Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiiiiiiiula

Niszczenie włosków na twarzy wodą utlenioną

Polecane posty

Gość kasiiiiiiiula

Mam jasne ale dosyć długie włoski na twarzy brodzie i policzkach. Od pewnego czasu traktuje je wodą utlenioną 3% i ... zaczynają wypadać , pytanie tylko czy po pewnym czasie nie odrosną mi dłuższe i ciemniejsze? Bardzo proszę o rady i pomoc oraz zdanie osób " w temacie" :))

Gość wedel 89374
Ja robiłam to samo a teraz mam podrażnioną twarz, skóra mi schodzi płatami a włsoy odrosły jakies ciemniejsze

Gość kasiiiiiiiula
Tzn ale ja właściwie mam problem tylko z broda więc jestem w stanie poświęcic suchość skóry w tym miejscu boję sie po prostu,ze one urosną czarne bo będzie to efekt jak po goleniu:((

Gość kasiiiiiiiula
Tzn zdaję sobie własnie sprawę z tych konsekwencji typu suchość skóry jasny koloryt ale właśnie bardziej obawiam się , czy wogóle odrosną , po jakim czasie i jakie włoski po wypadnięcu.Zastanawiam się , też czy one wypadają z cebulkami.

Gość kasiiiiiiiula
No tak z tym,że wiem z własnego doświadczenie na głowie ,ze te włosy robią się rzadsze, delikatniejsze i jest ich mniej.Tego samego efekt oczekuję na twarzy.Nie oczekuję cudów i nie licze ,że kiedykolwiek będę miała twarz jak niemowlak tylko,że chociaż nie będę się potwornie wstydzila.Jak pytam kogoś bliskiego to mówią ,ze tego za bardzo nie widać albo ,ze każdy tak ma ale mi się wydaje ,że mówią ta , aby być mili a jak czuję się jak małpa albo facet:(((((((((( Wydaje mi się ,ze widzi to cały świat z każdej odległości i nie wiem,czy to moja obsesja , czy rzeczywiście mam bardzo poważny problem:( chciałabym mieć możliwosć wykonania wreszcie pełnego makijażu a nie tylko oczu :CC

Gość kasiiiiiiiula
W końcu twarz to nasza "wizytówka" więc chyba to największy problem:( tegonie da się ukryć:(

Słyszałam że na takie włoski tzn na ich wypadanie dobrze wpływa picie mięty zielonej - nie mylić ze zwykłą herbatką miętową z mięty pieprzowej. Moja koleżanka tak robi i mówi że w ogóle takie dodatkowe owłosienie znacznie sie zmniejszyło i wolniej rosną także włoski na nogach po depilacji.

Gość kasiiiiiiiula
Właśnie też o tym słyszałam ale ,gdzie takową można nabyć?

Koleżanka kupuje taka firmy Kotanyi i to zawsze stoi na półce razem z przyprawami typu bazylia i lubczyk :) tzn zazwyczaj mówi mi żeby kupić jeśli spotkam bo często są wszystkie inne zioła a po mięcie puste pudełko :p Wiem tez że kupuje w necie, ale nie wiem dokładnie gdzie.

Gość kasiiiiiiiula
A no dzięki za pomoc zainteresuję się poszukiwaniem tej mięty:)

Nie ma za co :) Zapomniałam dodać że w sklepie spożywczym , w Intermarche np :)

Gość kasiiiiiiiula
Każda rada jest cenna:) narazie próbuję z wodą , sumie raczej się nie zdarza ,by komuś po rozjaśnianiu włosów odrosłya bujniejsza czupryna a w końcu włos to włos ,czy na głowie ,czy w innym miejscu:)

Gość kasiiiiiiiula
Każda rada jest cenna:) narazie próbuję z wodą , sumie raczej się nie zdarza ,by komuś po rozjaśnianiu włosów odrosłya bujniejsza czupryna a w końcu włos to włos ,czy na głowie ,czy w innym miejscu:)

Gość kasiiiiiiiula
A czy ktoś ma podobne doświadczenia z woda i jak one się skończyły? Czy woda może za hamować wzrost nowych włosów albo sprawić ,ze odrosną bardzo słabe i takie zostaną????????

Od wody utlenionej wlośki się ukruszają.Więc to prawie jak golenie.Woskiem je potraktuj

Gość kasiiiiiiiula
Woskowi mówię NIE . Próbowałam tego i jedyne czego się nabawiłam to gładka twarz zaledwie na ok 5 dni a później meszek odrastał.Do tego pojawiały się podrażnienia w postaci wypieków na policzkach co uniemożliwiało pokazanie się bez makijażu.do tego włoski odrastają sterczące. Przestałam bawić się w wosk.Na elektrolizę jestem za młoda , zresztą nie wiem ,czy odważylabym się na twarzy.Tak naprawdę mój jedyny problem to broda bo na bokach jest ich mało i zakrywają je włosy.Dlatego próbuję z woda utlenioną bo przecież ona działa nie tylko na włosa ale i na cebulkę i je osłabia więc jak mi sie wydawało i jak ktoś powiedział , mocniejsze i dłuższe odrosnąć nie powinny.

Gość kasiiiiiiiula
Boję sie ,ze przez stosowanie tej wody i plastrów w końcu nabawię się męskiego zarostu a wtedy to już chyba tylko laserr:CCCCCC

Gość kasiiiiiiiula
A wy macie jakieś doświadczenie w tej kwestii?

Gość kasiiiiiiiula
Jest tam ktoś??????????? Pomóżcie , nawet nie wiecie jaki to może być koszmar i uprzykrzenie życia, to tylko wydaje się ,że to mały problemik szczególnie w dzisiejszych czasach.

Gość kasiiiiiiiula
Dziękuję:*