Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ffddssaa9000

test pozytywny i plamienie pomocy!!!

Polecane posty

Gość ffddssaa9000

Witam!!! Zrobilam przed chwila test i wyszedl pozytywny jeszcze w to nie wierze druga kreska jest troszeczke jasniejsza od kontrolnej:)) Tyle lat staran to chyba sen tylko, ze od 3 dni mam takie leciutkie prawie nie widoczne plamki jasno rozowe, czuje sie jakbym zaraz miala dostac okres i piersi bola tylko przy dotyku. Dziewczyny czy jakbym byla w ciazy to plamienie jest niebezpieczne??? jestem w 31 dc i jak pisalam boje sie strasznie rozczarowania i nie dociera do mnie ze jestem w ciazy.

Gość mou
no to do gina żeby dał ci leki skoro plamisz.

Gość Ogólnie plamienia nie są norma
gdzies czytalam ze lekkie plamienie moze wystapic dlatego ze zarodek mocniej sie zagnieżdza ale tego nikt nie wie nikt ci nie powie... Ja zrobiłam test tydzień temu i nie mam żadnych plamień.

Gość ffddssaa9000
pytam bo moze komus cos podobnego sie przydazylo ja nawet nie nazywalabym tego plamieniem to leciutko zabarwiony sluz i tak 2-3 razy dziennie mam mini kropeczke lub na papierze ciutke.

Gość ffddssaa9000
mou ja zrobilam przed chwila test a bez bety to lekarz mi nic nie da tylko na podstawie testu;))

Gość ffddssaa9000
Dziewczyny zrobilam 2 test POZYTYWNY jestescie??? doradzcie cos piszcie jak mialyscie podobnie do lekarza mam termin za tydzien. Tak bardzo chcialabyn zeby sie udalo:))

No musisz czekać, wiesz prawda jest taka, że jak ma być ok to będzie, w tak wczesnej ciąży, to jakby nawet to zapowiadało coś złego, to jeszcze za wcześnie na ratowanie, nie ma co ratować...

Gość ffddssaa9000
masz racje migotko81 :(((((

Gość buzzzka
Ja mialam test pozytywny i bardzo lekkie brazowe plamienie. Z tym, ze druga kreska byla duzo jasniejsza. Do tego dochodzily jeszcze lekkie bole w podbrzuszu i niestety okazalo sie, ze to ciaza pozamaciczna. Na szczescie obylo sie bez operacji. Tak wiec kochana nie chce cie straszyc ani stresowac, ale lepiej zglos sie do gina jak najszybciej, by rozwiac wszelkie niepokoje.

Gość Jo-------anna
Może zadzwoń do lekarza i zacznij łykać luteinę? Słyszałam, że mozliwe są takie właśnie różowe plamienia w momencie gdy zarodek się zagnieżdża, a to w sumie czas, bo około 2 tyg po owulacji. :) Powodzenia.

tzn. absolutnie nie chce cię straszyć, bo plamienia na początku ciąży często też są normą, tylko chce być szczera...a może zrób sobie b hcg?

buzzzka, ja też jestem po pozamacicznej. i też miałam brązowe plamienia brązowe, też minimalne, zero bólu podbrzusza. teraz znów jestem w ciąży, żadnych plamień, no ale jeszcze przed USG jestem...

Gość Jo-------anna
Właśnie,ale to też jeden z mozliwych objawów zagnieżdżenia. ja bym chyba podjechała do lekarza. Niech zrobi usg. Jeśli jest ok pewnie da coś na podtrzymanie.

jesteś już po terminie miesiączki, czy jakoś dziś masz termin? mi lekarz po pozamacicznej powiedział, że jak uda mi się znów zajść, to tak najwcześniej w 5,5 tc żebym przyszła, a najlepiej w 6 tc, bo wcześniej może nie być nic widać, no chyba że będzie mnie mocno boleć, po lewej stronie, bo może sugerować kolejną cp...no i w piątek, to potwierdził, więc USG będzie w przyszłym tygodniu, w 6 tc...

Gość buzzzzka
migotka to jestesmy w bardzo podobnej sytuacji, bo ja tez jestem w ciazy. To dopiero 10 tydzien, wiec strasznie sie boje.

buzzzka, to gratuluje, myślę że już masz po najgorszym :). rozumiem że w tej prawidłowej ciąży żadnych plamień nie miałaś? ja dopiero 5 tc...i jeszcze przed pierwszym USG, więc mega strach, dziś robiłam b hcg...

Gość ffddssaa9000
już sięnigdy nie bede ruchac

Gość buzzzka
Migotko81 - mialam male plamienie po stosunku, ale na szczescie z dzidzia wszystko ok. Teraz boje sie do nastepnego usg. Po histori z ciaza pozamaciczna chyba juz do konca bede sie bala.

Gość buzzzka
Doti dziekuje :) Czuje sie w miare dobrze. Narzekam na ciagnace bole brzucha, ale to podobno normalne.

wiem co to znaczy strach ja mam 12 tc i caly czas sie boje bo rok temu poronilam...w czwartek wizyta kolejna czy z moja dzidzia wszystko w porzadku ale wiem ze tak:)

Gość buzzzka
Doti napewno jest wszystko ok. W koncu to juz 12 tydzien. Rozumiem, ze sie denerwujesz, bo tez tak mam. Do tego jestem strasza panikara.

Ja nie zwlekałabym i udałabym się do lekarza. Takie plamienie oznacza dwa warianty albo mega pozytywny albo całkowicie odwrotny. Wizyta u lekarza w niczym nie zaszkodzi, może tylko pomóc. Zapewne lekarz przepisze luteinę, zobaczy też gdzie zagnieździł sie zarodek (możliwe, że zbyt nisko - co wywołuje plamienie). Możesz tylko sobie pomóc wizytą.

Gość buzzzka
Wizyte mam w przyszlym tygodniu. Jestem na topiku wrzesien 2012. Pisze tam pod nickiem Ajponka. Ty pewnie masz termin na sierpien?