Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna mama:(

doświadczone mamy pomocy!

Polecane posty

moj synek ma 2 miesiace. karmie go mm. do tej pory nie mial problemow z jedzeniem. ale od 4 dni prawie nic nie je. wczesniej zjadal nawet po 150 ml co 3,5 lub 4 godziny. teraz ledwo udaje mi sie wcisnac mu chociaz 70 ml. zje np 60 ml a gdy probuje mu dac wiecej to krzyczy.do tego stal sie strasznie placzliwy i od tego ciaglego krzyku az ochrypl.. ma tez problemy ze snem i chce spac tylko na rekach. teraz znajdl 100 ml ale od ostatniego posilku minelo ponad 6 godzin a wczesniej tez zjadl tylko 90 ml. juz niewiem co mam robic i dlaczego on nie chce jesc:(. moze ktoras mama miala podobny problem?

Gość a czy maluch jest zdrowy?
nie ma gorączki? zaczerwienionego gardła? opuchniętych dziąseł? fakt że to by było wcześnie na ząbki ale zdarza sie. Nie zauważyłaś bólu brzuszka? Problemów z kupką? Zaparcia? Przepajasz herbatką? wodą?

Gość kasiek_1986
Idz do pediatry To moze byc zabkowanie ale nie koniecznie zawsze lepiej sie skonsultowac to malutkie dziecko

Gość kasiek_1986
Przypomnialo mi sie ze moj starszy syn tak mial i to bylo zapalenie gardla Przy takiej pogodzie to mozliwe bo powietrze jest bardzo suche

Gość przy pierwszym dziecku
też stawiałabym na ból gardła jak temperatura? nie zmuszaj do jedzenia, ale niech chociaż pije

Gość mama trzylatka
Myśle że nie ma co się domyślać i pytać na forum tylko iść do lekarza. To jest za malutkie dziecko i musi jeść regularnie. Może mieć rzeczywiście zapalenie gardła. Napewno coś się dzieje niedobrego. Tylko lekarz wskazany.

Może ma kolkę na kolkę mi pomógł bobotic,przepajaj go herbatką z kopru-ale najlepiej by było skontaktować się z pediartą możesz zadzwonić po prostu i zapytać położną ja tak robię jeżeli coś zauważę a gdy każe przyjechać to jadę.

Gość larysa26
Kasias ma rację,że mały prawdopodonie załapał kolkę,może potrwać to teraz nawet do pół roku.

goraczki nie ma a problemy z kupka i wzdeciami ma odkad skonczyl 3 tygodnie. pije herbatke koperkowa i wode ale przez te ostatnie dni bardzo malo i tez glownie na sile bo jak nie chce pic mleka przez dlugi czas to staram sie mu dac chociaz wode lub herbatke. do lekarza chetnie bym poszla ale pediatra jest tu tylko we wtorki bo nie mieszkam w polsce a w dodatku to male miasteczko. teraz w osrodku sa tylko pielegniarki wedlug ktorych wszystko jest normalne. ostatnio gdy malemu skora sie strasznie luszczyla na twarzy i odpadala to tez powiedzialy ze to normalne. dobrze ze uparlam sie zeby go lekarz zobaczyl bo okazalo sie ze to lojotokowe zapalenie skory.

Gość lena ##
Może dziecko ma alergię? Ta łuszcząca się skóra wskazywałaby na to. Może trzeba będzie zmienić mleko na inne? A nie możesz zamówić wizyty domowej? Szkoda dziecka :(

Gość a nie moglas
ja na kolki kupowalam plantex duo i u mnie to bardzo pomagalo malemu

a czy to mozliwe ze ta alergia dopiero teraz sie ujawnila? bo on od 2 tygodnia zycia pije mm i do tej pory nie bylo problemow. wizyt domowych nie ma niestety. mi tez sie chce plakac jak on tak krzyczy a ja mu nie moge pomoc bo niewiem co mu jest.

Gość lena ##
Może nie chce tego mleka bo go brzuszek po nim boli? Idz z dzieckiem do lekarza i niech zmieni to mleko na inne.

Gość lena ##
U mojego dziecka alergia w pełni ujawinła się ok 6 - tego miesiaca, jak zupełnie przeszłam na mm (wcześniej był tylko dokarmiany mm). Złuszcząca się skóra, problemy z brzuszkiem, sucha skóra. Przestawiliśmy go na NURTAMINEG i probemy znikły.

Gość a nie moglas
a jakie mleko mu podajesz?

Gość lena ##
Dokarmiany był NAN1, ale to mleko go uczulała, lekarz wypisał receptę na NUTRAMIGEM (to mm dla alergików) i było ok. Teraz młody ma 2 lata i alergia mija.

caly czas pije mleko nan. i karmie go tylko mm. na lekarza musze poczekac do wtorku a sama mleka mu nie moge zmienic bo tu jest tylko nan i hipp.

Gość ewrrwww
moja jak tak nie nie cchiala jesc to zawsze było winne GARDŁO

Gość t45t2t3t23t
Ja karmiłam NAN, wszystko było dobrze. Nagle córa przestała jeść, pediatra wydziwiał a pomogły mi dziewczyny z tego forum. Po prostu zmieniłam smoczek na inny, z nacięciem krzyżakowym. Spróbuj, nie zawadzi.

to napewno bedzie gardło i lepiej nie czekac do wtorku tylko jechac chodzby do szpitala alebo prywatnie do lekarza bo z tego moze sie zrobic cos powazniejszego Zapalenie oskrzeli albo gorzej płuc Przy kolce dziecie jedza raczej normalnie tylko duzo palcza Ja mam dwojke i juz dwa razy potwierczilo sie to ze brak apetytu to bol gardła Ja radze isc do lekarza niewazne gdzie mieszkasz

ale on je tylko bardzo malo. duzo mniej niz kiedys. i nie placze przy jedzeniu tylko tak jak pisalam zje np 70 ml i wypluwa smoczek. a gdy probuje mu dac jeszcze to wtedy zaczyna plakac. wiec to napewno gardlo? bo ja myslalam ze jak by go bolalo gardlo to by wogole nie chcial jesc. i chwilami jest bardzo marudny. tzn najpierw lezy smieje sie i gaworzy a pozniej krzyczy. to raczej nie jest placz tylko krzyk. chyba naprawde pojade z nim chociaz do tych pielegniarek. a moze to jednak tylko ten skok rozwojowy tak jak ktos tu pisal?

Gość byc moze byc moze
moja creczka tak miala gdy wdalo sie zapalenia ucha, chciala jesc krecila nerwowo glowka a potem straszny krzyk zwlaszcza noca

Gość byc moze byc moze
moja corka krzyczala przy jedzeniu i sie okazala ze to zapalenie ucha nie czekaj tylko gon do lekarza to jest potworny bol dla dziecka