Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Tobic

Reala i Promocja

Polecane posty

Gość Tobic

Przepraszam drogie Panie, że zajmuję czas niezainteresowanym ale jak wynika z informacji zawartych w mojej reklamacji będę o ile to możliwe, informował wszystkich. Poniżej przesyłam treść reklamacji złożonej w sieci handlowej REAL. Reklamacja Zdecydowanie DROGI Realu. W dniu dzisiejszym udałem się na zakupy do Waszego marketu w Warszawie przy ul. Jubilerskiej. Podczas wyboru różnych produktów zauważyłem na półce promocję na wodę mineralną Skarb Życia Muszyna. Wg informacji znajdującej się na „woblerku znajdującym się na cenie produktu (1,75PLN) drugi produkt mogłem nabyć za jeden grosz. Zapakowałem więc 42 butelki ww. wody będąc przekonanym, że przy kasie za ten produkt zapłacę 21szt*1,75PLN i dodatkowo 21szt*0,01PLN. Niestety przy kasie został mi naliczony rabat tylko na 10 butelek wody w kwocie 17,40PLN. W informacji gdzie chciałem reklamować sumę znajdująca się na moim paragonie usłyszałem, że promocja „ drugi produkt za jeden grosz dotyczy tylko maksymalnie 20 szt. artykułów, przy jednorazowym zakupie a stosowna informacja znajduje się w gazetce. Odmówiono mi jednocześnie zwrotu kwoty która wynikała z ceny i informacji o promocji znajdującej się na produkcie czyli brakujących 19,14PLN. Jednocześnie informuję, że nie kupowałem ww. produktu na podstawie gazetki promocyjnej a nawet jak bym to robił to nie zwróciłbym uwagi na jakże skromny dopisek na ostatniej stronie gdyż zgodnie z wytycznymi UOKiK-u taka informacja powinna znajdować się na każdej stronie i tzw. „gwiazdka przy każdym produkcie. Z mojego punktu widzenia promocja a dokładnie dopisek na ostatniej stronie (nie czytelny w gazetce dostępnej w internecie) został stworzony tylko po to aby naciągać klientów. Ta sama woda podczas promocji w Tesco sprzedawana jest bez ograniczeń ilościowych ale to tylko na marginesie. W związku z tym, ze na Państwa słabo czytelnej stronie internetowej nie można znaleźć informacji w jaki sposób przyjmują Państwo reklamacje pozwalam sobie wysłać ją za pośrednictwem „kontaktu. Żądam zwrotu kwoty 19,14PLN nie naliczonego rabatu przekazem pocztowym na adres znajdujący się w formularzu kontaktowym i sugeruję umiejscowienie informacji o ograniczeniach ilościowych bezpośrednio przy cenach produktu. Jednocześnie informuję, że zgłaszam informację dotycząca tej „promocji do UOKiK-u. Naturalnie nie oczekuję, że „pochylą się Państwo nad moją reklamacją bo jak już wcześniej wspomniałem wyraźnie widać, że założeniem tej „promocji jest działanie mające w nieuczciwy sposób zwiększenie dochodów przez REAL Jednak uczciwie (w przeciwieństwie do Państwa) informuję, że nie zgadzam się z takimi praktykami i na wszelkie możliwe sposoby będę zawiadamiać wszystkich co znajduje się na końcu Państwa gazetki.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować