Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama z zakupami :)

W samochodzie siedzi dziecko i podjezdzacie pod dom - co robicie najpierw?

Polecane posty

1. Wnosicie zakupy do domu a dziecko czeka w foteliku samochodowym? 2. Czy najpierw zajmujecie sie dzieckiem a potem zakupami - wiedząc że wyciagnięcie i zaniesienie zakupów do domu juz nie bedzie takie proste i szybkie kedy jeszze trzeba sie zając dzieckiem (półtora roku)?

Gość _Envin_
dzwonie do męża zeby wyszedl do samochodu ;). NIe robie mega gigantycznych zakupow sama z dzieckiem zeby potem nie moc wziąść do domu. Albo ciężkie rzeczy ozstawiam w samcohodzie potem mąz wracając np z pracy zabiera.

Ja zabieram razem i zakupy i dziecko :) zawsze jakoś dam radę złapać w jedną rękę dziecko, a w drugiej 10 kilo siatek i wio na pięterko :p

Gość insertina
zakladam 10 czy wiecej kg zakupow na plecy (przeciez po to bralam plecak, glupia nie jestem), dziecko za raczke i idziemy! Albo na raczke :P

Lisabet S - no to podziwiam :) Ja na szczęście mam parterowy dom :)

Gość ffyuyg
1) Przekładam zakupy tak, żeby było mi łatwo je wziąć gdy już wypnę i wyjmę z fotelika dziecko. Czasami część zakupów, tych nie potrzebnych od razu, zostawiam w samochodzie i zabieram je dopiero później. 2) Wypinam i wyjmuję dziecko. 3) Biorę torby, zamykam samochód, pakuję się z dzieckiem do domu.

Gość mam ten nivea baby na każdą
u nas tak ze najpierw dziecko rozbieram wkładam do kojca albo do łóżeczka włączam bajki i idę zająć się zakupami. Chyba ze dziecko śpi w foteliku to wtedy najpierw zakupy na szybko a potem dziecko. Dodam ze ja na prawdę mogę podjechać pod sam dom, tak ze z okna kuchni widze czy dziecko w samochodzie czasem się nie obudzi.

Gość ffyuyg
Hmmm... Moje "do domu" to też jeszcze kawałek ulicą, potem wejście na klatkę schodową z domofonem i psującym się zamkiem, i jeszcze wspięcie się na trzecie piętro przy schodach stromych i o wysokich stopniach. Brrr....

Gość nigdy nie zostawiłabym
samego dziecka w aucie żeby zanieść zakupy do domu. Zakupy nie zając, mąż przyniesie :)

na zakupy jezdze z mezem. Ja biore dziecko, a on nosi zakupy. Sama z dzieckiem robie tylko takie, ktore jestem w stanie uniesc trzymajac dziecko w drugiej rece. Nigdy nie zostawilabym w aucie samego dziecka, nawet w zamknietym i na chwile. Ostatecznie gdybym musiala sama jechac na wieksze zakupy to najpierw zanioslabym dziecko i wsadzila do lozeczka (majac pewnosc, ze nie wyjdzie i nic sobie nie zrobi) i wrocila po zakupy.

Mieszkam w domu. Jak wracam wypinam dzieci i idę z nimi do domu, one jak mogą się same rozbierają a ja idę po zakupy. Nie mam siat, tylko w markecie udostępniają kartony. Wystarczy wziąć taki karton i już zakupy w domu. Wtedy pomagam dzieciom zdjąć to, czego same nie dały rady zdjąć. Gorzej jakbym mieszkała w bloku na piętrze. Pewnie ja bym niosła zakupy a one musiałyby same powoli wchodzić po schodach trzymając się poręczy.

wysadzam dziecko z fotelika i zajmuje sie zakupami Dziecko idzie gdzie chce, mowimy oczywiscie o podworku- albo drepta po drodze osiedlowej, ale mam je na oku.

Kazda z nas mieszka inaczej i inaczej sobie radzi :) U mnie jak córka nie spała w samochodzie to jest taka żywa to moge ja wysadzić i jak jej powiem, że ma poczekać, ze mama wezmie zakupy itp to wszystko rozumie i słucha, ale jak dopiero co sie obudziła to zawsze troche postekuje i musze ja zabrac bo koniecznie po spaniu sie chce do mnie przytulać.

jak mam faceta w domu to on siedzi w domu z dzieckiem a ja robie zakupy, ale jak mnie zmusi to parkuje pod samym domem i zazwyczaj najpierw wyladowuje zakupy i zanosze do domu (mieszkam w domu) a potem jade na parking i wracam z dzieckiem. gdybym mieszkala w bloku to pewnie bralabym wszystko na raz. bo nie wyobrazam sobie zostawic dziecka 1,5 rocznego bez opieki ani w samochodzie ani w domu.

zabieram wszystko na raz: dziecko + zakupy jesli zakupów mam za duzo to zostawiam to co sie nie zepsuje w aucie i wnosi to mąż jak wraca z pracy teraz luz, bo wchodzi sama (4 pietro) ale jak była młodsza to ją targałam po schodach ;)

Gość Kropeczka!!!!!
Zawsze jak jade do sklepu to wrzucam do bagaznika spacerowke bo podczas zakupow corka siedzi w niej spokojnie. Potem wracajac wyjmuje spacerowke wsadzam dziecko, zakupy na dół do kosza i wjezdzam wozkiem na 2 piętro. Oczywiscie kosz ma swoja ograniczona pojemnosc i nie wrzuce tam np zgrzewki wody ale takie cięzkie i duze zakupy robie z mężem.