Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saawwaa

czy jest jakas dieta , ktora jest zdrowa

Polecane posty

Gość saawwaa

i nie wyniszcza organizmu, tzn nie powoduje ubytku na zdrowiu ? jaka dietę polecacie zdrowa a odchudzająca zarazem :) prosze wpisywac - dziekuję bardzo

Gość jedyna dieta
to jak to mowi moja mama to jedz wszystko ale po troche. oczywscie mozna sobie darowac slodycze, fast foody ,chipsy i alkohol. zdrowa dieta to bedzie taka w ktorej nie elimujesz zadnych wartosci- wegli ,tluszczy, czy bialka. warto jesc produkty ktore maja duzo blonnika. ogolnie mowiac dieta Mz- mniej zrec . chudniesz powoli ale skutecznie.

Gość jedyna dieta
dlaczego piszesz ze warzywno -owocowa ? a skad wtedy masz tluszcze i bialko ?

W warzywno owocowej po pewnym czasie tez je sie wprowadza, a oczyszcza sie organizm. Dlatego mysle, zeby przejsc na nierestrykcyjna W-O a pozniej niskoweglowa do konca zycia.

Gość jedyna dieta
nieskoweglowa do konca zycia??????? ciekawe kto da rade tak zyc?

Anusiadanusia! O, to Ty możesz za eksperta robić dla mnie :D bo ja właśnie zamierzam się na taki typ diety przestawić. Tak mi się od razu nasuwa pytanie - czy rzeczywiście nie odczuwasz żadnych przykrych dolegliwości podczas stosowania tej diety? Bo tu już czytałam kobietki narzekajace na nerki po stosowaniu tej diety, osłabienie (choć w to osłabienie to raczej nie wierze za bardzo :P ). Czy robilas sobie może badania krwi na HDŁ, LDL itp.? A jeżeli tak, to czy faktycznie pozostały one na odpowiednim poziomie?

ja czuje swietnie,wyniki też mam ok. na poczatku zjadamy wiecej białka (okres przebudowy )trwa od ok 1m-c u młodych ,do 3 m-cy u starszych . pózniej wystarcza ok 40 g białka na dobe wiec nie obciąża sie watroby ani nerek. ja na optymalnej nie narzekam na brak energii. spie ok 5 godz na dobe. http://www.mojafigura.pl/a225_dieta-optymalna-skuteczne-i-zdrowe-odchudzanie.html

Gość saawwaa
o jak duzo wpisow, czekam na jeszcze

Dieta niskoweglowa tez jest zdrowa, naprawde :) zbyt duzo cukrow powoduje raka. W tej diecie nie eliminujesz wszystkich wegli,tylko je ograniczasz. Musze tez doczytac, ale moj tata juz kilka lat jest na niej, schudl sporo i wyglada swietnie :)

Gość saawwaa
anusia ale te tluszcze to mnie przerażąją

Gość saawwaa
ja mysle ze ta dieta tluszczowa jest jednak niezdrowa

Jeść pięć niewielkich posiłków dziennie, ostatni - przynajmniej 3 godziny przed pójściem spać. Posiłki powinny być zbilansowane (owoce, warzywa, nabiał, mięso, jaja etc). Ważne jest żeby się nie przejadać. I wykluczyć całkowicie produkty smażone i alkohol - który uwaga- ma mnóstwo kalorii.

Gość kjjgda
i wykluczyć slodkie, fast foody,i slone przekąski

Dokladnie tak, jak pisze Do-mi, po co wymyslac jakies durne diety, najlepiej, najzdrowiej jest jesc 5-6 posilkow dziennie, zbilansowanych, wyrzucic niepotrzebne rzeczy jak chipsy itd, po prostu jesc z glowa... I tak jesc juz cale zycie,a nie miesiac a pote, fast foody i inne i jojo. Do tego aktywnosc fizyczna, najlepiej silownia, ale cwiczenia maja byc przyjemnoscia, wiec jeslo ktos woli plywac, tanczyc, wpinac sie, to wybiera to,co lubi. I tyle.

Gość lolysmietankowe
nie ma niestety:(