Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Antonówka ona 231

Morderstwo powinno być zabronione - ABORCJA

Polecane posty

Gość gergertg
Tu, na kafe, kto podał ciekawy link do kliniki w Czechach. Dzięki temu jestem spokojniejsza. Jeśli trafi mi się wpadka, to wezmę choćby kredyt, i zrobię sobie wczasy w okolicach Cieszyna, w program włączając aborcję. Żaden chory system nie zmusi mnie do urodzenia niechcianego dziecka. Wystarczy że jednego, przyszłego podatnika już wychowuję i właśnie wkrótce będę żebrać o państwowe przedszkole żeby mi się udało do pracy wrócić lub szukać nowej.

Gość tak smacznie nasza biedronka
masturbacja to zło ! przecież każdy z nas był po części plemnikiem!! onaniści to mordercy! tak samo miesiączkujące kobiety! wszyscy zasługujemy na karę śmierci :D

Gość pupopoaska
i po co szczekasz skoro aborcja jest już zabroniona i to od wielu lat?! nie słyszałaś o tym jeszcze?! na szczęście granice są otwarte, a bardziej cywilizowane kraje blisko

Gość kazdy powinien decydowac
sam o swoim ciele .Katolicy i inni wirzacy niech rodza co roku .To ich sprawa ale niech innym pozwalaja dokonac wyboru . Skoro ktos nie chce potomstwa powinien miec prawo do aborcji !A w ogole powinno byc tak ze przeciwnicy aborcji powinni sami wychowywac na swoj koszt wszystkie niechciane dzieci ,Szybko by zmienili zdanie he he!

Gość aborcja powinna
być w Polsce całkowicie legalna

Gość danuta przrsfa
przeciwnikom aborcji nalezy dawac na wychowanie wszystkie porzucone i niechciane dzieci .Niech je zaczna na wlasny koszt utrzymywac , bez dotacji panstwa ,

Gość Antonówka ona 231
baba za kierownica - słuchaj, tak głupiego komentarza jak Twój wybacz, ale dawno nie czytałam 'wszystko powinno być dozwolone na własną odpowiedzialność, narkotyki, aborcja" Rozumiem, że morderstwa też ,tak? Jakby ci głupi dres pod wpływem dragów matke zanożował na ulicy i nikt by z tym nic nie zrobił to rozumiem trudno, tak? w końcu ten dres ma własne sumienie i to jego sprawa, że zabił. POMYŚL ZANIM NAPISZESZ TAKIE BREDNIE. Dla mnie morderstwo każde powinno być ZAKAZANE. Tak, powiny na świecie być rzeczy zakazane przez państwo i rząd bo że tobie sie wydaje, że ty jesteś dobra i prawa to nie znaczy, że wszyscy tacy są

Gość tak a potem
beda wypierdalac dzieci w reklamowkach w - 30 stponiach mrozu na smieci... jak juz nie chca tego dziecka niech lepiej zrobia aborce a nie pozwolic aby dziecko zamarzlo na smietniku. Zastanowcie sie kurwa co czasami piszecie.

Gość pupopoaska
Antonówka, głupia babo, której sie fasolki na mózgownicę rzuciły nie każdy podziela twój światopogląd i uważa usinięcie kilkutygodniowego płodu, który na tym etapie jest nie do odróżnienia od płodu świni czy jaszczurki pod względem morfologicznym, czy jakiejś blastocysty, czyli kulki z komórek pustej w środku za morderstwo. i porównywanie tego do zadźgania człowieka przez "dresa" na ulicy swiadczy tylko o twojej głębokiej ułomności umysłowej

Gość aborcja powinna
do Antonówka- nie ośmieszaj się:O a jak matkę Ci zaatakuje pijany sres to do kogo będziesz mieć pretensje? do państwa? przecież alkohol jest legalny a jest twardym narkotykiem!!! silnie uzależnia, ZMIENIA ŚWIADOMOŚĆ, ma bardzo destrukcyjny wpływ na zdrowie juz nie mówiąc o kosztach społecznych (przemoc, rozbite rodziny itd.) to Ci nie przeszkadza? ale narkotyki (które sensu stricto mają to samo działanie i podobne skutki ) sa już be? co do morderstwa-masz rację, powinno być karalne. ale aborcja to nie morderstwo. w prawie całej unii aborcja jest na zyczenie. rozumiem ze wg Ciebie niemcy, francja, hiszpania, czechy i wiele innych to kraje morderców?

Gość Antonówka ona 231
Raczej o twojej ułomości kobieto, bo zauważ, że ja nie porównuje aborcji do zadźgania nożem, tylko podałam ten przykład bo koleżanka powyżej napisała, że WSZYSTKO powinno być dozwolone, nie powinno być zakazanych rzeczy. Zrozumiałaś już, czy przeliterować?? Słuchajcie, ja napisałam, że nie ma znaczenia to, czy to już człowiek o w miare rozwiniętych organach takich jak serce czy mózg czy tylko zlepek, ziarenko. To nieistotne. Nie wiem, mam poprostu szacunek do rozpoczętego procesu tworzenia życia. Tam już się coś zaczeło dziać. Gdybyście nie poszły pod nóż to urodziło by ten zlepek rósł by rósł i stał się człowiekiem. i po trzecie nie rozumiem, dlaczego tyle komentarzy a propo kobiet, które robią aborcje bo mają zagrożenie własnego życia. Nie o tym napisałam tylko o tych kobietach, które dymać sie mogą ale wychowywać to już nie. Trzeba brać odpowiedzialność za swoje czyny a nie jak dzieciak soli nawarzyć i zwiać. Najlepiej, dzieciaka zmajstrowac bo to każdy potrafi a potem "usuwać: z brzucha zaczątek zywej istoty bo ja nie chce rodzić. Dlaczego świat jest taki zły :(

Gość baba za kierownicą
Antonówka ona 231 Według mnie to ty wypisujesz bradnie. "Rozumiem, że morderstwa też ,tak? Jakby ci głupi dres pod wpływem dragów matke zanożował na ulicy i nikt by z tym nic nie zrobił to rozumiem trudno, tak?" Nie wiem, czy wiesz ale dres może dziś zrobić to samo po alkoholu, który jest legalny i łatwo dostępny. Zarówno narkotyki, jak i alkohol tak samo zaburzają świadomość człowieka. Nie rozumiem, dlaczego jedna substancja może być legalna, a inna nie. Dres może też zabić moją matkę zupełnie na trzeźwo, bo brakło mu 2 złote do paczki papierosów. Postuluję zakaz sprzedaży papierosów! Poza tym, między aborcją a morderstwem jest subtelna różnica - bezpieczeństwo publiczne, o którym już pisałam. Morderstwa nie są zakazane i karane tylko ze względu na "moralność", ale również z bardziej pragmatycznych względów - zebyś jako dobra obywatelka i podatniczka mogła codziennie wyjść bezpiecznie do pracy i zarabiać na siebie, rodzine i na twoje państwo. To jest właśnie bezpieczeństwo publiczne. Jak widzisz aborcja nie zagraża bezpieczeństwu publicznemu. Zabójstwo człowieka na ulicy wykracza poza życie prywatne danej osoby, bo nie tylko odbiera życie wartościowemu obywatelowi, z którego państwo ma korzyści, ale również rozbija rodzinę, odbiera rodzinie chlebodawcę i opiekuna. Przerwanie ciąży dotyczy życia intymnego danej pary lub danej kobiety, a co więcej, dotyczy jej swobody rozporządzania swoim ciałem. Zmuszanie do porodu to faktyczne nakazywanie kobiecie, co ma zrobić ze swoim ciałem oraz nakazywanie poddania się określonym zabiegom medycznym bez jej zgody, a do tego nikt nie ma prawa.

Gość baba za kierownicą
Antonówka "wszytsko" w znaczeniu, to co dziś jest niepotrzebnie zakazane, albo obwarowane ograniczeniami, czyli narkotyki (np. marihuana), leki (np. pigułki "72 godziny po"), zabiegi (np. sterylizacja, aborcja, eutanazja na wyraźne życzenie chorego). Zakazywanie tych substancji i zabiegów dorosłym ludziom uważam za niepotrzebne. Państwo nie jest od tego, żeby bronić obywatela przed nim samym.

Gość pupopoaska
"Trzeba brać odpowiedzialność za swoje czyny a nie jak dzieciak soli nawarzyć i zwiać. Najlepiej, dzieciaka zmajstrowac bo to każdy potrafi a potem "usuwać: z brzucha zaczątek zywej istoty bo ja nie chce rodzić. Dlaczego świat jest taki zły " aborcja jest wzięciem odpowiedzialności za swoje czyny. to że tobie akurat taki rodzaj odpowiedzialności nie odpowiada, to już twój problem. a świat nie jest az taki zły- nikt ci w końcu gwałtem nie wydrze płodu z twojego własnego brzucha. po prostu wyluzuj i przestań rozmyślać o reprodukcyjnych organach obcych kobiet, bo się nabawisz wrzodów ze zgryzoty

Gość baba za kierownicą
Antonówka Jeszcze jedno "Tam już się coś zaczeło dziać. Gdybyście nie poszły pod nóż to urodziło by ten zlepek rósł by rósł i stał się człowiekiem." Po pierwsze, skąd pewność, że zlepek komórek stałby się człowiekiem. Nigdy nie słyszałaś o poronieniach? Sama z resztą napisałaś, że stałby się człowiekiem, więc nawet według ciebie nie jest nim od początku.

Gość brodawka blleeeeee
do garow baby do sprzatania wiedzmy brac sie za robote !

Gość sorki sorki przepraszm!
ktoredy do toalety bo mnie sie siku chce ,Bardzo przepraszm sorki!