Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość floptka

wytlumaczcie mi prosze...

Polecane posty

Gość floptka

... dlaczego nie powinnam byc zazdrosna o przeszlosc partnera. I moze nie jestem jakos specjalnie zazdrosna o daleka przeszlosc, ale jak sobie pomysle np., ze z taka i taka bzykal sie zaledwie miesiac przed poznaniem mnie albo z inna spedzil fajne wakacje rok temu... :O staram sie to jakos ulozyc w swojej glowie.

Gość dr jane z colorado springs
głupia baba

Gość floptka
wiem kurde, ze to glupie. ale glupia mnie nie nazywaj. swoja droga - prosze o wytlumaczenie a nie o oskarzenie. Wiem, ze to nie jest wlasciwe, wiec chce sie tego pozbyc.. dr jane :O jasne?

Gość blood inside
Moja rada: nie rozgrzebuj przeszłości, nie dopytuj się gdzie i z kim był i co robił, a jak sam opowiada, poproś żeby przestał. Im mniej będziesz wiedzieć, tym lepiej dla Ciebie. A dalej - zastąp myślenie o jego przeszłości, myśleniem o wspólnej przeszłości. Był na fajnych wakacjach? Teraz będzie na fajniejszych z Tobą :). Im więcej będziecie mieć wspólnych przeżyć i wspomnień, tym mniej będziesz się skupiać na tym, co było przed Tobą. Grunt, żeby się niepotrzebnie nie nakręcać.

Gość blood inside
"A dalej - zastąp myślenie o jego przeszłości, myśleniem o wspólnej przeszłości." Tfu, oczywiście myśleniem o wspólnej przyszłości :p

Gość myohmy
Jeśli to były związki to musisz to zrozumiec. Ludzie się schodzą, rozchodzą aż w końcu trafiają na ta jedyną osobę :) Ty też pewnie miałaś innych chłopaków, ale teraz kochasz jego a on kocha ciebie. Nie daj się zwariować.

Gość floptka
blood inside - niby wiem, ze nie ma co rozgrzebywac przeszlosci.. i rzeczywiscie czasami ugryze sie w jezyk znaim zadam pytanie ;) ale bywa i tak, ze nie moge sie powstrzymac.. pytam. nie jestem na niego zla, bo przeciez kazdy ma swoja przeszlosc, jak i ja sama, innych facetow, inne przezycia. ale wlasnie pozniej, jak juz wiem.. to siedzi we mnie. i mysle o tym. i co gorsza... boje sie, ze on moze kiedys stwierdzic, ze jednak ta przeszlosc byla lepsza :O myohmy - a jesli nie byly to zwiazki? tylko po prostu.. sytuacje, ze tak to ujme :P

Gość floptka
samotny romantyk - dzieki za propozycje :D przemysle sprawe :D

Gość blood inside
"boje sie, ze on moze kiedys stwierdzic, ze jednak ta przeszlosc byla lepsza " Tego nie możesz wykluczyć :) ale równie dobrze możesz poznać kogoś, kto nie miał żadnej przeszłości i nagle zachce mu się zaszaleć.

Gość floptka
blood - :) dokladnie, dzieki! nie ma reguly. moglby byc prawikiem i mnie zdradzic po jakims czasie w ramach eksperymentow. Prawda, Samotny Romantyku? ;) tak, nie ma reguly. tylko teraz musze jeszcze jakos tak wykombinowac, zeby ta jego przeszlosc, nie zajmowala mi nawet najmniejszego procentu w moich myslach. jakies pomysly?

Gość pure homme 1
chwila...Szybki koleś jakiś...Miesiąc temu inną a teraz ciebie? No gratluje fajnego ruchacza. Widzę, że nie miał czasu się zastanowić nad sobą ale nad penem i owszem. Rozliczanie z przeszłości jest niedojrzałe o ile przeszłość nie ma wpływu na teraz i przyszłość. Błędy przeszłości są po to, żeby ich więcej nie popełniać. Jeśli sobie wkręcasz o czyjejś przeszłości to odejdz i dojrzej

A wolałabyś prawiczka? Takiego, który nie wie, jak to jest być z kobietą? Który - wybacz wulgarność - spuszcza się w majty, bo dotknął nagiego ramienia dziewczyny? Facet bez przeszłości (partnerskiej), jest jakiś niepełny, niedoświadczony, pełen imaginacji. Dlaczego nie powinnaś być zazdrosna o jego przeszłość? Bo to przeszłość. PAST. Tzw. uczuciowa szkoła podstawowa/gimnazjum/LO czy co tam chcesz. Jest z tobą i z tobą ma egzaminy końcowe. lepiej, żebyś była ostatnią, niż kolejnym fakultetem do zrobienia (czy jak to się tam fachowo określa). Nie lepiej się cieszyć z tego, co się ma? Kochana, liczy się wynik a nie etapy :)

Gość floptka
Samotny Romantyk - szczery chociaz jestes, juz cos! ;) pure homme - to, ze miesiac wczesniej kogos innego - no bywa. Ja tez swieta nie jestem. Nie musialam z kims byc w zwiazku, zeby z kims sypiac. Proste. Nie mam nascie lat, zeby to bylo dla mnie nienormalne. To byly wlasnie te sytuacje. U mnie, u niego. Byly. Zaraz jak oboje sie poznalismy - pozrywalismy TAKIE kontakty. On pierwsze zaczal. Wszystko ucial. Napisal, wytlumaczyl, ze ma dziewczyne itd. Ja zrobilam to druga. O to nie mam pretensji, ze sypial z kims nie bedac z tym kims w prawdziwym zwiazku. Musialabym miec pretensje rowniez do siebie.. :O Przeszlosc jego nie ma wplywu na teraz. Bez komplikacji. I nie wkrecam. Nie swieruje. Ale czasami pomysle. A ze mam bujna wyobraznie...

Gość floptka
damascenka - dziekuje :) o takie tlumaczenie wlasnie mi chodzi :) od razu lepiej. Poprosze o wiecej :P

Gość gwoli wyjasnienia...
niektore kobiety tak po prostu maja. tyle w temacie.

floptka Kurczę, na dziś wyczerpałam limit moich mądrości :P Dobrze będzie, Kochana :) Byle nie dać się zwariować.

Gość floptka
damascenka - no dobrze, niech bedzie, odpuszcze Ci :P ale jak tylo bedziesz w pelni sil - mozesz mi cos jeszcze napisac. Nie chce sobie zatruwac glupotami mysli. Szczegolnie, ze on jest swietnym chlopakiem! ;)

Szczegolnie, ze on jest swietnym chlopakiem! Tym bardziej :) Sama wiesz, jak trudno teraz o kogoś normalnego, wartościowego. Przykładów można by mnożyć (szukał swojego puzzla i trafił na Ciebie, połówki tego samego jabłka i inne bla bla bla). Ważne jest to, kim ty jesteś dla niego i tym się ciesz :) Przeszłość, to przeszłość. Odpuść mu błędy młodości :P

Gość floptka
😘 odpuszczam. I sobie tez ;) masz racje, nie ma co sie martwic.

Gość fregatka00
nie ma tego co bylo, nie ma tego co bedzie jest to co jest teraz... a ty co robilas przed? zawsze bylas sama i czekalas na niego? pewnie nie a jesli tak... to jestes wyjatkiem... wiekszosc ludzi ma przeszlosc... a jednak wszyscy jestesmy osadzeni w terazniejszosci... jesli chcialby byc z kims z przeszlosci, nie bylby z toba... on decyduje o swoim zyciu, tak samo jak i ty... przeszlosc zaciera sie w pamieci... i wraca przywolana tylko celowo, rzadko bezwiednie... jesli jest szczesliwy z toba... przeszlosc nie wraca do niego wcale... wiem co mowie... mowie z autopsji

Gość pure homme 1
no tak..nie ma to jak porada kobiety - kobiecie. Tak na serio, to wy,kobiety nie chcecie opinii kogokolwiek a zwłaszcza mężczyzn. Wy chcecie usłyszeć siebie lub to co myslicie i żeby inni wam to powiedzieli lub napisali. Jest jeszcze kwestia dobrego przekazu myśli ale to już inna sprawa. Bujna wyobraźnia, podejrzenia, wścibstwo, ciekawość i patologiczna chęć prawdy to najczęstsze grzechy niewiast, bo u innych oprócz siebie nie są w stanie tego znieść

Gość fregatka00
kazdy pisze jak chce, czyz nie?

Gość floptka
damascenka - :) fregataka00 - :) powiadasz z autopsji? hmmmm. w ogole zastanawiam sie dlaczego o tym CZASAMI mysle. Przeciez sama mam swoja bujna przeszlosc. Kazdy ma. Czego ja sie boje? pure homme - ok, to jako facet napisz. ja chce znac kazdy punkt widzenia, nie tylko kobiecy.

Gość floptka
Jest jeszcze kwestia dobrego przekazu myśli ale to już inna sprawa. - co masz dokladnie na mysli?

Gość pure homme 1
Damascenka...Nietolerancyjna jesteś:P Nie jestem od lubienia tylko wyrażania poglądów, które uważam za ważkie i prawdziwe

Gość floptka
damascenka - jaki rygor :D ;)