Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość byle mieć ubezpieczenie

nasza kasa a tumany z cosinusa i podobnych szkół

Polecane posty

z budżetu państwa - czyli z naszych podatków na każdego ucznia idze 5 tysiaków , wyobrażacie sobie, jeden z drugim zarabia na rękę np: 1350zł i bieduje po to tylko żeby tumany , nieroby , nygusy którym robić się niechce mogły mieć ubezpieczenie zus bo niby chodza do szkoły. Oczywiście je kończą bo takie szkoły "ręcami i nogami" takich trzymają - czy mądry czy głupi bo to dla takich pseudo szkół być albo nie być[zły] na bezrobocie takie nieroby też nie idą po pracę tylko ubezpieczenie!!!! jestem zła!!!![zły]

widze ,że nikogo to nie interesuje, hm..., ciekawe:D

Gość ja tam nie zus, tylko krus
ALE WŁAŚNIE DLATEGO CHODZĘ DO SZKOŁY, ZEBY MIEĆ RENTĘ RODZINNĄ, I UBEZPIECZENIE, DLACZEGO MAM NIE KORZYSTAĆ Z CZEGOŚ CO MI SIE NALEŻY?? MAM 23LATA MĘŻA I CÓRKE, MĄŻ TAKZE CHODZI ZE MNA DO SZKOŁY TYLKO ZE ZWGLEDÓW RENTOWYCH,

Gość A ja kończe bezpłatny
Kierunek w podobnej szkole, i po to by mieć zawód i nie siedzieć na bezrobociu. A teraz napisz, czego nie rozumiesz?

żeby nie było , nie mam nic do ambitnych i naprawde chcących zdobyć wykształcenie by znaleźć pracę bądż lepszą pracę. wkurzam się tylko na darmozjadów i lewusów siedzącym na czyimś karku.,

Darmozjady?! Ośmieszacie się.. To dobrze gdy ktoś chce zdobyć wykształcenie, mnie wkurzaja ludzie którzy co roku zapisuja sie by odeprać papierek do ZUS-u a szkoły nie kończą i tak zajmuja miejsca na liście. Nie uwazam sie za darmozjada, poszlam do szkoły by mies zawód po LO i nie być na utrzymaniu rodziców czy MOPS-u.

#odebrac

i dobrze, zycze powodzenia, ale autorka miala cos innego na mysli, i zgadzam sie z nia w stu procentach

A ja kończe bezpłatny - znaczy ,że ciebie to nie dotyczy:D więc się tak nie denerwuj:D

Gość z nieumytym ferdkiem
23 lata i ma męża i córkę :O

Gość pkniin
a jaki to kierunek tam konczycie?:) tez mysle zeby moze isc tam cos skonczyc;p

google:D

Gość synneve
DLACZEGO MAM NIE KORZYSTAĆ Z CZEGOŚ CO MI SIE NALEŻY?? Należy ci się wizyta u psychiatry :o narobiłaś bachora to se radź sama anie wyciągaj łapy po socjal :o trzeba była iść do pracy i skończyć szkołę, a nie puszczać się w krzakach nie wiadomo gdzie:o

teraz szkoły wogóle się nie szanują:(

Gość nosem w kałuże
każdy by skorzystał więc nie bądźcie tacy porządni wszyscy ,bo jak to się mówi każdy orze jak może.

Gość kto kombinuje ten żyje
a frajernia jest od tego by na mnie płacić :P

kto kombinuje ten żyje a frajernia jest od tego by na mnie płacić DO CZASU!!!!

U mnie w szkole mówiono, że rok szkolny 2011/2012 to ostatni rok bezpłatnych kierunków. Więc od nowego roku kazdy słuchacz musi płacić sam.

no widzisz :( wszyskto odbija sie na porządnych:(

Gość frank oslo
w ogóle te wszystkie szkoły powinny być płatne. I renta, którą pobierają darmozjady powinna iść na naukę, a nie :o wkurwia mnie to, że narobi se taka jedna bachorów i bierze kaske za nic, a do szkoły pewnie chodzi raz na miesiąc :o poza tym jak kobieta wyjdzie za mąż powinna utracić prawo do renty. Podobno dawniej tak było. wtedy nie byłoby tatałajstwa i debili tylko ci, którzy naprawdę chcą się czegoś nauczyć. U mnie w klasie też, większośc osób olewa bo są tu "tylko dla renty"

i sobie pomyśl 5 tysiaków na takiego matoła co miesiąc idzie z budżetu państwa!!!!

hahaha traci sie rentę jeżeli renta została przyznana po ślubie, mi ja przyznano 10miesiecy przed ślubem, dla świadomosci innych, chodzę do zaocznego wieczorowego, robie kolejny kierunek, nie chodze co dziennie do szkoły bo mi na to sytuacja nie pozwala, ale am wszystko zaliczone, mąż również, chodzimy tyle zeby nie mieć zaległosci i mieć zaliczone przedmioty, ja pracuje, w domu, praca chałupnicza, ok 500-800zł miesięcznie, mąż pracuje, narazie na czarno ponieważ nie dostanie jeszcze umowy, ale to kwestia kilku miesiecy, wiec koniec z rentą jego, a ty autorze jesteś jakis pokopany, zapewniam cie że mogła bym wszystkie pieniadze oddać tylko zeby mój rodzic żył, moje dziecko nie jest bachorem, tylko kochanym dzieckiem, które wszytsko ma co tylko potrzebuje, z meżem jesteśmy juz razem 6lat, wiec to nie był przelotny zwiazek, wiec nie oceniajcie przez wasz pryzmat, pozdrawiam was

ja tam nie zus, tylko krus - ale z czytaniem ze zrozumieniem masz problemy:P

poprostu pisze, a ty toczysz pianę,

to to napisłał??? : a ty autorze jesteś jakis pokopany, zapewniam cie że mogła bym wszystkie pieniadze oddać tylko zeby mój rodzic żył,

no i ??? o co ci chodzi?? ja pobieram tą rentę bo nie mam 25lat, uczę się i należy mi sie przez to renta, wiec czego tu nie rozumiesz??? fakt, nie chodze za czest do szkoły, bo nie mogę, ale nauczyciele pomagają, jak bym nie uczyła sie tych srodków finansowych bym nie miała

ale pracujesz , starasz się by zapracować na siebie -tak???? a w temacie chodzi i o obiboków żerujących wiecznie na innych, nie pracują bo nie i chuj - teraz rozumiesz?

ale bez ubezpieczenia, bo nikt nie ubezpieczy, maż dobrze zarabia i rentę ma no prawidłowo łamie prawo, no ale nikt nie ubezpieczy a jak ubezpieczy to z wypłaty ucieka 1000zł, to ja wole sie sama ubezpieczać i teraz narazie nie płacic składek, bo jest renta, a później to też nie wiem czy dam sie meżowi ubezpieczyć, bo myślimy zeby te składki samemu płacic, (350zł na osobę na 3miesiace) to jest ponad 200zł miesięcznie a z wypłaty po ubezpieczeniu ucieka 1000zł, i co?? dziekuję, narazie wole kombinować póki mozna