Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nic sie z tym nie zrobi

Bez obrazy, urazy i hipokryzji.Polacy to dno.

Polecane posty

I to 90%. Chamstwo, prymitywizm, prostactwo, brak oglady, wiedzy. Jak ostatnie buractwo siedza i wypisuja wulgarne komentarze w internecie. W zadnym kraju nie ma takiego dna.Niedlugo zabiora wam wszystko. Choc w zasadzie to nigdy nic nie mieliscie. sami pracujecie na swoj wizerunek, nikt inny. Mozecie mi jechac, ale prawda jest taka, ze daleko wam do cywilizacji i kultury.

Gość myohmy
Bo tak to jest, że w internecie puszczają fałszywym ludziom hamulce i jadą jak leci, plują jadem, wylewają frustrację, to tchórze którzy nie mieliby odwagi powiedzieć tego prosto w twarz. Ale NIE WSZYSCY tacy są, wbrew twoim statystykom. Jest wiele świetnych i życzliwych ludzi.

Nie powiedzialam, ze wszyscy. Prawie wszyscy :) Ktos, kto ma do czynienia z innymi panstwami niz polska, widzi razaca roznice. Na kazdym kroku. Od wladzy..po plebs.

Gość dyehwggd
jestem wsciekla po przeczytaniu Twoich slow bo jestem polka , ale to prawda . Najwiekszym wrogiem dla polaka jest drugi polak ,nienawidzimy sie i pogardzamy soba . To prawda , ktora boli l

Gość myohmy
Coś w tym jest, to pewnie przez tą łatkę 'ofiary', bo my jestesmy biedni, my mamy źle to inni też muszą cierpieć. Nie ma to jak komuś dokopać z samego rana...ale myślę że ta tendencja zanika wśród młodszych. Są bardziej otwarci na swiat, więc może kiedyś będzie inaczej :)

Zycze wam tego, choc absolutnie w to nie wierze. Mlodsze pokolenia sa jeszcze gorsze. I dziwi mnie to, bo tak duzy kraj, tyle mozliwosci..i wszystko marnowane, zmarnowane. Ludzie uciekaja, by znalezc godniejsze zycie gdzie indziej, starsi- bez komentarza. Brak slow. Do tego teraz jakas ACTA :O Na nic tlumaczenia, ze zabory, komunizm itd. Polak Polakowi wilkiem. I tak juz bedzie. Wiekszej zawisci, zadrosci i nienawisci nie widzialam nigdzie.

Ogolnie mnie to nie interesuje zbytnio. Bo na szczescie nic mnie juz z polska nie laczy. Zal mi tylko przyjaciol, znajomych, ktorzy nie sa do konca zadowoleni. A napisalam temat, bo przegladalam pewne wiadomosci i tam natknelam sie na strasznie wulgarne, prostackie i nic nie wnoszace wypowiedzi polakow, co mnie wrecz zamurowalo. Choc nie powinno, bo polak potrafi.

Gość myohmy
Może naiwnie chce wierzyć, że będzie inaczej? Myślę, że po prostu chamstwo jest łatwiej promować, o tym się mówi, to się wytyka. A jak ktoś jest zyczliwy, uprzejmy? Kto na to zwraca uwagę. Naprawdę nie jestem w stanie zrozumieć osób które muszą się wyzywać, używać tych wulgaryzmów, w jakiś ordynarny sposób zwracać na siebie uwagę.

Gość myohmy
Mogę spytać w jakim kraju mieszkasz?

masz rację. Jednak istnieje te pare % kulturalnych, mądrych, opanowanych... Chociaż z takimi to mozna pogadać i z obczyzny, a siedzieć wśród cywilizowanych

Gość spokojna raczej inaczej:)
czyżby znowu wynurzenia stonki ziemniaczanej?

Szwecja. Od 17 lat.

Gość wielkie mi zeczy
a ja ci powiem że czesciowo sie nie zgadzam,bo chamstwo nie zalezy od kultury czy kraju,a charakteru danego człowieka,ale fakt jest że u nas w polsce jest totalne dno z kulturą osobista i tolerancją,byłam w UK i też spotkałam dużo życzliwych osób jak i chamskich rasistowskich lecz to ostatnie to garstka ludzi w porównaniu z chamstwem w PL jest to niebo a ziemia

ale faktycznie jak sie czyta zagraniczne komentarze to są spokojne, rzadko kto przeklina itp. a u nas agresja, frustracja...ale nie bez powodu, mamy srogą zime, wysokie ceny paliwa, niskie zarobki. Gdzies trzeba sie wyładować.

Gość myohmy
No to na pewno widzisz kontrast. Tam masz pewnie spokój i dużo kultury. Mam nadzieję, że dobrze ci się żyje :) Myślę, że to głównie historia zrobiła nas takimi jakimi jesteśmy. Sytuacje pewne absurdów, klęsk. Kiedy my będziemy mocnym, stabilnym państwem? Ciągła niepewność=ciągłe frustracje. No ale chyba chamstwa i głupoty nie można usprawiedliwiać.

Gość wolny kraj wiec korzystam
dopóki sami nie będziemy się szanować - nikt nas jako narodu szanował nie będzie. Sami sramy we własne gniazdo. Przytakujemy przy negatywnych opiniach, a przy pozytywnych nie wiemy jak się zachować. Szkoda, bo pięknąmamy historię, piękny mamy kraj, cudowni ludzie tu mieszkają tylko jakoś tak dziwnie się włącza samokrytycyzm... Amerykanom by się trochę przydało naszego samokrytycyzmu :) Samobiczowania się wręcz :) a nam trochę ich kolorowego patrzenia na świat i umiłowania ojczyzny w fajny sposób (a nie martylologiczny). Ale Polacy kochają trumny ;)