Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy jestem nienormalna???

Czy jestem nienormalna??? Wole pracowac fizycznie!!

Polecane posty

Ukonczylam studia ekonomiczne, odbywalam staz w urzedzie skarbowym na 6 miesiecy i po skonczeniu stazu bylam tam tak zmeczona, zapieprzalam cale 8 godzin, praca bardzo odpowiedzialna, najgorsze biuro w jakim bylam. Bylam tez w sklepie ale i ta praca mi nie pasowala, wyladowalam na produkcji i mimo skonczonych studiow dopiero tam czuje ze zyje.

Gość maturks4
No to powodzenia!

Gość lerajaaaaa
mhm dziwne zwykle ludzie darza do pracy w biurze ja np jestem masazystka

Gość gin ekolog 2
masz fajnych kolegów?

Gość galareta z kreta
widocznie jestes stworzona do pracy w ruchu, jatez moglabym taka wykonywac, gdyby dobrze placili:D a moze trafilas do zlego biura?

Gość yur
Hmmm.. Gdy pracowałam w firmie, jeździłam służbowo, miałam wykłady, prowadziłam rekrutację to najbardziej cieszyło mnie gdy mogłam pakować paczki, grabić liście wokół magazynu czy nosić elementy stoiska handlowego i je montować. Naprawdę czuję że wolałabym taką wymierną w efekcie i bezstresową pracę. Mogę nawet monotonnie skręcać długopisy.

Vaty w urzedzie skarbowym, zaswiadczenia, wprowadzanie danych do komputera cale 8 godzin wykanczalo mnie psychicznie, jeszcze pilnowac sie by nie zrobic zadnego bledu. W tym zakladzie w ktorym jestem, jestem caly czas na tasmie i po 8 godzinach wracam do domu. Zarabiam tam nawet dosc dobrze bo 2300 na reke.

Pracowalam rok jako sekretarka w kancelarii to odpowiedzialna bylam za wszystko, oprocz tego ze bylam tam sekretarka to bylam tez sprzataczka, pozniej mialam staze. Jeden staz byl w firmie zagranicznej gdzie szefowa nie byla wogole wyrozumiala, darla sie szczegolnie na mnie a pozniej staz w urzedzie skarbowym, szczerze to mam dosc biura a nawet do sklepu bym nie chciala isc. W tej fabryce w ktorej pracuje jest mi bardzo dobrze.

Gość galareta z kreta
to rzeczywisie, spoko zarabiasz. tez sie obawiam, ze bede sie meczyla w 8-godzinnej rpacy za biurkiem, wiec po co ja studia robie?ne wiem. no ale moze znajde cos odpowiedniego dla siebie?:)

Gość galareta z kreta
no i git, rob jak uwazasz. tez kiedys bylam na praktykach jako sekretarka, i tez od parzenia kawy, przez faktrowanie do rozliczania listonosza. na poczatku wydawalo mi sie, ze robota fajn, ale zmienilam zdanie po 2 tygodniach:O

Moze tylko ciezko jest znalezc prace za biurkiem a w biurze wcale nie jest tak rozowo jak sie wydaje. Najgorsze sa zeznania podatkowe.

Gość dziś na pomarańczowo
to gratuluję znalezienia swojego miejsca w życiu. ja też skończyłam wydział ekonomiczny i co prawda w finansach za żadne skarby bym pracować nie chciała (zupełnie nie ogarniam tej tematyki, nie interesuje mnie), ale każdą inną pracę biurową chętnie wezmę. najbardziej lubię organizować pracę sobie i innym, więc poluję na jakieś stanowisko asystentki albo coś w sprzedaży, marketingu, obsłudze klienta, bo lubię pracę z ludźmi. z fizycznych zajęć pracowałam w sklepie (w kilku różnych) i jedyne, co mi się podobało, to kontakt z klientem. chyba, że filozofia sprzedaży firmy polegała na wciskaniu ludziom od progu towaru, wtedy rzeczywiście wolałam iść na zaplecze i przyjmować dostawę albo robić remanent niż robić z siebie debilkę przed klientami. praca fizyczna nie jest zła, pod warunkiem, że jest dobrze płatna i ma się zdrowie do jej wykonywania.

W takim razie moze zaoszczędź troche i otwórz coś własnego :) bo wiesz, praca fizyczna jest fajna ale raczej mało płatna no i na stare lata moze być jednak ciężko.

Gość dffdfdddd
moj brat jest taki sam, mama popchnela go silą na studia, chociaz od początku twierdzil ze on do pracy w biurze sie nie nadaje..i co..na 3 roku żucil studia i pracuje na koparce;) zarabia grubą kase i jest szczęsliwy bo robi to co lubi;)

Gość dffdfdddd
rzucił :P

Dzisiaj akurat wypadl mi dzien wolnego a jutro mam na popoludnie ;) Praca w sklepie to tez stresujace zajecie, szczegolnie siedzenie na kasie to cos okropnego, trzeba uwazac zeby sie nie pomylic bo przyjdzie szef i zrobi awanture. Dlatego dobrze mi jest tak jak jest.

no cóż nie każdy "trafia" z wykształceniem do pracy którą lubi ;)

Gość gość
Tak jesteś nienormalna Praca umysłowa jest najlepsza ;)

Gość gość
Tak pracowałem fizycznie i mi się nie podoba

Gość gość
Kiedy ja też pracuję fizycznie. Nie nadaję się za biurko, przychodziłam do domu tak umęczona że, nic kompletnie w domu nie robiłam,i tak się męczyłam ponad rok, przy okazji robienia badań okresowych powiedziałam lekarzowi o tym rzekomym zmęczeniu, no i mnie uświadomił że mój układ nerwowy tak reaguje. Zrobiłam eksperyment za podpowiedzią lekarza, wzięłam tydzień urlopu, wstawałam rano jakbym szła do pracy i zaczęłam robić generalne porządki w domu, o dziwo zmęczenia i znużenia nie było, zaczęłam się czuć bardzo dobrze i wróciła mi energia do życia. I co było robić? wybór był tylko jeden, dzisiaj zajmuję kierownicze stanowisko na hali produkcyjnej, niby fizycznie nie pracuję ale prawie cały czas jestem w ruchu, może z wiekiem zmieni się też nadpobudliwość ruchowa, kto wie. Słuchajcie swojego ciała, ono samo wam powie czego potrzebuje.