Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuzannnnnaaaa

pobolewanie podbrzusza

Polecane posty

Gość zuzannnnnaaaa

Hej kobitki mam pytanie od tygodnia boli mnie podbrzusze a jestem w 23dc wiec owulacja raczej nie i dlaczego az tak długo, martwi mnie tez to ze nie mam prawie wogole sluzu a u mnie to naprawde dziwne bo zawsze go mam i to sporo. Miałyscie może kiedys podobna sytuacje??

Gość zuzannnnnaaaa
Nikt nie mial czegos takiego jak ja? do gina jestem dopiero zapisana na maj bo oczywiscie nie ma wczesniejszych terminow

Gość moiy
to idź prywatnie. jeśli coś jest nie tak to do maja może być zbyt późno.

Gość zuzannnnnaaaa
Na razie poczekam do okresu a potem pojde prywatnie i od razu chce porobic wszystkie badania tylko ze chcialabym to robic na kase chorych bo to sporo by wynioslo. Myslalam ze moze ktos jest na kafe co mial podobna sytuacje wtedy bym wiedziala czy sie z tym spieszyc czy juz na dniach isc

Gość zuzannnnnaaaa
???

Gość co jaaaaaaaa
boze to idz do gina tez masz dziewczyno problem co ja lekarz???/

Gość co jaaaaaaaa
objaw podbrzusza moze bolec z róznych przyczyn jezeli juz tu nie ma wrózek

Gość zuzannnnnaaaa
Pytalam sie tylko czy ktos tak mial jesli nie masz nic ciekawego do powiedzenia to po co piszesz

Gość co jaaaaaaaa
a co coi po tym czy ktos tak mial????:O kazdego moze z innego powodu bolec pod brzusze idz do lekarza bo nikt ci nie powie:O:

Gość co jaaaaaaaa

Gość moiy
"Ból w podbrzuszu. Często spotykany jest ból w podbrzuszu prawym, czyli tak zwanym prawym dole biodrowym. Jest to miejsce gdzie typowo bólem objawia się zapalenie wyrostka robaczkowego (ból przy ucisku prawego podbrzusza, podwyższona temperatura ciała, wymioty, wstręt do jedzenia). Zapalenie wyrostka robaczkowego lekarz będzie różnicował z zapaleniem przydatków u kobiet. Tutaj też dolegliwości bólowe dawać może uchyłek Meckela, zapalenie uchyłków jelit, stany zapalne miednicy, nieswoiste zapalenia jelit. W lewym dole biodrowym pod uwagę bierze się zapalenie uchyłków jelit, zapalenie przydatków, stany zapalne miednicy, nieswoiste zapalenia jelit i inne. U kobiet występować może bolesne miesiączkowanie, objawiające się bólem podbrzusza, czasem znacznie nasilonym. Doraźnie stosuje się leki przeciwbólowe i rozkurczowe, przy powtarzających się bolesnych miesiączkach należy udać się do ginekologa."

Gość zuzannnnnaaaa
mnie boli po obu stronach tak jak na okres tylko to jeszcze za wczesnie na okres