Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajsjjsjsjsjs

Boję się że nie starczy mi pieniedzy na wychowanie dziecka...

Polecane posty

Gość ajsjjsjsjsjs

Dziewczyny ile kosztuje wychowanie dziecka, z mężem nie mamy kokosów w sumie ponad 7 tys, mamy kredyt na mieszkanie i na auto boje się ze nie zapewnie dobrego bytu mojemu maleństwu...

Gość Susse
no fakt, to problem,,, przecież musi mieć niańke za 2k, potem prywatne przedszkole za tyle samo, szkoła - na pewno nie państwowa plus zajęcia dodatkowe minimum 4k.. bez 10 k netto nawet nie warto zaczynać starań ;)

Gość jhhi
wyjazd do Anglii i zasilek, dostaniesz tyle samo a siedzisz z dzieckiem w domu

Gość ajsjjsjsjsjs
z moją córeczką zostanie mama kiedy ja wrócę do pracy, nie mam pojęcia ile kosztuje dziecko może stad moje obawy

Gość 7 TYSIECYY
I JEJ MALO :D:D:D:D NO TAK JAK SIE CHCE WSZYSTKO MIEC MARKOWE ITD ITD TO NAPEWNO:D NIE STARCZY :o

Gość ajsjjsjsjsjs
ale to nie o to chodzi... praktycznie 3 tysiące idzie nam na opłaty razem z kredytami, nie zyjemy oszczedznie nie lubie sobie wszystkiego odmawiac...

Jak dla mnie marne prowo, a jeśli nie to ----> fakt, sporo wyda się zanim jeszcze dziecko przyjdzie na świat, bo to wózek, łóżeczki i inne bajery, ale później nie jest tak źle. Obecnie na moją córkę idzie ok. 300 zł miesięcznie, a ma pół roku - w tym MM, bo nie mogę karmić piersią, jeśli bym karmiła koszta by spadły.

Gość ajsjjsjsjsjs
poważnie? ja się spodziewałam z tego co kumpele mi mówiły że dziecko to koszt z rzedu 1000 zł

Gość autorko a Ty nie
wiesz, ze dziecko to koszt od ur-18r.z -180tys zl? Wiec przykro mi ale Ciebie nie stac :(

Gość werdenakj
bez przesady . w ciucgolandach mozna kupic nowe i tez markowe ciuchy jesli na takich Ci zalezy, ja mam córcie 5 miesięczną i gdyby nie byla chora koszt byłby pampersów, proszku do prania i mleka. niestety na leki i lekarzy poszlo chyba z 1000 zl:(

To może warto zmienić kumpele :P Może one lubią kupować ciuszki Nike, Adidas itp. które ubiora dziecku raz na pokaz prze innymi, a za tydzień spakują do wora, bo już bedzie za małe. Jeśli zamierzasz też tak robić, oj ! to braknie.

Gość autorko a Ty nie
Ale faktycznie te 4tysiaki ktoe wam zostaja to zadne kokosy przy dzisiejszych cenach :(

Gość heheahh
ale nie ktore z was sa niezle porabane:O:D

Gość ajsjjsjsjsjs
no kasa która nam zostaje idzie na bieżące wydatki

Gość heheahh
le faktycznie te 4tysiaki ktoe wam zostaja to zadne kokosy przy dzisiejszych cenach inni maja po 2 tysiace wyplaty i jakos musza zyc 4 tysiace to malo>?????? nie przesadzjacie tylko takim to zawsze bedzie malo bylo by 10 tys tez by bylo malo cieszcie sie z tego c macie a nie tyko narzekac potraficie:O

Gość smiech i jeszcze raz smiech
poważnie? ja się spodziewałam z tego co kumpele mi mówiły że dziecko to koszt z rzedu 1000 zł hahahahahahaahahahahahahahahhaha

autorko a Ty nie - 4 tyś. to i tak sporo. Mój mąż ma wziętą pożyczkę z PKZP i po odtrąceniu przelewja mu na konto "aż" 1200 zł, ja zarazbiam ok 1100 więc mamy na miesiąc ok 2300 - utrzymujemy 2 samochody, dom o powierzchni ponad 200m/2, psa, do tego dochodzi prąd, woda, telefon... jest nas troje, a niebawem bedzie czworo, z tym że spałacnie pozyczki się skończy wtedy i wierz mi, że potrafimy wyżyć spokojnie przez miesiąc, nie głodując, a nawet pozwalamy sobie na jakies zachcianki. Wydaje mi się, że wszystko zalezy od tego jak się gospodaruje pieniedzmi.

Gość ajsjjsjsjsjs
zostaje tylko zaciśnięcie pasa:) Dzięki za info

Gość autorko a Ty nie
hehehe, jesli ktos sie zywi wylacznie w biedronie to i 1000zl wystarczy , tylko ja sie pytam co to za zycie :( i ile takie biedronkowe jedzenie wytrzyma na sza watroba.

Gość autorko a Ty nie
Cobyeta, a kto wam kazal pozyczke brac???

Gość ale jestes porąbana
[zgłoś do usunięcia]autorko a Ty nie NASTEPNA IDIOTKA PANIUSIA:D

Gość ajsjjsjsjsjs
Kupuje w biedronce ale to nie jest jedyny sklep w którym robię zakupy

Gość ale jestes porąbana
jesli ktos sie zywi wylacznie w biedronie to i 1000zl wystarczy , tylko ja sie pytam co to za zycie i ile takie biedronkowe jedzenie wytrzyma na sza watroba. a co ci bierdonka nie odpowiada? sklep jak kazdy inny nie ma nic w tym dziwnego

Gość ale jestes porąbana
ile takie biedronkowe jedzenie wytrzyma na sza watroba. PATRZCIE jaka dama!!!!!:D:D HAHAHAHA

Gość Koleś123
w dupie ci się poprzewracało od tego dobrobytu...

Gość autorko a Ty nie
no i co sie tak goraczkujecie? Nie kazdy na obiad zjada mortadele albo parowy z 1% miesa. Lubie dobrze zjesc i nie oszczedzam na jedzeniu. Nas jest 4 w domu 2 doroslych i dwojka malutkich dzieci ale na jedzenie do niedawna szlo 3000zl . Jemy duzo ryb, dobre jakosciowo mieso, warzywa, owoce.... a to wszytsko kosztuje :(

Gość autorko a Ty nie
no i co sie tak goraczkujecie? Nie kazdy na obiad zjada mortadele albo parowy z 1% miesa. Lubie dobrze zjesc i nie oszczedzam na jedzeniu. Nas jest 4 w domu 2 doroslych i dwojka malutkich dzieci ale na jedzenie do niedawna szlo 3000zl . Jemy duzo ryb, dobre jakosciowo mieso, warzywa, owoce.... a to wszytsko kosztuje :(

autorko a Ty nie - nie twój interes na co nam pożyczka. To samo pytanie możesz zadać autorce po co jej kredyt na mieszkanie, można było przeciez dalej wynajmować, a nie kupować na własnośc. Co do Biedronki, to ludzie pojęcia nie mają, bo nie czytają etykiet, że "ich" produkty są producentów takich jak np. Sokołów, Wawel, Żywiec... Znaczek biedronki i napis "Wyprodukowano dla "..." przez "..." nie oznacza gorszego produktu. Jest to dokładnie ten sam produkt, tańszy i w innym opakowaniu, a wiesz dlaczego ? Dlatego, że w biedronce można płacić tylko gotówką, Biedronka nie ponosi opłat za prowadzenie terminali i nie muszą się rozliczać z np. Sodexo - dzięki temu jest tańsza. Nie wiem czy zatrybiłaś, bo napisałam do w skrócie ;)

Gość ale jestes porąbana
Nie kazdy na obiad zjada mortadele albo parowy z 1% miesa. Lubie dobrze zjesc i nie oszczedzam na jedzeniu. a zeby kupowac w bierdonce to trzeba jesc martadele kobieto idz sie lecz!!!!! i ciesz sie ze masz co żrec bo za chwiele mozesz nie miec i bedziesz skamlec i w takiej bierdonce bedziesz robic zakupy zeby cie to tylko nie spotkalo PANUISI:o:o

Gość autorko a Ty nie
Cobyeta, jezeli mnie ma nie interesowac po co ci pozyczka to po cholere narzekasz jak ci zle??? No nie wiem czy "takie same " sa te produkty ... ja niedawno w biedronie kupilam kielbase krakowska ktora z mezem uwielbiamy i byla tak tlusta ze szok :P Ta kielbasa jest bardzo droga wiec pewnie nie bedziecie wiedziec, ze ona w "normalnym" sklepie jest chudziutka aromatyczna i smaczna. :) a ato co bylo w B to byl jeden tluszcz. ZATRYBILAS??? Czy to wybrakowane jedzenie ci na mozg wplynelo? :D