nie chce sko艅czy膰 z piciem - nie sko艅czy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czy Wy
Calluna79 Chyba nie ma cudownego sposobu jak znajde to opatentuje i bede bogata Calluna- dobra puenta, cho膰 niestety smutna :( klara@- 偶ycz臋 powodzenia w 偶yciu . Autorko- przemy艣l wszystko i wybierz dobre wyj艣cie z sytuacji.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czy Wy
hbjkh - daj ju偶 spok贸j ze swoimi "radami" i "sposobami"- nie znasz 偶ycia, nie prze偶y艂a艣 TEJ sytuacji albo.... tkwisz w niej i piszesz bajki. Ogarnij si臋 kobieto- wypisujesz BZDURY!!!!!!

Udost臋pnij ten post