Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość itrutkf

Biaa Masajka - czytayście?

Polecane posty

Gość itrutkf

Jakie są Wasze odczucia na temat tej książki? Przyznam, że mnie bardzo wstrząsnęła i zastanowiła.

czytałam i zastanawiałam się czy ta kobieta jest zdrowa na umyśle dawać się tak poniżać w imię miłości i to nie miłości do człowieka jako całości, tylko do jego wyglądu. Film też oglądałam i już nie jest on tak wstrząsający i zastanawiający.

Pierwsza część podobała mi się bardziej. Dla mnie było niesamowite, że można tak się zakochać w kimś, z kim nie można liczyć na przyszłość, żeby pójść za nim na koniec świata i wywrócić wszystko do góry nogami. Rozumiem, za facetem z którym się jest i ktorego się kocha, ale za obcego, bez znajomości języka, kultury...za nic. Autorka musiała mieć niesamowite parcie, żeby postąpić jak postąpiła. Była/jest na pewno niesamowitą kobietą

Gość odczuucia
Że niektórym babom odbija jak zobaczą wyposażonego czarnoskórego.

A najlepsze jest to, że ten jest "piękny masaj" wcale taki piękny nie był. Widziałyście zdjęcia? Wiadomo, że o gustach się nie dyskutuje ale z książki wynikało, że to niemalże sam półbóg a tu ...zwykły facet, niezbyt przystojny. W końcu też sie okazało, że prostacki i głupi...ale cóż, taka kultura

Gość ja sie dziwie jak
mozna byc tak glupia babą?????????/Nie wiedziała, że tak różne kultury nie mają szans?? podobało jej się mieszkanie w lepiance i smrodzie z babami? myślała gdzie będą i czego uczyły się dzieci? mam wrażenie, że zbyt do przodu nie myślała!

Gość dla mnie bardziej
czytałam , na filmie to był piekny aktor, a w książce karzeł niewydarzony.Ta 3 część to o tym jak układała sobie życie z następnym facetem ?

Gość mama 2latki
również czytałam tą książkę już lata temu i najbardziej przeraziła mnie ta kobieta rodząca martwe dziecko i banda murzynów którzy nie chceli jej pomóc ze względu na "wiarę" poza tym dziwie się autorce że tak wierzyła w tą nierealną miłość

Czytałam 2 część, ale nie pamiętam jej. O 3 też nie wiedziałam, rozejrzę się następnym razem w bibliotece za nią.