Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xlnder

jakie mam prawa po powrocie do pracy?

Polecane posty

Gość xlnder

w kwietniu wracam po macierzyńskim.Boje sie jednak ze np córka zachoruje , bedzie miala gorączke itp. co wtedy mogę wziąc zeby miec wolne? urlopu nie wchodzi w gre

Gość facjata.............
A dlaczego chcesz miec wolne jak bedzie corka bedzie chora ? Ktos chyba bedzie z dzieckiem jak ty do pracy wrocisz ? To co, jak bedzie chora to juz ta osoba nie bedzie mogla z nia zostac ? Nia artw sie autorko... mieszkasz w polszy to mozesz sobie wykorzystac chorobowe na dziecko ... jak tu kiedys przeczytalam "tylko" :O 90 dni w roku .

Gość xlnder
chodzi mi NP o chorobę. a wy juz wymyslacie. moze to byc równie dobrze wyjazd do specjalisty, szczepienie itp ale takie chorobowe wypisuje wtedy pediatra na matkę?

Gość xlnder
nie Ty tylko facjata

Gość facjata.............
Nic nie wymyslam, moja droga :D ...sama piszesz o chorobie, goraczce... an nie piszesz z kim (gdzie) dziecko zostanie jak do pracy wrocisz. I powiedz mi laskawie dlaczegoz to "urlop nie wchodzi w gre" ?? Jak sama masz cos do zalatwienia, do ginekologa albo do dentysty idziesz to tez ci internista na ten dzien zwolnienie daje ???

Gość xlnder
to wtedy tak sie umawiam do lekarzy isc po lub przed pracą. a nie od razu zwolnienie biore@

Gość Duży obwod
Masz 2 dni opieki nad dzieckiem w ciągu roku z Kodeksu Pracy. Musisz tylko złożyć u pracodawcy oświadczenie ze bedziesz z tego prawa korzystać. Przysługuje ono jednemu z rodziców. To taki urlop na żądanie na dziecko. Oprócz tego w razie choroby dziecka możesz wziąć zwolnienie na dziecko. Do 60 jest płatne, chyba 80 procent. Jesli karmisz przysługują Ci 2 przerwy po 30min. na karmienie. Są one płatne i mozna je łączyć i wykorzystać na początku lub końcu pracy.