Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monika 50+

50+ i co dalej z życiem?

Polecane posty

Gość e tam, wy jestescie młode
dziewczyny, ja to dobre 60+ i nie mam kompletnie czasu na zastanawianie się nad wiekiem, tyle różnej roboty, znajomych, rozmaite akcje, wydarzenia, zaproszenia itd. Marze, żeby sie kiedyś w końcu uwalic z ksiazką na pare godzin, a nie ma kiedy ! Na kafe moge zajrzec dlatego,że i tak muszę pisac mail za mailem, wiec z doskoku dla odpręzenia. Jaki tam grób?! - pewnie by mnie z grobu wykopali i dali robotę:) Pozdrawiam!

Gość noooo!
Takie tam... Fajnie napisalas.....

Gość pani w kolorze kasztanów
Nie, nie zgadzam się, że młodzi ludzie są zupełnie od nas oderwani, nie rozumieją nas. Rozumieją, doskonale rozumieją, aczkolwiek nie zawsze chcą o tym Świat informować. 30 lat przepracowałam w pewnym znanym klubie sportowym, chociaż byłam tylko w tym klubie osobą wykonującą "poboczne'' prace. Oni mnie znają, pamiętają, choć ja niektórych osób nie jestem w stanie rozszyfrować - kto to?

Paniusiu, ja podam swoje - 4424136 Chętnie z Tobą porozmawiam. W każdym dym dniu po 20 jestem dostępna.

Gość jeśli byłaś woźną
ja się nie dziwię:D

nie, nie woźną -rehabilitantką ale czy to ważne?

Do rehabilitantki miałabym pytanie: czy domowym sposobem można pozbyć się uporczywego bólu okolic karku? Czasami wieszam się na rurce, ale to taki tylko trik, kręgosłup mam zrąbany w tak młodym wieku:D

Gość jcvghbjn
babcie juz zmozyl sen :D

Gość maść borowinowa
pomogła mojej mamie na takie bóle.

Gość maść borowinowa
tak, do Ciebie:)

dacie mi się wyspać? Ja Nina Owszem, jest wiele ćwiczeń, które łagodzą ból polecam pływanie, czyni cuda. A z domowych zapasów polecam następujące ćwiczenia: leżysz na plecach , ręce od głową, naciskasz głową na ręce[minimalny ruch], wdech z uciskiem, wydech Przykładasz dłonie do czoła, usiłujesz unieść głowę, ręce oponują - to taklie minimalne odchyły, ale w mięśniach karku musisz to odczuwać. i jeszcze przykładasz przykładasz dłonie do uszu, dłonie są nieruchome, głowa naciska na dłonie. Trochę wysiłku musisz włożyć w to, aby poczuć się lepiej inne - leżysz na brzuchu - naprzemiennie prawą rękę wyciągasz przed siebie i lewą nogę, dodatkowo jeszcze głowę nieznacznie unosisz, po kilku ćwiczeniach zmiana. Nie wiem, czy potrafiłam wyrazić to co chciałam, ale polecam

synecku kochany,[błędy konieczne]śpisz już? Nie martw się, babcia nad Tobą czuwa, spokojnej nocy mój szkrabie:D

jutro tez jest dzień, a co nam przyniesie? Dużo zależy od nas samych... Ale życzę wszystkim spokojnej nocy i miłych snów.

Gość jejku jejku taką babcię bym
chciała, moja tylko klnąć potrafi

Gość Nooo!
Jestem pierwsza! Witam 🖐️ Milego spokojnego dnia, pozniej zagladne do WAs.

Gość jcvghbjn
juz sie jedna babcia przebudzila :D

Witam wszystkich ponownie w ten śnieżny, zimowy dzień. Idę dziarsko odśnieżać samochód i odpalać, bo teraz to nie wiadomo co i jak.

Brr, kiedy ta zima się skończy, bo same problemy. Ledwie odpaliłam wczoraj samochodzik, a dziś niestety serwis z PZU musiał to zrobić w ramach assistance. Jak Paniusia nie umie sama, to płaci i panowie za nią robią. Ważne że da się jeździć.

Gość buhahahahaaaaaaaaaaaaa
:D no i babcie nam zdechly :D:D:D:D:D:D:D:D:D a taki zapal mialy :D slomiany:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Buhahahaha Sory, ale babcie to nie dla Wszystkich. Takie kobiety jak my to przede wszystkim Panie i wcale nie zdechłyśmy. Po prostu czekamy co inni są w stanie mam powiedzieć oprócz krytyki i niezbyt stosownego ględzenia i włażenie innym w temat. Poczekamy jak się uspokoicie i wtedy sobie poużywamy na swoje tematy.

🖐️ Jak to pisała Szymborska "duszę się miewa", nie wszyscy miewają co widać:)

Witajcie drodzy 50+. Cisza zapanowała, więc może przyszedł czas na poważne rozmowy dojrzałych ludzi. Zaczniemy zatem od nadziei na lepsze jutro, na wczesną wiosnę, na miłość która nadejdzie z nią. Czy warto podjąć takie ryzyko? Gdzieś w aforyzmach znalazłam taki właśnie tekst że: nadzieja jest ryzykiem, które trzeba podjąć. W sumie nie tylko miłość jest ryzykiem, ale każdy rozpoczęty dzień. Ten zaczynamy najczęściej bez zastanowienia. Otwieramy oczy, czasem mówimy komuś dzień dobry lub nie, ale zaczynamy go i potem brniemy bezmyślnie do południa i dalej, dalej zagonieni, zapędzeni. Wieczorem zaś jak w naszej jesieni życia czasem wyciągamy wnioski z dnia, podsumowujemy, ale z reguły brniemy dalej swoją drogą. Nie zastanawiamy się czy ryzyko dnia się opłaciło. To samo jest z miłością spotykamy kogoś i jak serce nam mocniej zabije, to na dzień dobry nie zastanawiamy się, tylko brniemy i ponosimy ryzyko, a kiedy się już całkiem pogrążymy to dopiero się nad tym zastanawiamy i pytamy czy warto. Dlatego pytam Wasz, młodzi i leciwi wiekiem. CZY WARTO PODJĄC RYZYKO?

Nie jestem nawet 30+, więc nie chcę tu mędrkować, ale znam dwie kobietki w Waszym wieku, które zdecydowały się na Uniwersytet Trzeciego Wieku i są zachwycone ilością ludzi, opcjami różnych wycieczek i fantastycznego spędzania czasu. Z tego też powodu gorąco polecam.

Wiem co to jest Uniwersytet Trzeciego Wieku. Czasem na nim wykładam w różnych miastach.

Przecież nie twierdzę, że nie wiesz/nie wiecie. I nie chodzi mi wcale o dokształcanie się, ale o życie towarzyskie. Uważam, że to konkretne miejsce, w którym można poznać nowych ludzi w realnym świecie, a nie tylko wirtualnie. Świetna sprawa.

Witajcie 50+ W książce „Chata Paula Young jest fajna sentencja. PRAWDZIWA MIŁOŚĆNIGDY DO NICZEGO NIE ZMUSZA. Podoba mi się, ale o tym muszą wiedzieć dwie osoby, bo inaczej łatwo kogoś wykorzystywać i miłość szybko uleci, zamiast trwać i trwać.