Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

plac pigalllll

WYSYPKA PO ZMIANIE MLEKA NA NASTEPNE.

Polecane posty

Witam;mam pytanie odnosnie zmiany mleka z 1 na 2,otoz 2 tygodnie temu za rada pediatry zmienilam mojemu synkowi mleko na nastepne,bo skonczyl 6 miesiecy,dostaje takze inne produkty takie jak marchewka z brokolem,banan, jablko,kaszka nestle dawalam mu tez co drugi dzien jogurt po 6 miesiacu i niewiem od czego moglo go wysypac na buzi i brzuchu,mial tez obszczypany tylek,dodam,ze jak maly byl na mleku 1 nie mial zadnych uczulen.Czy ktoras z mam miala moze podobny problem?Czy te mleko moze go uczulac,czy to moze byc wina jogurtu? mleko jest tej samej firmy co 1.

Gość heliona
Witam u nas jest podobnie. Mały ma 6 miesięcy i pił nan pro 1 bez problemów, bez kolek. Zmieniliśmy mleko na nan pro 2 i zaczęły się problemy. Mały dostał wysypki i zaczął drapać się po głowie bardzo intensywnie i ciągnąć za uszy. Czasem się tak drapie że ma rany od zadrapań. Po skonsultowaniu z pediatrą ocena była że to skaza białkowa. Zapisała nam Pani doktor mleko Nutramigen. I porażka. Mały nie chce pić, wypija połowę porcji i tyle. Do tego dostał po tym mleku kolek, Budzi mi się w nocy co godzinę i płacze. Ale płacze tak mocno że nie mogę go uspokoić. Boje się ze źle że podałam mu ten nutramigen od razu, bo gdzieś wyczytałam że powinnam go mieszać na początku z nanem?? W sumie już sama nie wiem bo wysypka nie zniknęła, mały drapie się równie mocno a na dodatek doszedł płacz nocny,. A przez 6 miesięcy było super. Mały jadł chętnie nan pro 1, nie płakał, przesypiał noc z jedną pobudką o 2 na jedzenie a teraz się tak biedaczek męczy. Może ktoś nam udzieli jakieś info ?? Będę bardzo wdzięczna!

Gość miramiii 299
a sprobuje inne mleko. np. bebilon.

Gość heliona
No tak myślałam też o bebilon pepti. Ale niewiem czy sobie tak moge zmieniać mleka i czy od razu czy stopniowo mieszać mleko. No i mieszać z nan pro 2 , czy z nutramigenem a może z nan pro 1 bo to mleczko pił chętnie???

Gość miramiii 299
ja tez zmienialam mleka corce. najpierw byla na nanie activ- jakos tak. potem nan zwykly, potem bebiko- na to miala uczulenie( kolki), a potem pszeszlam na bebilon- te duze opakowanie 800g. jak przechidzilam na 2. mieszalam stopniowo. corka pila 150ml. 4 miarki- 1, 1 miarka 2. i nastpenie zmiejaszalam o 1 miarke mleka nastepnego i dawalam wiecej o miarke mleka 2. az zeszlam calkowicie na 2. moja corka ogolnie nie miala problemow z mlekiem.dobrze je tolerowala. a potem po roku przeszlam na zwykle z kartona- do tego kasza manna. i jadla i nic jej nie bylo.

Gość heliona
Zobaczymy. Dziękuje spróbuje wymieszać. Oby mu przeszło. Teraz wyczytałam że może za wcześnie przeszłam na nan pro 2?? I postanowiłam, najpierw odstawie nutramigen i podam mu nan pro 1 i zobaczę czy mu przejdzie wysypka no i może się wyśpimy. Ale naprawdę dziękuje.

Gość gość
Witam Również jesteśmy na etapie zmiany mleka na 2. Mój syn był karmiony do tej pory piersią plus butelką na noc Enfamil 1 i nie było żadnej reakcji. Niestety nie doczytałam i wprowadziłam dziecku Nan pro 2 bez etapu wstępnego i dostał wysypki na całym ciele i główce. Po zauważeniu od razu odstawiłam mleko Nan i wróciłam do Enfamil 1 i czekam aż wysypka zniknie. Wtedy zacznę wprowadzać mleko następne stopniowo i spróbuję z Enfamil 2. Jak myślicie czy może to być tylko nie tolerancja NAN czy uczulenie na białko ? Zaznaczając że do tej pory jadłam jogurty mleko i nic nie było synkowi, również po kaszce ryżowej Nestle z mlekiem modyfikowanym.

Gość gość
ja nie rozumiem tylko tego ze dajesz dziecku polrocznemu banana a nie jadlo jeszcze miesa zadnego gdzie powinno juz dawno.