Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lolaa123

Brązowy śluz.Prosze o szybką odpowiedz !!

Polecane posty

Witam. Za pół roku skończę 17 lat. Moje cykle trwają 28-29 dni. Od dwóch dni mam brązowy śluz. W pierwszy dzień był on brązowy, było widać niteczki krwi, a dziś jest taki beżowy. Za 3 dni powinnam dostać okres, ale nigdy wcześniej nie miałam takich objawów... Uprawiałam z chłopakiem petting, ale robiliśmy to rozsądnie, żeby nic nie mogło później być. Do tego dziwnego śluzu boli mnie dolna część kręgosłupa też i podbrzusze. Nie jest to silny ból, ale jakiś jest, taki choćby dyskomfort. No i mam pytanie, miała któraś z Was takie coś? Może to być jakimś cudem ciąża ? A no i ten śluz jak dla mnie nie śmierdzi, może ma taki kwasowy zapach, ale wydaje mi się że tak czasem jest... Proszę o odpowiedz.

Ale takie plamienie nie powinno występować aż 5 dni przed okresem. Po za tym ja nigdy nic takiego nie miałam...

A jest taka możliwość żebym mogła być w ciąży, nasz ostatni pelny stosunek odbył się pod koniec grudnia, wtedy miałam płodne niestety... Ale dostałam planowo miesiączke, która nie różniła się od innych ?

"Ale takie plamienie nie powinno występować aż 5 dni przed okresem." A kto Ci tak powiedział? I kto Ci powiedział, że dostaniesz okres za 5 dni? "Po za tym ja nigdy nic takiego nie miałam..." Masz 17 lat, Twoja gospodarka hormonalna nie jest jeszcze w pełni ustabilizowana, różne rzeczy mogą się dziać w Twoim organizmie.

Z reguły moje sykle są albo 28 albo 29 dniowe. Więc sama moge wywnioskować kiedy dostane okres.. Miesiączkuje już od 4 lat, a okres powinnien się ustabilizować po 2. Przynajmniej ja tak słyszałam :(

z tym ustabilizowaniem to różnie bywa. Ja mam 25 lat, miesiączkuję od 12 lat i wciąż nie mam regularnych :D Oprócz jednego okresu w życiu gdzie przez 3 lata brałam tabsy anty. Zdrowa jestem jak byk, badana regularnie. Mój gin mówi, że taka moja uroda. Brązowy śluz się zdarza czasem i jest to normalne- ale zrobiłabym badania u gina na wszelki wypadek. Z drugiej strony jest mała szansa, że jeśli uprawiałaś seks w dni płodne to możesz byc w ciąży. W ciąży przez pierwsze 3 m-ce mogą występować normalne krwawienia lub właśnie plamienia a'la okres. Robiłaś test?

Czyli ten śluz może być oznaką nadchodzącego orkesu, choć tak nigdy nie miałam, tak ?:)

Nie robiłam, jutro mam wizyte u lekarza. Ale chce wiedziec juz coś wcześniej, bo nie wytrzymam. Najbardziej boję sie tego że mogę jutro usłyszeć o ciązy.... Może jestem troche przewrażliwiona :( Stosunek który odbyliśmy był z zabezpieczeniem w postaci prezerwatywy, choć chłopak twierdząc że doszedł (we mnie) po sprawdzeniu prezerwatywy nie było tam śladu spermy, kombinowalismy wlewajac wode do srodka a tam nic, wiec sama nie wiem, ale raczej tam nic nie bylo... :)

w 85% taki śluz to objaw nadchodzącego okresu w 10% to objaw jakiegoś stanu zapalnego 5%- ciąża (choć w Twoim przypadku to ok 2% skoro używałaś prezerwatyw) Się nie stresuj i do lekarza, jak Cie nic nie boli/ nie swędzi/ nie piecze to niedługo cioty dostaniesz i tyle filozofii ;)

Ale jeszcze jedno pytanie... Jest taka możliwość żeby facet doszedł, a nie byłoby śladu spermy? Bo my już rozmyślaliśmy czy ona nie wypłyneła jakoś z tej gumki....

Dziś zauważyłam na wieczór że ten śluz zaczął się robić z powrotem pomału biały... Nie wiem czy to dobrze czy źle.. Prosze jeszcze raz o odpowiedź...