Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Edyta_89

co z kosmetyków trzeba kupić na sam początek ?

Polecane posty

Jest tego tyle i się zastanawiam co kupić na początek ? Co mi będzie najbardziej potrzebne ?

Ja uzywalam oliwki , plynu do mycia , kremu preciw odparzeniom , octaniseptu , i kremu na mróz

Do zakończenia 1 miesiaca życia dziecka najlepiej mydełko z atestem, oliwka albo balsamik,coś do pupy,do pępuszka i na obecną pogodę kremik do buzi na mróz,chusteczki nawilżone do pupy i pieluchy:),sól fizjologiczna do przemywania oczek i chyba tyle...Mówią,że im mniej tym lepiej...,żeby odrazu skóry nie przyzwyczajac do nadmiaru kosmetyków..

a ja używałam mydła bambino, później balneum, i czasem pudru do pupy, a czasem kremu i chyba to wsio później dodałam szampon bambino (ok. 2 miesiąca małego)

Gość JAKIŚ EMOLIENT DO KĄPIELI
wtedy nie musisz już dziecka smarowac niczym, krem do pupy , najlepiej taki na receptę od lekarza, jest rewelacyjny, tłusty krem do buzi na spacery, gaziki ze spirytusem do pępka i delikatny szampon jesli dziecko urodzi się z włoskami

no i jeszcze chusteczki nawilżające z pampersa te białe

U mnie na początku było: - Oillan emulska natłuszczająca do kąpieli - Bepanthen w razie czego :D - Krem Bambino, ten w metalowej puszce - mydełko Bambino Do dziś wiele się nie zmieniło. Z kosmetykami nie należy przesadzać i nie testować na zmianę różnych różności ;)

Ja praktycznie od samego początku używałam Johnson & Johnson tego żółtego z pompką. Do tego linomag albo alantan do pupy i na zimno maść witaminowa. To by było na tyle. Żadnych oliwek i innych, emolium, olilatum i innych tego typu. Moje dziecko ma bardzo wrażliwą skórę, która po tych specyfikach wyglądała jeszcze gorzej.

ja używałam tylko oliatum soft do kąpieli, można tym też umyc główką, miałam w zapasie linomag do smarowania pupki i oliwkę której w zasadzie nie trzeba było używać bo oliatum wystarczająco nawilzało skórę małego.

Gość kikolec
ja używałam: - oillan olejek do kapieli - bepanthen do pupy - oliwka bambino do cialka -linomag krem do buzki A teraz: - oillan olejek do kapieli a dzis wypróbuje bialy jelen hipoaler. - alantan do pupy - atoperal emulsja do ciala - oliwkowa masc do buzki

Gość arabeska11222
nie kupuj oliwki. bo przez to głupie natłuszczcanie moja córeczka ma atopowe zapalenie skóry.

Gość ypsylon ...............
Ja mialam tylko plyn go mycia z musteli (cialo i wlosy), sol fizjologiczna do oczu, spyrytus do pepka, bepanteen do pupy i krem do buzi tez z musteli. I wystarczylo :)

super dziękuję ;) a co bardziej polecacie ? Nivea czy Babydream ? ;)