Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosiellla

Udka na kapuście kiszonej ...jaka temperatura?

Polecane posty

Gość gosiellla

Hello znalazłam przepis na udka na kapuście kiszonej robione w piekarniku. Pewnie większość zna ten przepis.Doradźcie mi prosze w jakiej temperaturze to piec z termoobiegiem i ile czasu i czy pod przykryciem? folia czy żaroodporna przykrywka od naczynia? Pierwszy raz użyje piekarnika i jestem ciemna póki co :)a chciałabym by te udka nie były ciapą i ładnie przypieczone

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gosiellla
do nagrzanego wstawić ? i jaka temperatura ma być cały czas?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja wstawiam na 220 po 15 minutach zmniejszam do 200 i tak koło 50 minut trzymam potem ściągam pokrywkę na te 10 min bez przykrywki się pieką

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gosiellla
Dzięki :) Własnie ta temperatura mnie trapi bo jedni wstawiają do zimnego a najczęsciej rozgrzewają do 180 st i pieką około godziny dlatego mam wątpliwości

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość po co ci wiedziec
udka na kiszonej kapuscie, smacznie to brzmi, a sa tam jeszcze jakies inne dodatki? jesli ktos wprawny w tej potrawie to bym prosila o wskazowki, bo osobiscie pierwszy raz slysze, a takie to praktyczne i na pewno smaczne :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja zawsze wkrajam marchew można zamiast udek zrobić tak żebra też pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość po co ci wiedziec
dzieki :) marchew- swietny pomysl, na lekkie doslodzenie kwasu ;) ale jakies przyprawy, czy tluszcz dajecie? czy tylko do naczynia warstwa kapusty prosto ze sklepu, na to uda lub zebra i juz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja tam zawsze lekko poleję oliwa ale tak delikatnie bo jak udka sie pieką to puszczają swój tłuszcz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a z przypraw to jak cię fantazja poniesie ale na pewno dużo kminku kapusta lubi kmin

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość po co ci wiedziec
fajnie, dzieki, zafantazjuje wiec ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×