Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tikal

Piaskownica - jaka kupic

Polecane posty

mi się wydaje, że te piaskownice są za małe. Mój mąż zrobił dzieciom taką 2 x 2, a jak jest dwójka to i tak ciągle są kłótnie, bo im za mała, żeby zbudować trasy, zamki itp.. W takiej piaskownicy to najwyżej można 4 babki postawić i po zabawie ;)

Właśnie słyszałam że takie plastikowe zamykane piaskownice to wylęgarnie zarazków i grzybów :o

wazne jest aby miala przykrycie - przed deszczem, brudem, kurzem, zwierzetami moja bratanica miala podobna - najpierw troche bawila sie ale pozniej wolala basen z tego

Gość alicjaoooo
ja mam dokladnie taka jak z linka. Drewniana z laweczkami. Dla mnie bomba. Laweczki mozna samemu dorobic ale najwazniejsze to przykrycie. Mamy koty wiec nie chce by z piaskownicy zrobily sobie kuwete. Do tego przewiewna jest. a nie kisi sie piasek pod plastikowym przykryciem.

A ja mysle ze są fajne. Na jedno dziecko idealna. U mnie w podobnej się 3 miesci i fajnie się bawią. U mamy mają muszelkę. NIeraz się bawi w niej 6 dzieci na raz (nie w środku klęcza na zewnątrz i grzebią) i też jest ok. Drewniane to drewniane co jakis czas trzeba je przeczyscic papierem sciernym i pomalowac bo wiadomo jak jest no i drzazgi- mam drewniany plac zabaw co roku malujemy bo wyglada po zimie fatalnie. Moja stoi caly rok i nic jej sie nie dzieje ani nie blaknie ani nie pęka (już 3 lata ją mamy). No i ma pokrywe a to dla mnie wazne bo wokolo pelno kotów co lubią zalatwiać potrzeby do piasku. Nie chcialabymz eby poxniej się dzieci w tym bawiły. Żólwia doklądnie takiego jak z linku, autorko, mają sąsiedzi ale uzywają go jako basen i pokrywki zimą jako sanki ;) do zjeżdżania z gorki (widzialam ze wiosną tez- laseczki się wozily w niej po gorce z trawą). Też bardzo fajna i wytrzymała.

Gość gość
Synowi na urodziny kupiłem piaskownicę, którą można ustawić w mieszkaniu i na balkonie. Na razie się sprawdza. Kształt skrzyni zamykanej. Producent Dip – Mar. Korzystałem z gotowego rozwiązania z ich sklepu internetowego. Jak piaskownica się znudzi zawsze można zamienić na siedzisko, czy na podstawkę pod jakieś urządzenie. Fajnie wygląda. Trzeba czasami pokombinować, a kreatywny plac zabaw w mniejszym mieszkaniu też da się zrobić właśnie dzięki takim rozwiązaniom. Pozdrawiam.

Gość gość
Synowi na urodziny kupiłem piaskownicę, którą można ustawić w mieszkaniu i na balkonie. Na razie się sprawdza. Kształt skrzyni zamykanej. Producent Dip – Mar. Korzystałem z gotowego rozwiązania z ich sklepu internetowego. Jak piaskownica się znudzi zawsze można zamienić na siedzisko, czy na podstawkę pod jakieś urządzenie. Fajnie wygląda. Trzeba czasami pokombinować, a kreatywny plac zabaw w mniejszym mieszkaniu też da się zrobić właśnie dzięki takim rozwiązaniom. Pozdrawiam.

Gość Zygi89
Nasze dzieciaki mają stąd piaskownice służy Nam już dwa lata

Gość Lucjenna
Najlepiej drewnianą. Piaskownice z tworzywa nie są zbyt wytrzymale. Jest to pewne rozwiązanie, ale jedynie na rok, maksymalnie dwa.... Daję link do strony producenta piaskownic: http://www.complex.gda.pl/_drewno/dziec****askownice-drewniane,425 Modeli mają sporo. Od tych mniejszych tańszy, po te zakryte ala domki. I takie polecałabym kupić ponieważ w gorące dni zakrywają dziecko od słońca. A w deszczowe chronią piasek od deszczu.