Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maturzystka2012

Matura ustna z niemieckiego 2012.Pomocy trudno zdać!!!

Polecane posty

Mam pytanie do matury zostały mi 3 miesiące,chcę zdawać maturę z niemieckiego. z niemieckiego umiem podstawy,umiem odmieniac czasowniki,stosować czasy.Słownictwo mam ubogie ale jakieś tam mam,coś umiem powiedzieć.I tu moje pytanie na ile trzeba umieć niemiecki gramatycznie i jak duży trzeba mieć zasób słów żeby tylko zdać część ustną? Boję sie po prostu że czegoś nie zrozumiem i nie będę umiała odpowiedzieć.Dzięki za pomoc

Gość Jolllllllla
jesteś już po studniówce? straciłaś cnote?

Jakby było trudno to 3/4 uczniów by nie zdawało :) zdają prawie wszyscy, wiec jest banalnie prosta.

Gość różowa Ms
Dziewczyno ile jeszcze będziesz w kółko zakładac jeden i ten sam temat??!doradzaliśmy ci już co zrobić a ty dalej yebiesz o jednym i tym samym,ogarnij sie...:O

Własnie ze nie bo ja jeden nikt nie odpisał a na drugim nic sie sensownego nie dowiedziałam. Nie umiecie mnie zrozumieć po prostu boje się i proszę o wsparcie.

Gość różowa Ms
ja ci wczoraj pisałam czy przedwczoraj pod innym nickiem że bedziesz miała obrazki do opisania,więc trudne nie będzie...nawet mój 9 letni bratanek potrafiłby je opisać po niemiecku...:O a język niemiecki jest dziecinnie banalny..

Gość deutschliebhaber
Osoby z Warszawy zapraszam na kurs do matury podstawowej. Wtorek - czwartek 16.15 - 17.45 Start 06.03.2012, Koszt 420 zł 4 osoby w grupie! Zajęcia do końca kwietnia Wszystkie materiały w cenie kursu. OttoSchule.pl

Gość simian raticus
KLEINE ARSCH UND KURTZ SCHWANTZ! TITTEN!

Gość Aaaaaakkak
Może ktoś miał już maturę ustną z niemieckiego. Jak tak to wpisujcie jakie mieliście zestawy...

Gość Iwu.. :D
Ja mam jutro ustną z niemca. Jest masakraa taki stress. xD

Hej, jeśli ktoś miał już maturkę ustną z Niemieckiego to piszcie jakie mieliście tematy ;) jednoczmy się! tym bardziej, że jest nas mniej niż zdających Angielski :) Ja mam dopiero 21.05 :) Powodzenia wszystkim!!!

Zdawałam maturę z niemieckiego 7 lat temu,nigdy nie byłam z niego orłem,ale zdałam więc ciężko nie było:)

Gość banał,
ja zdawałem niemca 2 lata temu, łatwizna :)

Gość LGi
Witam wszystkich... Nic wam to nie da, że poznacie zestawy:) nie stresujcie się to po pierwsze:D Ja miałam dzisiaj ustny :D i zestawów jest multum, w całej Polsce i nie wiadomo co Ci się trafi. Ja dopiero dzisiaj dowiedziałam się, że skala jest 30 pkt :] zestawy nie są jednakowo tematyczne, nie jest powiedziane, że jak pierwsze dotyczyło komunikacji to wszystkie będą tego dotyczyły. A więc ja miałam 1. Dotyczyło mojej przeprowadzki, miałam powiedzieć dlaczego potrzebuję nowego mieszkania, jaką chciałabym mieć lokalizację, ile pomieszczeń i rozmiar tego mieszkania. 2. Obrazek jak go zobaczyłam to się załamałam:/ ale jakoś wybrnęłam: przedstawiał 3 ludzi w białych podkoszulkach z logo organizacji i zbierających śmieci, nad jeziorem. I pytania dlaczego ta dziewczyna udziela się w tej organizacji. 3. Miałam wybrać jeden z trzech plakatów który według mnie najbardziej zachęca do nauki języków obcych i pytania do tego typu dlaczego warto się ich uczyć. Ufff to na tyle aha jeszcze jedna informacja zdałam! zdobyłam 73% :D powodzenia und keine stress;P

Gość llllololo
dziwne ze zdalas bo pisze sie KEIN STRESS a NIE keine :)

Gość LGi
Ale to był ustny, nie pisemny :P xD oj tam jedna literka!

Gość Rampampam
Ja w tym roku zdawalam. 27/30 1. Rozmowa o komputerze co na nim robie problemy z obsluga itp 2.Obrazek pani w sklepie kupujaca warzywa i owoce 3. Wybrac obrazek na plakat przedstawiajacy najwiekszy problem.. -plaża a na niej dużo śmieci - jakieś scieki wpływające do wody - fabryka i pelno dymu pyt.na rozgrzewke: co robie w tygodniu, co ostatnio kupilam pyt.do obrazka: jak mysle dlaczego ta kobieta kupuje owoce i warzywa i czy ja chetnie kupuje w supermarkecie i dlaczego, opowiedz o ostatnich zakupach pyt.do ostatniego: co mozna zrobić zeby chronic środowisko, dlaczego ludzie nie dbaja o nature