Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

m0n1c23k

Wirtualna Polska Wirtualne Niemcy

Polecane posty

Gość dziewczynanglika
jak zaczniesz aat to i szybko praca jako trainee sie znajdzie. bez niczego raczej byloby trudno. ja zaczelam od level 3 i pracuje jako financial controller. Level 4 jakos slabo mi idzie ale to dlatego ze nie mam czasu.. a moglabys powiedziec cos wiecej o Twojej pracy? potrzebowalas kwalifikacji?

Gość nie pamietam hasla
dziewczyny, a jak myslicie czy ze srednim angielskim dalabym rade robic aat? tzn mysle o distance learning, no i lepiej mi idzie czytanie i pisanie, niz mowienie i rozumienie ze sluchu. tak sie zastanawiam bo przeciez egzaminy chyba sa w jakiejs placowce

Gość dziewczynanglika
dalabys bez problemu distance learning... tylko skoro uwazasz ze srednio mowisz po ang to jak chcialabys pracowac? chcesz to polaczyc z nauka jezyka? czy moze pracujesz juz w jakims biurze?

Gość nie pamietam hasla
dodam jeszcze, ze pracuje jako accounts assistant, ale jest to bardzo mala firma i nie moge wiele sie tutaj nauczyc

Gość nie pamietam hasla
tzn z rozumieniem jest tak ze jednych rozumiem bez problemu a drugich malo, zalezy jak kto mowi

Gość dziewczynanglika
a dlaczego nie pojdziesz do collegu na aat? ja bylam level 3 w szkole a level 4 robie sama. Ogolnie w szkole nauczylam sie tyle co nauczylabym sie sama w domu ale np samo nauczenie sie wymowu wielu skomplikowanych ksiegowyc wyrazow z ktorymi wczesniej nie mialam stycznosci. Jakkolwiek bys nie wybrala rob kurs zawsze warto podnosic kwalifikacje :)

Gość cienko teraz z praca
nie wiem ile ten kurs ksoztuje,ale po kursie pewnie zaczelabys rpace za min. ile lat zajeloby ci zeby pracowac choc za 25k? pwoiem ci,ze najleoszym spsosobem jest zrobienie sobie fake CV ze niby jestes po aat i powysylaj do roznych firm-zoabcz czy przynajmniej ktos cie na interview zaprosi. w uk liczy sie przede wszystki doswiadczenie,zanjomosci,szczescie i dopiero po tym kwalifikacje.

Gość dziewczynanglika
rozbawilas mnie :) jestem na ostatnim roku i mam 27k. fake cv nie bylo potrzebne :)

Gość cienko teraz z praca
wg mnie nalezy znac ang co najmniej BARDZO dobrze zeby starstowac w takiej pracy.

Gość Dolores_
Dziewczynoaglika a ty jaki zrobilas kurs? jak znalazlas prace?

Gość dziewczynanglika
Zaczelam od bookkeepping and accounts w collegu a pozniej zrobilam aat level 3 i teraz jestem na level 4. a prace znalazlam przypadkiem bo szukali administrator i poszlam na rozmowe. Ksiegowa mnie polubila i zrobila mnie swoja asystentka. po paru miesiacach ksiegowa odeszla a ja sie podjelam wyzwania i radze sobie juz super chociaz na poczatku nie bylo lekko.

Gość Dolores_
Ja zrobilam 3 kursy: Bookeeping level 1 , level 2, Computerized Accounts level1- potwierdzone przez Dyplom City Guilds, a teraz robie Payroll samaw domu zeby potem zdac egazmin gdzies w collegu. Czy jest sens zaczynac AAT przed znalezieniem pracy w tej branzy? czy szukac bazujac na tym co zrobilam?

Gość dziewczynanglika
na tym co juz masz napewno cos znajdziesz. tylko trzeba cierpliwosci i wytrwalosci. pozdrawiam :)

Gość Dolores_
Wracam do tematu. Moze jest ktos kto ma jakies doswiadczenia z AAT? Albo znalazl prace juz po zrobieniu?

Gość Dolores_
Czy jest tu ktos kto mialby ksiazki/materialy potrzebne do zrobienia kursu do odsprzedania? Interesuja mnie glownie te wydane przez Kaplan Financial, Home learning College albo Premier Training, BPP.

Gość pieszowolka
ja mam Osbourne, podobno sa najlepsze. dla mnie byly super.

Gość nie pamietam hasla
a czy ktos robil kurs aat certificate in bookeeping? czym to wlasciwie rozni sie od aat level 2 certificate in accouting

Gość Dolores_
W zasadzie nie ma AAT cert. z bookeeping, ten kurs jest dotyczy bardziej Accounting. Jak by ktos nie wiedzial to Accounting to jablko, a bookeeping to kawalek jablka. Bookkeeping is the process of recording, in chronological order, the daily transactions of a business entity. It forms part of the accounting information system. On the other hand, accounting is an information system includes the process of recording, classifying, summarizing, reporting, analyzing and interpreting the financial condition and performance of a business in order to communicate it to stakeholders for business decision making. Illustration To provide a clear understanding of the difference between bookkeeping and accounting, take a look at this sample illustration. Imagine theres one piece of apple pie divided into 6 slices. Each slice was given a corresponding name as recording, classifying, summarizing, reporting, analyzing, and interpreting. The whole one piece of apple pie is called the accounting information system which represents accounting. On the other hand, bookkeeping represents one slice of the apple pie which is recording.

Gość Dolores_
nie ma nikogo kto ma cos na ten temad do powiedziania? :)

Gość dfdfdg
zalapalam sie do pracy w biurze ksiegowym i nie tyle rozwazam AAT, co pewnie zaczne :)

Gość awah
prosze o mala pomoc..aktualnie mieszkam na cyprze i mysle o rozpoczeciu distance lerning bookkeeping ICB na ukopencollege.co.uk . czy ktos moze robil w tym systemie ? jaka jest zdawalnosc i jaka szansa na prace po tym?

Gość gość
ja zaczynam niedlugo esol level1. mysle o administracji level 1 ale zastanawiam sie czy majac doswiadczenie w polsce moglabym aplikowac na wyzszy level...czy lepiej isc na pierwszy i zalapac jezyk zawodowy... sama nie wiem. to wszystko dlugo trwa. jeden level jeden rok...mysle tez o ksiegowosci ale akurat nie ma level 1 u mnie w collegu....

Gość gość
hej, z checia opowiem co i jak z AAT sama pracuje w ksiegowosci i moja firma wspolpracuje ze szkola Home Learning College. Ja wlasnie koncze moje kwalifikacje AAT i zastanawiam sie juz nad ACCA. Zdecydowanie polecam nauke z domu. Przez 1,5 roku robilam rozne kursy w collegu i przyznam, ze bylam okropnie zmeczona. praca i potem szkola, wraca sie do domu pozno... nie teraz ucze sie sama. idzie mi duzo szybciej, bo nie trzeba sie dopasowywac do calej grupy. super pomoc od nauczycieli i wiele dodatkowych mozlisci, ktorych nie dostalam w normalnej szkole. mam dostep do inetrnetowych egzaminow i wielu ciekawych rzeczy. jak macie jakies pytania piszcie do mnie na maila, ale chcialabym zaznaczyc, ze odpisuje tylko na maile marta.blenheim@gmail.com jak bede mogla to podpowiem i odpowiem :) Marta

Gość AAT?nie warto!!!!
Zrobilam wielki blad ze na to poszlam , moglam isc gdzies wyzej , ale sie balam , ze nie dam rady. Czuje sie oszukana przez AAT , bo to nie jests de facto Accoun6ting body , co bardzo waznme z punktu widzenia kwalifikacji. Zmarnowana kasa i czas! Po AAT; 1. nikt cie nie traktuje powaznie 2.nie masz szans na wanaas i rozwoj Nie pisze tego zlosliwie, ja popelnilam najwiekszy blad z tym aat. teraz robie acca

Gość bardzo bardzo pilne
Bardzo was prosze o pomoc jezeli ktores z was studiowalo AAT level 4 czy ta osoba mogla by mi cos doradzic o ISYS report? bardzo prosze jestem nawet w stanie zaplacic jesli ktos ma przykladowy projekt i jest w stanie go przeslac mi na poczte, z gory dziekuje i czekam na wasze wiadomosci

Gość gość
ja ma ten raport ICAS. moge odsprzedac....ale mjusisz podac maila

Gość bardzo bardzo pilne
a czy ICAS i ISYS to to samo??

Gość bardzo bardzo pilne
moj meil to dominik12171@wp.pl m mogl/mogla bys mi cos wiecej napisac o tym projekcie? wydaje mi sie ze ISYS to taka troche lepsza wersja ICAS-a, mam na mysli czy Twoj ma ok 4000-5000 slow? oczywiscie mam nadzieje ze nie musze pytac czy jest po angielski hehe oraz czy masz jakies informacje typu nie sam projekt ale troszke wiecej na ogilne materialy o firmie na temat ktorej pisales/las prace? i czy dawno to bylo?? ile lat temu chciala bym sie tylko dowiedziec czy bedzie bardzo roznic sie od obennych standardow, dzieki czekam na odp

Gość gość
marta.blenheim@gmail. com czy mozesz potwierdzic swoj adres bo moja poczta mowi ze jest nie prawidlowy badz ktos inny moze mi napisac jaki kurs wybrac , jestem ksiegowa w Polsce i zamierzam wyjechac do Anglii w tym roku , oto moj email ewapcyfrowypolsat@gmail.com