Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bbnfgjmng

Ciągle chce mi się jeść i tyję w zastraszającym tempie

Polecane posty

Gość bbnfgjmng

Co mi jest? zawsze miałam tak ze raz tyłam raz bylam chuda,ale nigdy nie dobiłam do takiej wagi! 164 wzrostu i 75kg zywej wagi Wczesniej dobijałam do max 65 Mam 18 lat co jest??? przytyłam ponad 10kg w ciagu 3 miesiecy. Nie potrafie sie opanowac,ciagle chce mi sie jesc,jak nie zjem to chodze wkurzona..

Gość milataka
hej, ja tak mam w 6 m-cy, 165cm i 70kg, max było 65kg ale zucilam picie, palenie i caly dzien siedze na kompie wiec u mnie to zrozumiale, poprawiam sobie samopoczucie zarciem, im jestem pelniejsza tym lepiej mi sie nie mysli

Może "zajadasz stres". Jeśli tak najrozsądniej będzie znaleźć inną formę rozładowania negatywnej energii. Może jogging, spacer.. Moim sposobem na zszargane nerwy jest skakanie na skakance, a wcześniej jadłam słodycze. 30 minut na skakance, jestem cała zlana potem i zrelaksowana.

Gość bbnfgjmng
Hej:) 70 jeszcze ok i to w ciagu 6 miesiecy przytylas,a ja 3.przy 75kg i 164 wygladam jak nigdy. Czuje wstret do siebie. Na kompie nie siedze czesto bo nie mam czasu, duzo chodzę, nie pije nie palę, mozna powiedziec ze poprawiam sobie samopoczucie jedzeniem, ale nie w takim sensie ze jem jak jestem smutna, tylko jestem smutna/zla jak nie jem i musze po prostu, czuje pustke w zoladku, chwilowa ulga gdy zjem ale za chwile znowu, doslownie mam zoladek faceta

Gość milataka
hej, wiesz jak ja wygladam? jak bym byla w ciazy, w weekend kupowalam nowe spodnie bo juz w nic sie nie mieszcze, nie wiedzialam, ze nosze juz 42, od jutra chodze na silownie, juz sie zapisalam, tylko wysilek moze mnie uratowac

w takim razie polecam błonnik przed każdym posiłkiem. Zjesz połowę. Fundamentalna zasada- posiłki o stałych porach, najlepiej co 3 godziny. Jak już to opanujesz to zacznij systematycznie zmniejszać porcje i zawartość kcal tych posiłków. Musisz nauczyć się dyscypliny. 75 to jeszcze nie tragedia, ale do 90kg brakuje Ci tylko 15, pomyśl jak będziesz wyglądała w lipcu.

Gość co za bzdurry
Zrób sobie morfologię krwi + poziom cukru na czczo + poziom hormonów tarczycy ( TSH 3 i TSH 4 ). Jeśli możesz wydac więcej kasy na badania to dorzuć poziom żelaza i magnezu. Jestem pewna,że znajdziesz odpowiedź na swoje problemy w którymś z tych badań ( ja obstawiam tarczycę albo wczesną fazę cukrzycy typu II przebiegającą z hipoglikemią).

Gość tryb zaprzerzły
matko, ile ja bym dała żeby tak tyć :O

Gość bbnfgjmng
Uwierz że nie chciałabyś :o Mam ferie, więc wybiorę się do lekarza, i tak planowałam bo mdleję bez powodu. Za ten pomysł z błonnikiem,miętówkami itd dzięki wielkie, przyda się na pewno, choć pewnie nie wpadłabym na to sama :) Właśnie w lipcu mam wesele i muszę schudnąć a nie przytyć, nie wyobrażam sobie tego,i tak już staram się jeść mniej ale jest to minimalna różnica..

Gość gość
A ile masz ruchu typu gimnastyka, bieganie? Czy masz jakieś zajęcie, które pozwala Ci oderwać głowę od codziennych zajęć? Czy miałaś duży stres?

Gość gość
może stres, może nerwica. Jeśli tak to powinnaś znaleźć przyczynę i ją rozwiązać. Może psycholog Ci pomoże.

Gość gość
MASZ TASIEMCA ALBO OWSIAKI