Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość housewive00005555

Odstawienie Yasminu przy Endometrioze

Polecane posty

Gość housewive00005555

Endometrioza nie została jeszcze zdiagnozowana ale miałam torbiel endometrialną która już się wchłonęła, są też inne objawy... Yasmin mi nie służy (włosy wyłażą, boli mnie głowa, mam nudności i brak libido) Wiem że po odstawieniu tabletek objawy endo mogą się nasilić ale nie chcę już brać hormonów... Może któraś z was była w podobnej sytuacji? Jutro idę do lekarza ale chciałabym poznać zdanie koleżanek cierpiących na endo...

wiesz co jesli jescze nie zdiagnozowali to czekaj, bo nie mozna w nieskonczonosc brac tabletek, ale po wchlonieciu torbieli warto jakis czas brac hormony profilaktycznie natomiast jesli okaze sie ze to nie endo to odstawiaj śmiało po kilku miesiacach

Gość housewife005
:) Od wchłonięcia minęło prawie pół roku. Wczoraj byłam u innego lekarza powiedział mi że ta torbiel nie była endometrialna tylko czynnościowa bo to niemożliwe żeby torbiel endometrialna tak szybko się wchłonęła (szczególnie taka duża) I już sama nie wiem co mam o tym myśleć... Zrobił mi usg i było czysto. Tabletki odstawiam, jutro borę ostatnią. Zobaczymy co się będzie działo.

Gość housewife005
Dodam że torbiel (7cm) wchłonęła się w 2 miesiące. Myślicie że to możliwe żeby była torbielą endometrialną?

a czy lekarz powiedział Ci, czym była ona wypełniona? mysle, że najlepiej powinien wiedziec on, ale wydaje mi sie ze jest mozliwosc wchloniecia, bo mnie tez przepisywal leki na to, ale niestety się nie udalo, chociaz lekarz od razu mi mowil ze pewnie nic z tego nie bedzie no i musialam isc na laparoskopię. Ja mialam jakos 5cm, czy nawet trochę większą