Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxmoniczkaxxx

Jakie znacie Porady na zwalczenia opryszczki zeby nie wyskakiwała zno? pomocy!!

Polecane posty

Gość xxmoniczkaxxx

Porady na zwalczenia opryszczki ? pomocy!! NIestety ostatnio miałam opryszczke i teraz tak troche dziwnie jest mi sie całowac z chłopakiem bo boje sie ze go zaraże a mi znowu wyskoczy. Jak wy to robicie mając chłopaka/dziewczyną , na co trzeba uważać i co najlepiej robić zeby znowu nie wyskakiwała mi opryszczka? Z całowania nie zrezygnuje;p A teraz też sie boje zrobić mu loda , juz nie mam opryszczki ale czy mój chłopak może dostać opryszczke na penisie nawet wtedy kd nie mam nic na wardze??

Gość Jabardzo
Ja też mam opryszczki. Niestety to wraca, wirus krąży w krwi i w razie osłabienia organizmu opryszczka wyłazi. To co dobre to to, że nie chorujesz, jak wyłazi opryszcza to zdrowiejesz momentalnie, przynajmniej ja tak mam. Ostatnio lekarz mi powiedział, że powinnam podczas pierwszego ataku opryszczki przyjąć duże dawki np heviranu, wtedy jest szansa na całkowite wyzdrowienie. Spróbuj może tak zrobić. Chłopaka nie zarazisz robiąc mu loda, bo to inna odmiana wirusa. A teraz sposób na szybkie zwalczenie opryszczki: Jak ci się zacznie robić rozpuść trochę polopiryny w wodzie i posmaruj tym opryszczkę, resztę zjedz :) Znika momentalnie.Pozdrawiam.

Gość desmijkaaa
a no właśnie a jak to jest, mój chłopak ma opryszczkę, która wraca mu co roku, ja w zasadzie nigdy jakoś od niego nie stroniłam w tym czasie, całowaliśmy się itp i nigdy się nie zaraziłam. Jak to możliwe?

opryszczki nie da sie wyleczyc jezeli czlowiek raz sie zarazi nosi tego wirusa do konca zycia.Przez caly czas jest on w stanie uspienia dopiero sie ujawnia gdy organizm jest oslabiony.Nie maszans zebys podczas robienia loda zarazila faceta gdyz to inny tym wirusa

Gość jak tylko się zaczyna
nakładam pastę do zębów (na noc). Rano budzę się z już przyschniętą (opryszczką) - tak, jakby minęło już kilka dni, bez tej fazy pęcherzyków itp., a to już łatwo zatuszować. Długo nie wierzyłam w tę pastę - ale to jedyna metoda, która się u mnie sprawdza.