Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktokolwiekwieszybko

Jest tu ktoś dobry z matmy?! PILNE

Polecane posty

Gość ktokolwiekwieszybko

Potrzebuję obliczyć coś. Mam liczby i wiem że jest to 3% z całej liczby i muszę znaleźć tę liczbę.

Gość ktokolwiekwieszybko
Muszę rozliczyć coś. Mam liczby- 0,56zł 0,71zł 5,16zł i 20,78zł i wiem że to każda z nich to jest 3% liczby, muszę wiedzieć jakiej, każda osobno. Np mam 0,56zł i jest to 3% z liczby... no właśnie, jakiej?

Gość ktokolwiekwieszybko
Mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi. Mam podane liczby (pieniądze konkretnie :) ) i każda z nich to 3% od jakiejś tam sumy pieniążków. I nie umiem obliczyć jaka to suma, w każdej z nich osobno.

Gość piękna dama
o kurwa dziecko dzielenia nie ummiesz? :O

Gość taka prawda ona
chyba powinni obniżyć próg zdawalności matury do 20% :)

Gość ktokolwiekwieszybko
''szukana liczba = ta którą masz razy 100% podziel przez 3%'' Czyli jak 3% jest suma 0,56zł to będzie: 0,56 X 100% : 3% ? Wychodzi mi 33,33zł... ale chyba źle :/ O ludzie.

Gość ktokolwiekwieszybko
No nie umiem, nie mam umysłu ścisłego, matma zawsze była moją słabą stroną. Dzieckiem już dawno nie jestem dlatego mi wstyd, ale mam taką sytuację że muszę to policzyć i cholera nie wiem jak, jeszcze te liczby po przecinku :/

Gość ktokolwiekwieszybko
Ok, a czy mógłby ktoś z Was mi pomóc i to policzyć? Szkołę mam dawno za sobą więc nauczyć się nie chcę a bardzo to jest pilne i naprawdę zależy mi na czasie, proszę!

Gość ktokolwiekwieszybko
No ok, na krzyż ale jak mam 3% przez x mnożyć, czyli przez co? Cholera no wstyd mi ale liczy się każda minuta, ręce mi się aż trzęsą i nie policzę tego bo się zestresowałam i kropka Proszę bardzo o pomoc, to nie jest wiele, a bardzo mi pomożecie

Gość taka prawda ona
zrobiła bym to ale mi się nie chce 🖐️

eh, ale to jest banalne. Tego sie dzieci w gimnazjum uczą. wiec tak.. potem mnozysz 100 przez 0.56. ( na gorze, czyli w liczniku) i to wsyzstko potem dzielisz przez 3. (pod spodem - w mianowniku piszesz) Z niczym nie skracasz rzecz jasna.

nie mnozysz 3 razy x, bo wlasnie x liczysz. X = 18.66. Rob to co mowie, wez kartke najlepiej, bo tak to pewnie nie rozumiesz. :)

Gość ktokolwiekwieszybko
Ja pierdole, dzięki. Widzę że bardzo trudno komuś pomóc 'bo mi się nie chce'. Uważaj żeby tobie inni pomogli jak będziesz w potrzebie. To sprawa poważnej wagi, nie mogę napisać o co chodzi ale liczy się każda minuta a ja jestem tym tak zestresowana że nie policzę tego teraz, nie skupię się, nie mogę. Nie wiecie ile to dla mnie znaczy. Ale tak, po co pomóc komuś bezinteresownie, po co ja tu w ogóle pisałam. Kurwa aż się poryczałam nie wiem co ja teraz zrobię masakra liczyć na pomoc za darmo kogoś :(

Gość a jjaaaa
0.56= 18,67 0,71=23,67 5,16=172,00 20,78=692,67 Nie wiem co za złośliwość , tak trudno podać komuś rozwiązanie

Gość ktokolwiekwieszybko
Dzięki za chęci ale ja już siedzę, trzęsę się i ryczę bo sekundy lecą ale to jest sprawa ogromnej wagi dla mnie, chodzi o poważne kwestie o których publicznie się nie pisze na forum, nie ważne. Na spokojnie pewnie bym policzyła ale jestem już tak rozdygotana że ledwo piszę, w ogóle nie docierają do mnie te x i inne, nawet na 'trzeźwo' ciężko mi to było skumać w szkole. Może ciężko to pojąć, ale nogi z matmy mnie pewnie zrozumieją

Gość ktokolwiekwieszybko
o jaaaaa Naprawdę uratowałaś mi tyłek w przenośni i dosłownie, to dla mnie cholernie ważne, nie jestem gówniarą która robi zadanie do szkoły żeby coś zwalać, to inna sprawa poważna dla mnie i liczy się każda sekunda, dlatego dziękuję że się znasz na tym i mogłaś mi bezinteresownie pomóc, zrobiłaś dobry uczynek i miej świadomość że BARDZO komuś pomogłaś. Zwykłe, ludzkie dziękuję z mojej strony, ślę uściski i oby więcej ludzi bezinteresownych. Dzięki.

Gość a jjaaaa
Jak to mówią nie pamięta wół jak cielęciem był :) Spokojnie dziś wiedzą to , a jutro polegną na czym innym ;) ot taka złośliwość życiowa ''ironia losu'' Pozdrawiam i myślę , że pomogłam

Gość ktokolwiekwieszybko
Bardzo pomogłaś, bardzo. Po prostu tak mnie to zestresowało bo musiałam szybko że aż się popłakałam bo w szkole za młodych lat ciężko mi było to zrozumieć, natomiast teraz w dużym stresie to już kompletnie nie dałabym sobie rady... Nie miałam nigdy ścisłego umysłu. Cieszę się że podzieliłaś się ze mną swoimi umiejętnościami, bardzo pomogłaś, dziękuję Ci raz jeszcze !!!

Gość vxxa
Ta sprawa zycia i smierci:o

Gość ktokolwiekwieszybko
Życia i śmierci nie, ale urzędowa.

Gość toz to proste!
to w urzędzie takie teppaki pracują?:)

Gość ktokolwiekwieszybko
To nie ja pracuję w urzędzie, tępaku- czytaj ze zrozumieniem. Ja potrzebuję te dane aby sprawę urzędową załatwić, ale to nie twoja sprawa.