Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zookus1234518

Co teraz?

Polecane posty

Gość Zookus1234518

Wiec tak biore od prawie 2 lat tabletki antykoncepcyjne ostatnio nie wziełam czterech ostatnich i w ten czas kochałam sie z chłopakiem od tego czasu oczywiscie nie brałam tez tabletek i dzisiaj dostałam okres po 18 dniach od poprzedniego. Nie wiem co mam myslec .. Czy byłam w tym czasie zabezpieczona i kiedy teraz bede mogła wziąć pierwsza tabletke z nowego opakowania?

Gość Zookus1234518
Dlaczego dostałam ten okres tak wczesnie dlatego ze nie wziełam tych 4 ostatnich tabletek ?

Gość mou
przy tabl. nie ma okresu a krwawienie z odstawienia. nie brałas tabl. więc nie byłas zabezpieczona

Gość jeszcze raz to napisz
Nic nie rozumiem. Napisz normalnie. Wzięłaś 17 tabletek z opakowania i co dalej?

Gość Zookus1234518
No tak i po kilku dniach dostałam okres a przez ten czas tez nie brałam tabletek

Gość jeszcze raz to napisz
Przez jaki czas? Ile dni nie brałaś tabletek?

nie byłaś zabezpieczona przed ciążą, odczekaj 14 dni od stosunku, zrób test, wyklucz ciążę, dopiero sie zastanawiaj czy brać dalej tabletki czy nie

Gość loulou0009999
Jeżęli nie wzięłaś 4 ostatnich tabletek i po 7 dniach od wzięcia ostatniej zaczęłaś następne opakowanie to wszystko powinno być ok. Jeżeli natomiast przerwa trwała dłużej niż 7 dni a w ciągu tej przerwy doszło do zbliżenia to nie byłaś zabezpieczona. Tabletki z ostatniego tygodnia mogą zostać pominięte, najgorzej jak zapomnisz w 1 lub 2 tygodniu.

Jeżeli nie wzięłas kilku ostatnich z blistra to organizm potraktował to jak wcześniejszą przerwę i dlatego szybciej miałaś krwawienie z odstawienia. Moim zdaniem powinnaś odczekać 7dni od ostatniej wziętej piguły i zacząć kolejny blister. Byłaś w tym okresie zabezpieczona, więc ciąża jest bardzo malo pradopodobna. Swoją drogą jak biorąc tabsy 2lata można zapomnieć o kilku z rzędu?