Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moj toksyczny ojciec

Jak uwolnic sie od ojca despoty?

Polecane posty

Moj ojciec to czlowiek toksyczny, zly, wredny, podly, po prostu nienawidze go. On traktuje mnie jak swoja wlasnosc. Nienawidzi kazdego mojego faceta. Mam 26 lat a ja do tej pory nie wiem jak sie wyzwolic z pod jego skrzydel. Ja jestem dorosla kobieta, kobieta ktora sama jest matka. Mam 5letniego syna. Ojciec mojego syna odwiedza swoje dziecko co jakis czas to moj szanowny tatus jak ten przyjdzie urządza mu awantury. Moja siostra ma 30 lat do tej pory nie wyszła za mąż i wie że to jest głównie wina jej ojca, niczyja więcej.

Np. moja matka nigdy nie mogla pracowac. Jak wyszla na 10 minut to robil jej awantury ze spotyka sie z mezczyznami, dlatego mama siedziala w domu i byla posluszna ojcu. Teraz moj brat ma zone, syna, corke i w swojej rodzinie ktora zalozyl odstawia takie same cyrki. Urzadza zonie awantury ze wogole smie rozmawiac z innymi facetami. Drugi brat sie do tej pory nie ozenil to ojciec urzadza mu awantury ze ma 29 lat a do tej pory zyje z kobieta bez slubu, ze nie ma jeszcze potomstwa itp.

Gość tytuytyt
uwolnić się fizycznie- zmienić miejsce zamieszkania!! jak planujesz siedzieć w jego mieszkaniu i płodzić kolejne dzieci, to chyba oczywiste, że nigdy się nie uwolnisz spod jego wpływu

Tylko gdzie sie wyprowadze? nawet nie mam gdzie bo mieszkam w jego domu, pracuje w jego firmie i mieszkam u niego. Jestem pod jego stala kontrola. Jestem tak jakby uzalezniona od niego pod kazdym wzgledem. Np. z mojego pokoju jest wejscie prosto do pokoju rodzicow.

Gość tytuytyt
nie ma innego sposobu moja droga. jak nie jestes w stanie podjąć konkretnych działań, to pozostaje ci żalenie się na forum albo modlitwy do Szatana, żeby tatuś zniknął

Tylko jak sie wyprowadze jak on od razu bedzie mi wmawial ze sobie nie dam rady, ze nie bede miala za co zyc, itd.

Gość endemonidia
Ale się wrobiłaś! I jeszcze masz małe dziecko w tym domu. To nie jest dla niego najlepszy przykład. Sądzę że trzeba będzie zmieniać sytuację etapami: 1. Znajdź inną pracę. 2. Zwolnij się z firmy ojca, bez względu na to co on na to powie. 3. Wynajmij jakąś tanią kawalerkę Nie wiem czy mieszkasz w małym miasteczku czy w większym mieście. Jeśli to pierwsze, to radziłabym poszukać pracy od razu gdzieś dalej, zabrać dziecko i wyjechać. Czy ojciec dziecka nie mógłby pomóc Ci finansowo? Czy płaci alimenty? Rozumiem, że już nie jesteście parą.

Gość Polerujący granity Florian
proste... minimum 200km odległosci od tatusia znacznie poprawi ci samopoczucie :classic_cool:

to udowodnij mu, że się myli, że sobie poradzisz. Póki będziesz na jego garnuszku nic nie zmienisz. Widocznie tak Ci wygodnie.

Gość zadałaś pytanie
i odpowiedż jest jedna - wyprowadzić się. Musisz znależć inną pracę, a nie byc na łasce tego drania. A on swoje gadki ze nie dasz rady niech sobie schowa głęboko. Też miałam ojca despotę, ale zaraz po szkole wyprowadziłam sie

Dostaje od ojca swojego dziecka 800 zlotych alimentow, w firmie ojca zarabiam 2 tysiace na reke. O nic sie nie musze martwic, ani o rachunki ani o jedzenie, nawet o ubranie bo moj ojciec daje na to pieniadze, dzieckiem w dzien zajmuje sie moja mama, czesto rowniez moj ojciec zajmuje sie dzieckiem( ma bardzo duzy wplyw na dziecko). Mieszkam we Wroclawiu.

Gość Zły dziewic
I ty jesteś dorosla kobieta? A kto cie bolcuje? Tatus? ;)

Gość endemonidia
No to masz wygodnie. I co? Wahasz się czy potrafisz z tego zrezygnować? To oczywiste że samej będzie Ci trudniej z rachunkami, z pogodzeniem obowiązków, ale coś za coś. Zdecyduj się.

O jeżu, dziewczynko, naprawdę tatuś ci będzie wmawiał, że sobie nie poradzisz? O bidulko, no tak, przecież co powie tatuś to prawda :( Tak naprawdę wcale ci nie zależy na tym, żeby się od niego wyprowadzić. Masz 26 lat i GÓWNO przez ten czas zrobiłaś w tym kierunku. Tylko wymówki potrafisz wymyślać, a ruszyć dupy się nie chce :O Dobrze ci tak, sama tego chcesz

Gość fafdgd
jesteś od niego uzależniona.

Gość wygodnie ci z tym wszystkim
masz 2800 na rękę o nic się nie martwisz tylko wkurwia cię gadanie ojca. W życiu wszystko jest za darmo, nie słyszałam by coś była zadarmo

Gość przecież wiadomo, że
przemęcz się jeszcze rok - odkładaj ile możesz - sądząc z Twojej wypowiedzi spokojnie możesz odłożyć całą pensję. A potem cichaczem poszukaj innej pracy, mieszkania - za wynajęcie zapłać z oszczędności z góry za dłuższy okres czasu. I SPIEPRZAJ STAMTĄD dopóki jeszcze możesz a twój syn nie został nieodwracalnie spaczony tak jak twój brat.

Gość jesteś po prostu bardzo wygodn
a! nic więcej!

Gość morenasss
panna wygodnicka z ciebie :D

Gość jesteś glupią krowa na utrzyma
niu tatusia , teraz brakuje byście wychowali dzieciaka na takiego samego jak ten despota.