Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zamartwionaaa

Czy wymieniacie dzieciom butelki do karmienia ???

Polecane posty

Gość zamartwionaaa

hej moja córka ma 6 miesięcy i ani razy nie wymieniałam butelki do karmienia . co miesiąc wymieniam smoczki do butelki i smoczki uspokajacze i teraz zastanawiam się czy powinnam wymienić butelki ?

Gość lalalum!
no pewnie, co za pytanie - jeśli to plastik oczywiście. One się strasznie syfią.

Gość zamartwionaaa
oo kurde fajnie że dopiero teraz się o tym dowiaduję ;/ Myślałam że nie trzeba. Teraz tyko przelewam wrzątkiem 2 razy rano i wieczorem. Wcześniej wygotowywałam

Jesli butelka jest szklana to nie ma potrzeby ja mam awent wiec nie wymieniam bo sa bardzo dobre chociaz drogie ale sie oplaca

ja nie rozumiem po co wymieniać...sory jak dobra to po kiego? ja uzywam aventu i sa niezniszczalne, dwoje dzieci maja 3 butle i finito. Ja wygotowywałam tylko poki dzieci nie skończyły 5=6 mies, potem nie, po prostu myje od razu i nic tam sie nie zbiera

Gość no błagam Cię
masz butelki AVENT i nie wymieniasz ich??? od 9 miesiąca życia dziecka używamy tych butelek i regularnie wymieniam e butelki tak jak zaleca producent - CO 3 MIESIĄCE poczytaj jak bardzo niezdrowe są PORYSOWANE butelki, a po 3 miesiącach używania każda plastikowa butelka będzie porysowana, nie ma cudów

Gość zamartwionaaa
uufff ja również mam aventa i również uważam że są ok :) Ale jednak zaczęłam na poważnie zastanawiać się nad zmianą butelek na lovi gdzieś kiedyś czytałam że smoczki lovi mają taki sam kształt albo podobny do tych z aventa czy prawda ?

Gość no błagam Cię
tak, smoczki Lovi pasują do butelek Avent moje dziecko wybrało sobie butelki i smoczki Avent więc nie zmieniam, ale wymieniam je regularnie po lekturze tego jakie właściwości ma poniszczona, plastikowa butelka

Gość zamartwionaaa
no błagam Cię dzięki a czy używałaś butelek lovi ? jakie są ? lepsze od aventa czy raczej nie ?

Gość ghtfmgtr
Moje dziecko jak się urodziło piło z butelek Aventu tych małych do 125 ml.Potem zaczęłło pić wieksze ilsoci zmieniłam na duże butelki Aventu 260 ml i uzywamy ich z 5 miesiecy,mniejsze butelki poszły w kosz,były zniszczone =bo miały inny plastik.Obecne butlki tez od wewnatrz maja slady uzycia.. i rozwazam kupno nowych... smoczki ,,trójprzepływowe tez pasowąły by nowe,, tak sądze.

Gość no błagam Cię
mam w domu jedną butelkę Lovi, bo była gratisem do opakowania termo, ale stoi ta butelka nowa, nieużywana od dłuższego czasu, bo jakoś nie chciałam ryzykować, że mi synek nie będzie chciał z niej pić mleka (próbowałam mu dawać z Tommee Tippee, ze szklanych butelek Canpol, ale absolutnie nie chciał) dlatego wolałam nie ryzykować;) niedługo będę mieć kolejne dziecko więc może przy córeczce sprawdzi się Lovi?;) niestety w kwestii, które butelki lepsze - nie pomogę, bo nie mam porównania tych dwóch firm ponieważ używałam tylko Aventu, a że kształt smoczków jest taki sam to widać od razu ;)

szukam w necie i nadal nie wiem czemu trzeba te butelki wymienic po 3 miesiącach...niech mnie która oświeci

Gość producenci piszą takie
bzdety żebyście kupowały co 3 miesiące nowe butelki, a wy w to wierzycie...

Gość vddsfeas
mam 2 butle i ni wymieniałam jeszcze; i nie mam zamiaru; szczotki używam sporadycznie więc się raczej aż tak bardzo nie rysują....a niby dlaczego porysowane są aż tak szkodliwe?

Gość gość
Ja mam do mleka z lovi i nie wymieniałam ani razu bo jest zadbana i nie robi się w niej syf a butelki z canpol babies do herbatki wymieniam :)

Zamiast wymieniać butelkę po herbatkach, czy mleku mozna je doczyścić wsypując do niej trochę ryżu i grubej soli, wszystko zalewasz odrobiną wody, zakręcasz butelkę i potrząsasz energicznie. Po chwili butelka jest czysta. i nie ma prawa mieć żadnego osadu. Nawet ta o nieregularnych kształtach.

Gość Niewidoczny dla innych
50 lat temu też wszystkie mamy wymienialy butelki i smoczki co 3 miesiące, bo tak trzeba ? Ha ha ha... wtedy za jedną trzeba było stać godzinami, albo dniami w kolejkach, a wy pitolicie o jakiś wymianach ! Co zmieniło się przez te lata ???

Gość Niewidoczny dla innych
i ludzie do dziś żyją :)

Gość magduchaW
mój synek ma ponad 2 latka i miałam dla niego 2 duze ( 330ml ) butelki z Avent-u,których nie wymieniałam-jedynie co to smoczki butelek nie gotowałam po kazdym posiłku,jedynie myłam i przelewałam wrzątkiem. nic mu nigdy nie dolegało,wiec uwazam,ze wymiana butelek co jakis czas to przesada,ale jesli ktos ma taka potrzebe,to prosze bardzo:)