Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anettomia

sposób na "wpadke" ;)

Polecane posty

Gość wannika1
nie jeszcze nie uzywalam ,ale jak bym miala taka sytuacje to bym uzyla

Gość do autotrkiii
"jak ciebie twoj facet kocha to tez pokocha malenstwo " możesz się zdziwić, facet może dociekać do tego dlaczego, a jak, przecież się zabezpieczyliśmy ......bla bla i co dalej będzie go okłamywać ? super związek, dorośli ludzie a zachowują się jak małolaty:-P jak facet nie dorósł to musisz to zrozumieć, a może mu pomóc żeby dorósł do tej decyzji - uważam, że przede wszystkim szczera rozmowa :-)

Gość do autotrkiii
wannika 1 to gratuluje taktu :-) i współczuję temu przyszłemu :-P jejkuuu baby są jednak podłe i zawisłe :-P

Gość anettomia
a co do egoizmu bardziej bym zrzucila na moje partnera bo on obawia sie tylko tego ze jak bedzie dziecko to ja nie bede go juz zauwazala, np ze w lozku nuda bedzie itp. ;)

Gość do autotrkiii
anettomia facet się boi, ale jak piszesz żeby chciał to pogadaj z nim !!!! ile razy mam to jeszcze powtarzać , wytłumacz mu, że dalej będzie ważny i na pewno będzie zauważany , weź mu rozwiej te wszystkie obawy

Gość do wannika1
Gdyby głupota umiała fruwać to latałabyś jak gołębica.

Gość anettomia
partner bardzo uparty jak juz sobie cos umusli to sie nie przetlumaczy :P

Jak ktos chce rodzic dziecko to dobrze bo w Polsce jest za mało ludzi. Dziecko zawsze jakos sie wychowa jak nie moaz to rodzina pomoze mops a jak matce by sie cos stalo to ktos inny przygarnie byleby bylo zdrowe. W innych krajach pomoc panstwa jest taka ze samotna kobieta moze sie zajmowac wychiowywaniem i rodzeniem dzieci a pnastwo dba zeby jej nic nie brakowalo i zeby byl nowy podatnik jak urosnie.

Gość nie rozumiem takich ludzi
Nie możesz porozmawiać z partnerem? Dziecko to nie torebka, którą możesz kupić za jego plecami :O Dziecko to poważna decyzja! Jeśli on jasno mówi Ci, że nie jest na nie gotowy, to to co chcesz mu zrobić jest świństwem tak jak już ktoś zauważył. Pomyślałaś co będzie później? Jeśli się dowie, że jesteś w ciąży może nie podołać, może odejść, znaleźć sobie inną kobietę, która nie będzie specjalnie zachodzić w ciąże. Później będzie płacz, bo ''facet mnie zostawił a ja jestem z nim w ciąży''. Nie mówię, że tak musi być, ale zastanów się! Pomyśl o nim. Porozmawiaj.

Gość anettomia
przeciez pisze ze rozmawialam, powod ma smieszny, wiec nie ma sie co czepiac :)

Gość do autotrkiii
widać, że autorka ma w pompie nasze wypowiedzi, nic do niej nie dociera :-) ona chce zajść i już :-( możemy tu lamentować ,szkoda czasu na Ciebie Rób jak uważasz, tylko żebyś później nie żałowała tego kroku :-)

Gość OHHMMGG
zajdz i niech facio cie zostawi tepaku bezmozgi

A mówiłaś mu, że z wiekiem będzie coraz ciężej zajść w ciąże i jest coraz większe ryzyko? Kurde dopiero teraz przeczytałam powód dla którego on nie chce mieć dziecka.. Ciężka sprawa. Spytaj go w takim razie czy woli mieć dziecko teraz czy nigdy :P może to podziała. Powiedz, że to już ostatni dzwonek na pierwsze dziecko dla Ciebie, i co będzie jeśli potem nie będziesz mogła zajść w ciąże. Proszę nie rób tego podstępem, spróbuj go przekonać. Zapewnij, że nawet jak będziecie mieli dziecko to nic się nie zmieni między wami w łóżku a może być nawet lepiej bo będziesz spełniona nie tylko jako kochanka ale i matka i będziesz szczęśliwa :)

Gość anettomia
co ma byc to bedzie skoro nie moge zajsc przez wpadke czyli musi tak byc, nie zrozumiecie mnie, wiec nie piszcie jaka to ja jestem... chcialam pare rad ale nie w temacie czy dobrze robie tylko w sposobach jak to zrobic, nie czepiajcie sie mojej osoby pisalam na poczatklu ze jak macie pisac ze jestem nienormalna to nie piszcie wcale, amen

I jeszcze jedno. Jeśli ta rozmowa nic nie zmieni, nie przekonasz go, to naprawdę radzę Ci nie kombinować. No chyba, że nie straszne jest Ci być samotną matką lub być w związku z mężczyzną, który będzie miał Ci coś za złe. Ty też musisz pójść na kompromis, nie powinnaś zachodzić w ciąże bo Ty tak chcesz i tak ma być.

Gość genialne moja opóźniona
w myśleniu koleżanka tak zrobiła, teraz ma alimenty z funduszu, a tatuś powiedział że mu lata czy pójdzie siedzieć,dziecka nie widuje a mieszka 2 bloki dalej.teraz kombinowała z następnym facetem patent złapania na dziecko ale ja kopnął w dupę...Myślenie nie boli.Co powiesz dziecku , mam cie zrobiła palcem , strzykawką ?

Swoją drogą znam jeszcze lepszy przypadek :O Kobieta lat 32 chce mieć dziecko z facetem tylko i wyłącznie dlatego, że jest bogaty i zapewni przyszłość dziecku i jej. Nie kocha go, chce tylko ''złapać go na dziecko''. Dla mnie to jest porażka. Później dzieci nie mają pełnej rodziny i są nieszczęśliwe. A co powie takiemu dziecku kiedyś? Twój tata był bogaty i dlatego jest Twoim tatą? Bo był najlepszą partią na ojca ale nic do niego nie czułam? Autorko zastanów się. Co jeśli Twoje dziecko się kiedyś dowie, że nie było chciane przez ojca?

Gość 2 krople wody
ja nie lubię takiego załatwiania spraw bo potem mamusia egoistka wychowuje dziecko bez tatusia i wierzy że mu zapewni wszystko co najlepsze i rośnie kolejny synuś albo córusia mamusi, oczko w głowie, pępek świata, jak zwał tak zwał. Mojego męża kumpel zapłodnił babkę za pierwszym razem i potem miał awers do seksu i rozwód. Ciekawe jak twój zareaguje gdy dowie się że antykoncepcja zawiodła.

Gość anettomia
jestem pewna ze je pokocha. a wpadki sie zdarzaja i niekoniecznie musi to byc moja wina.

Gość 2 krople wody
ale w tym przypadku będzie.

Jeszcze jedna sprawa. Skoro tak bardzo go kochasz, to jak możesz go okłamać? Przecież to jest oszustwo. "kochanie jestem w ciąży, nie wiem jak to się mogło stać, przecież się zabezpieczaliśmy'' To jest oszukiwanie osoby, którą kochasz. Będziesz mogła z tym żyć?

Gość anettomia
ale on nie musi o tym wiedziec

Gość 2 krople wody
nie musi, nie musi, ale dla mnie dziwne by było jakby dziewczyna gadała o dziecku i nagle by się coś poczęło z niepękniętej gumki. Tak z ciekawości to kiedy ty przebijasz te prezerwatywy?

Gość anettomia
gadalam o dziecku z rok temu ;) jak to kiedy, wtedy kiedy on nie widzi oczywiscie przez opkaowanie

Gość 2 krople wody
i nie zauważa że opakowanie dziurawe?

Kobieto skoro rozmawiałaś z nim o dziecku rok temu, to o czym tu mowa. Porozmawiaj z nim TERAZ. Przecież przez rok sytuacja mogła się zmienić. Może teraz chciałby mieć dziecko, kto wie..

Gość Nasiba
Nie pisz,że kochasz swojego faceta... Bo takich rzeczy nie robi się komus kogo się kocha...Może on nie jest gotowy na dziecko i wiadomość o twojej ciaży bedzie dla niego za duzym ciężarem i ze strachu da nogę...a może za np. kilka mcy sam by do tego doszedl i wszystko byłoby ok...A może on nie chce z tobą dziecka..Wiesz 4 lata to juz trochę jest... Doświadczenie pokazuje,że jak się tak bardzo chce to nie łatwo zajsc w ciążę. Na szczęście. W twoim przypadku. Żal mi twojego faceta...

Gość Nasiba
A niech sie tylko facet domyśli...Co ty myslisz,że on nie wie, że są idiotki z iglami w reku ;) Doda 2 + 2 i wyjdzie mu oszystka, którą znienawidzi i siła rzeczy dziecko też...Ja tez byłam w takij sytuacji, że ja już baaaaardzo chciałam a mój chłopak nie był gotowy...Ale nie próbowałm go oszukac tylko prowadziłam rozmowy...ewentualnie zastanawiałm się nad sensem takie związku ale nie oszustwo...

Gość anettomia
Nasiba poczytaj troche bo po pierwsze pisalam ze nie chce tego typu odpowiedzi a po drugie podalam powod przez jaki partner nie chce dziecka :)

Gość Nasiba
Dojrzały ten facet jak nie chce dziecka z obawy o nude w związku..a co ja ta nuda przyjdzie bez dziecka...wypisze się ze związku?