Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maturzystka2012

Matura2012 niemiecki pomocy!!!

Polecane posty

Mam pytanie do matury zostały mi 3 miesiące,chcę zdawać maturę z niemieckiego. z niemieckiego umiem podstawy,umiem odmieniac czasowniki,stosować czasy.Słownictwo mam ubogie ale jakieś tam mam,coś umiem powiedzieć.I tu moje pytanie na ile trzeba umieć niemiecki gramatycznie i jak duży trzeba mieć zasób słów żeby tylko zdać? Boję sie po prostu że czegoś nie zrozumiem i nie będę umiała odpowiedzieć.Dzięki za pomoc

Gość na 30ci to Cię przepuszczą -
napiepszysz głupot na teście - i parę zdań na wypracowaniu 30 to taki oziom a'la DEBIL - także trzeba się bardzo starać aby go nie przekroczyć 🖐️

Gość wielkie mi zeczy
to po co wybrałaś ten język jak nie za bardzo go znasz?

Gość wielkie mi zeczy
ja miałam do wyboru 3 obrazki,i miałam opowiedzieć po niemiecku co na nich widze,oprócz tego musiałam odpowiedziec na 5 pytań komisji mature zdawałam w 2010:)

Gość wielkie mi zeczy
dasz rade,tylko poucz sie troche jeszcze,popowtarzaj słówka i czasowniki te podstawowe,,umieć,iść,jeść,spać,jechać,przychodzić do,robić,, i zaimki najwazniejsze,,do,za,w,z,przed,po,, jak to bedziesz umieć to z ustnym sobie dasz rade bo bedziesz musiała zdania układać,nie wiem czy matura co roku sie zmienia,będą inne zadania,ale ja np.miałam obrazek na którym dziewczyny jeździły na rolkach i musiałam powiedzieć to co widze:P

Słówka jakieś znam tylko boję się że nie zrozumiem,źle coś powiem,że mnie nie zrozumieją i że nie zdam z tego powodu.Cały czas się uczę najwięcej słówek