Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fionnassa

Czy może być problem z nadaniem imienia Maxymilian ?

Polecane posty

Gość fionnassa

przez x nie ks ,choć wydaje mi się,że nie powinno być problemu jesli ludzie nadają np.Xavier lub Xenia gdzie X jest jako pierwsze a jak wy myslicie ?

Gość Co_siedzieje
Mój Synek ma na imie Andres - zarejstrowane w polsce, rodzice polacy - wiec mysle ze teraz nie ma problemu. Jezeli takie imie istnieje to bez problemu.

moze byc problem chyba ze ojciec/matka jest obcokarjowcem albo/i dziecko urodzilo sie za granica. Chyba ze trafisz na urzednika ktory machnie reka

Gość Niewidoczny dla innych
Tylko nie Maxymilian, mój teść tak się zwie - tego imienia trzeba unikać :D

Gość niemadzia 31 i 11
maxymilina to ime dobre dla psa no ale skoro jestes suka, to może pasować hahahaha

Gość Niewidoczny dla innych
Fakt bardziej poasuje do psa ( Max ), ale to nie znaczy że możesz obrażać autorkę :o

Gość gość
Mój syn ma na imię Maksymilian i jak z mężem poszliśmy go rejestrować to Pani pytała się czy chcemy żeby było x czy ks Wcześniej mielismy dać Xavier więc pytałam o to również w urzędzie wiec co do imion zagranicznych w urzędzie powiedziano mi że spokojnie rejestrują tylko żebyśmy się nie zdziwili potem jak będziemy często spotykać się z błędami w papierkach i trudnością dla dziecka Nie wgłębiałam się w temat bo zdecydowaliśmy się na Maksymiliana

Gość fionnassa
Mania2311 a to mnie pocieszyłaś :) nie zwracam uwagi na to ,że inni myślą ,że Max to imię dla psa,jeśli Max dla psa to pozostałe wszystkie imiona równiez mogą być nadane psom :)

Gość _MMORELKA_
Ja widze tylko jeden problem natury estetycznej. Okropne to imie. Ja krzykniesz na ulicy Maks to odwroci sie co drugi chlopiec i zareaguje co drugi pies :)

Gość gość
Ja się tego obawiałam że właśnie tak będzie kojarzone imię ale zaryzykowałam i nie żałuje Małego nikt nie woła Maks tylko inaczej: Milianek Maksio Maksik Maksju Maniek itd

Gość fionnassa
Nie wiem dlaczego ale bardzo podoba mi sie to imię od samego poczatku ciąży i jakoś nie wyobrażam sobie innego.

Gość fionnassa
Mania2311 bardzo ładne zdrobnienia :)

Gość gość
_MMORELKA_ Mnie nie interesowało to czy obróci się tysiąc dzieci To ze ktoś tak nada nie znaczy że ja nie mogę Śmieszy mnie takie podejście To samo odnośnie psa :D choć u nas ksywka Maks w ogóle nie jest używana

Gość gość
Przy chrzcie ksiądz był zachwycony tym imieniem :) Ja chciałam imię dać ciekawe bo zbrzydły mi imiona Tomek Bartek itd a przedziwne to też nie bardzo chciałam dać Nam się spodobało to imię i byliśmy zgodni więc takie nadaliśmy Co do pisowni to szczerze z tym x dość okropnie to wygląda i potem skomplikowanie się pisze więc nad tym się autorko jeszcze porządnie zastanów

Mam kolegę który sie tak nazywa, więc na pewno można :) i nie ma rodziców obcokrajowców ani nic.

albo nadajesz po polsku maksymilian albo bierzesz wersję zagraniczną czyli Maximilian nie wiem co to za wymyslanie formy posredniej zeby mieć X w imieniu a wracajac do pytania wszystko zalezy od humoru pani w urzedzie, najlepiej zadzwonic i zapytac sie juz teraz

tu nie chodzi o to, ze tobie sie podoba i ze nie obxcodza cie psy, pomysl o dziecku, jak ono bedzie sie czulo z takim imieniem pozniej...

Gość rumianek dzbanek
Nie przeszkadzałoby wam, gdyby za każdym razem przy jakichś wpisach do dokumentów trzeba było mówić, że Maksymilian przez "ks" albo na odwrót - przez "x"? Poważnie pytam, bo też zastanawiałam się nad imieniem z "ks" lub "x" i z tego względu imię odpadło.