Gość kasia5266 Napisano Styczeń 31, 2012 Byłam dziś u psychologa bo w życiu pojawiły mi się problemy, z którymi nie umiałam sobie poradzić.I powiem, że żałuję tego.Pani psycholog od początku mojej wypowiedzi przejawiała negatywne podejście co dało się wyczuć w niektórych wypowiedziach i tonie głosu i poza tym nie zawsze rozumiała od razu co do niej mówię.Czasami swoją wypowiedz musiałam 2-3 razy powtórzyć.Poza tym nie rozumiała najważniejszej rzeczy PO CO TU PRZYSZŁAM. Mimo, że to wyjaśniałam to z tego co widziałam średnio dotarło.Na koniec powiedziała,że może mi jedynie zrobić testy psychologiczne.Hm, ale raczej podziękuję.Wyszłam po prostu wściekła, ta wizyta zamiast coś polepszyć tylko pogorszyła. Widać naprawdę nie każdy psycholog ma podejście do ludzi,a sama wiedza nawet najlepsza nie wystarcza.Nie jestem psychologiem,a mimo tego wiem,że obiektywne i życzliwe podejście do pacjenta to podstawa.Nie może być tak, że jedna osoba mu odpowiada, a inna nie, lub miał po prostu zły dzień. Przecież, gdyby była to osoba w depresji to jak by się poczuła, gdyby tak została potraktowana.Mogłaby np.W każdym razie do tego zawodu potrzeba odpowiednich osób, którzy będą potrafili właściwie podejść do każdego człowieka i zrozumieć.Dlatego, naprawdę ważne wybierając się do takiego specjalisty jest, najpierw zasięgnąć opinii innych osób czy warto.Tutaj miałam choć o tyle dobrą sytuację, że było to na ubezpieczenie i nie zmarnowałam niepotrzebnie pieniędzy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach