Kaatiie 0 Napisano Luty 1, 2012 Witam :) Chciałabym poruszyć temat tabletek antykoncepcyjnych Microgynon 30, a mianowicie mam kilka pytań.. Dzisiaj dostałam tabletki, ogólnie będę brała tabletki po raz pierwszy, więc dużo o nich nie wiem. Lekarka powiedziała mi, że mam zacząć od pierwszej pigułki biorąc ją w pierwszy dzień miesiączki (14 luty :/ ). Tylko, że wtedy i tak pierwszą miesiączkę będę niestety miała. I tu jest problem.. Lecę do Polski 10-tego lutego na 10 dni i nie bardzo chciałabym mieć na wyjeździe miesiączki, a akurat w tym terminie mi wypada.. Czy mogłabym wziąć pierwszą tabletkę zwykłego dnia kilka dni przed miesiączką i uniknąć jej ( przesunąć ) ? Bo nie wiem czy od razu za pierwszym opakowaniem mogę tak zrobić.. Boję się, że i tak dostane miesiączki i skuteczność tabletek będzie mniejsza. I takie drobne pytanko: Czy działanie ich jest takie samo gdy spożywa się alkohol? :) :P Z góry dziękuję za odpowiedź Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ekler22 Napisano Luty 1, 2012 czesc. brałam kiedys microgynon i nie polecam to sa stare tabletki stare tzn starej daty teraz jest o wiele nowszych tabletek. jazałuje ze bralam te tabletki. całkowity spadek libida. ciagłe migreny bóle podbrzusza zły nastrój i przytylam przez pol roku 10 kg. powinnaspojsc do innego ginekologa który ci da bardziej nowoczesne tabletki. a co do pytania to 1 tabletke aby poprawnie działały musisz wziasc w 1 dniu miesiaczki . kiedys wezmiesz je w innym terminie nie beda cie chronily przed ciaza. alkohol nie wpływa na tabletki no chyba ze zwymiotujesz po nim a tabletke brałas nie dawno przed zwymiotowaniem to moze sie ona nie wchłonac i zostac zwrócona Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kaatiie 0 Napisano Luty 1, 2012 Dzięki za odpowiedź.. Kurcze aż tak źle z nimi jest? No właśnie w tym jest problem, że to nie ginekolog.. Bo tu w Anglii normalny lekarz przepisuje tabletki.. I akurat te mi przepisała i na pierwszy raz od razu te dają.. :/ Poczekam do pierwszej miesiączki i wtedy wezmę w takim razie. Mówisz, że libido całkowicie spada? :/ Jakaś porażka.. :/ No nie wiem, wezmę i zobaczymy jak będą się sprawować.. Dzięki ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ekler22 Napisano Luty 1, 2012 nie radze ich brac naprawde mowie szczerze kazde inne tylko nie te . to nie sa tabletki dla mlodych dziewczyn to sa tabletki ktore w swym składzie maja bardzo duzo hormonow stanowczo za duzo. ja załuje teraz strasznie. rozaregulowaly mi cykl okropnie. nie bierz ich idz do ginekologas niech ci zrobi badania i dobierze odpowiednie tanbletki bo poterm bedziesz zalowała Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kaatiie 0 Napisano Luty 1, 2012 Ale z tego co czytam na internecie na każdą działają zupełnie inaczej. Niektóre są z nich bardzo zadowolone i czują się bardzo dobrze.. Eh, sama już nie wiem.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ekler22 Napisano Luty 1, 2012 mi te tabletki przepisal dermatolog jak dodatek do tabletek na tradzik. jak to uslyszała moja pani ginekolog kazała zaprzestac brania i złapała sie za głowe. powiedziala ze kilka cykli z tymi tabletkami dla tak mlodej dziewczyny i moga sie stac takie zmiany w organizmie ze juz nigdy nie bedzie tak jak przed braniem. ze moge pozzniej byc bezpłodna . powiedziala miz e to sa hormony dla starszych kobiet które sa chore na rozne choroby kobiece. odradzam je z całego serca Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noctua 0 Napisano Luty 2, 2012 Ja na Twoim miejscu po przyjeździe do Polski poszłabym do gina i skonsultowała branie tych tabletek. Powinnaś wziąć w 1 dzień miesiaczki. A alkohol nie osłabia dzialania tabsów, o ile nie będziesz wymiotować (znaczy nie przechlejesz się:). Najlepiej,żeby była też min. godzinna przerwa między tabletką a piciem alkoholu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kaatiie 0 Napisano Luty 2, 2012 Mogłabym pójść do gina ale w sumie chyba powie mi to samo.. Żebym wzięła w pierwszy dzień cyklu. No nic, trudno. Mój facet musi pocierpieć kilka dni :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość madziulaa123 Napisano Luty 2, 2012 moim zdaniem są świetne biore je 2 raz po przerwie i nic mi nei jest to zależy od organizmu :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kaatiie 0 Napisano Luty 2, 2012 No właśnie.. Dlatego wspomniałam wyżej , że to zależy od organizmu. Wkurza mnie to jak ktoś je od razu odradza ;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość madziulaa123 Napisano Luty 2, 2012 co prawda miałam pierwsze opakowanie plamienie ale jak poczytasz na innych forach to większość jest zadowolona jak z każdymi tabletkami ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dirty_south 0 Napisano Luty 2, 2012 ja tez je brałam ale w celach leczniczych, ale ich działanie było takie ze nawet przez mysl mi nie przeszlo by seks uprawiac :P i ogolnie zle samopoczucie, nerwico- kur*ica i takie tam anomalia. ale nie mam duzego doswiadczenia z tabletkami, wiec niewykluczone ze po innych tez tak bym sie czula Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kaatiie 0 Napisano Luty 2, 2012 Przez ile czasu miałaś plamienie? Bo obawiam się, że jak wezmę pierwszą w pierwszy dzień cyklu to nie będzie on już trwał u mnie jak zawsze 5 dni tylko dłużej.. :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach