Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość calineczkacelina

czy gorączka od zębów jest mozliwa?

Polecane posty

Gość calineczkacelina

córka ma 5 mies rano miala 38 stopni. nie ma zębów ale sie slini i jest marudna

mój synek przy każdym ząbku ma ponad 38,5, do tego rzadką kupkę i brak apetytu, nigdy nie był na nic chory, aha jeszcze ma katar od zębów, ząb wychodzi - katar znika

Gość agagagagagaggagaggagagga
moj miał raz jak wychodziły mu 4 ponad 40 stopni goraczki

Gość calineczkacelina
i co robilas jak mial 40 stopni? dalam jej kropelki paracetamol i zasneła. ale dzis wieczorem jedziemy do lekarza wiec ją zbada przy okazji

Gość mamama27
mój synek dwa razy miewał taką gorączke - byłam pewna że zęby a tu za pierwszym razem była trzydniówka a za drugim paskudna angina - więc w taką utrzymującą gorączke przy zębach już nie wierze a co do zbijania to podaj paracetamol a za 4 godz ibuprom i znów za 4 paracetamol itd - jak jeden lek nie pomoże to można tak robić, czopków moje dziecko nie cierpi - drze sie i szaleje strasznie więc daje w syropach

Gość sdedfrfg
a może to po prostu "trzy dniówka"?

Gość gość
Pewnie że tak :)

mamama27 no u nas odwrotnie było, po 2 dniach takiej gorączki poszliśmy do pediatry z myślą że to może własnie 3-dniówka albo inne choróbsko a to były zęby, temperatura utrzymywała sie prawie tydzień - tyle się wyżynał ząbek.

Do 38 st. u niemowlaka to stan podgorączkowy (do 37,5 normalna temperatura) więc nic się nie martw. U nas stan podgorączkowy przy ząbkowaniu był, a przynajmniej bywał, dawałam Nurofen jak bardzo się męczył.

Gość a to ci dopiero
"a co do zbijania to podaj paracetamol a za 4 godz ibuprom i znów za 4 paracetamol itd - jak jeden lek nie pomoże to można tak robić, czopków moje dziecko nie cierpi - drze sie i szaleje strasznie więc daje w syropach" Kilkumiesieczne dziecko tak truc?! I może na dodatek przy każdym zebie?! A może by tak najpierw spróbować chłodnej kąpieli albo prysznica? Wystarczy wejśc z dzieckiem na ręku pod prysznic i chwile postać i 2-3h mamy spokój. Ale nie lepiej paracetamol, ibuprom, paracetamol, ibuprom w 5-miesięczne nerki!

nie no, jasne, moje dziecko z bólu przy ząbkowaniu chodzi po ścianach, wymiotuje, gorączkuje i płacze przeraźliwie, a ja zamiast podać mu leki przeciwbólowe będę go wkładać pod prysznic...genialne, mam nadzieję że nie masz i że nie będziesz mogła mieć dzieci...bo już im współczuje

Gość baracholka
miał 38 gorączki, lużne częste stolce i wodnisty katar odesżło jak żęby wyszły