Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czekam20

szuakm pomocy

Polecane posty

witam mam takie pytanie.moi rodziec sa przy kasie.od jakiegos czasu maja konflikt z siostra który trwa juz pol rorki.siostra mieszka u moich rodzicow i za nic nie placi.zadnego rachunku po calej wojnie w wrzesniu mama powiedzala jej ze ma placic za rachunki i czynsz 500 zł.ona wtedy poszla do mopsu i pani powiedzala jej ze nie ma nic mamie placic bo nie maja zadnej umowy spiszanej.moja siostra zrobila sobie dziecko.z kochankiem i mam takze utrzymuje jej dziecko.kupuje wszystko dla małego.przed ta cala wojna siostra wszystko miala.jedzi na ubepzieczniu taty autem poszli jej rodzice na reke.bo kasy nie miala itd.a ona glupia biega po mopsach i pani z mopsu juz byla kilka razy u mamy na wywiadzie i powiedzala ze mama ja nie moze ani wyrzucic ani eksmitowac i musi jej zapewnic mieszkanie i utzymac 3 miechy.siostra by tak chciala ale co ona zrobi po 3 miechac jak zarabia 1400 zl.a trzeba jeszcze dziecko utrzymac.i stwierdzila ze pojdzie do sadu i i wniesie o alimenty od mamy.jeszcze nie dawno mama sama jej dawala na lekarzy w ciazy na adwokatów o alimenty sprawa a teraz od mamy chce alimenty powalona ona jest.i moje pytanie zastanawiam sie czy nie powiedziec mamie o tym alimentach ze chce od niej.zeby sie zabezpieczyla mama juz wczesniej myslala zeby isc o porade do adwokatów.

jak dobrze pamiętam to jak siostra skończy naukę lub osiągnie 26 rok życia to żadnych alimentów od rodziców nie dostanie i będzie można ją bez problemu wyrzucić domu. ciekawe z czego siostra zamierza się utrzymać w przyszłości...