Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciuszki jjjjjjj

Czy któraś z Was zamawiała ciuchy z Chin lub Hong Kongu np przez eBaya?

Polecane posty

Gość ciuszki jjjjjjj

Znalazlam kilka ciekawych rzeczy ale nie wiem czy zamawiac .. wiem,ze przez kuriera paczki idą szybko bez problemów ale to b.drogie, zwykla przesylka (do 14dni) jest tania ale boje sie o cło ,zeby nie przewyzszyło kosztu tych kilku rzeczy...

Gość oprócz cła
pamiętaj ze oprócz cła (na odzież to chyba 18-20%) urzad celny naliczy ci VAT - 23%. Oczywiście o ile "padnie" na twoją paczkę. BO patrząc na to co się dzieje na allegro czy ebay to chyba nikt sie tym nie przejmuje. Z drugiej strony zgodnie z prawem to sprzedajacy ma obowiazek pokryc wszystkie koszty i podac ostateczna cene, ale to chyba jest bardziej skomplikowane

Gość ja zamawiałam1111
ja zamawiałam , przyszło normalnie bez cła

Gość paaaaaaranamma
Ja zamawiam dużo, zabawki, książki, i ubrania :) Zamawiam zwykłą pocztą (byleby miała numer nadania!!) i proszę o napisanie że to "gift" (prezenty są nieclone) oraz/albo prosze o napisanie wartośi 20$. Rzadko ginie (zwykle i tak azjatyccy sprzedawcy wolą wysłać drugi raz zamiast stracić klienta) a poniżej zdaje się 20-25 euro jest nieclone, ale cey są w dolarach więc... :) Nie płacę cła po tym, co urząd celny zrobił z moją lalką (kolekcjonerska, delikatna niezwykle, nie było opcji wysyłki kurierem) i jakie cło przypieprzył - mial.am 19 lat, ledwo pracę a cło, koszty celne, koszty postępowania, wysyłką EKONOMICZNĄ PACZKĄ BEZ UBEZPIECZENIA Z URZĘDU CELNEGO DO MNIE.... przewyższyło to cenę lalki ;/

Gość Mania22222
Hej, a z jakich stron zamawiacie? Miałam kiedyś fajny adres z ciuchami (głównie suknie ślubne, ale i sporo w innych działach), no i nie mogę teraz znowu jej znaleźć :(. Znacie jakies fajne strony?

Gość bcbxhsds
Tez bym chciała poznac adresy jakis sklepów z dobrymi jakosciowo ubraniami :) Kiedys trafiłam na jednego producenta ,ktory szyje dla jednej sieci handlowej ,nie wiem jakiej ale przyjmują zamówienia hurtowe ,powyzej 100 sztuk :O

Gość aparasia
wholesale7.net polecam :D

Gość gość
Ja polecam zamawiać na www.ebay.com trzeba tylko zaznaczyć "free international shipping" i będzie :) Cła również nie płaciłam :)