Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rossee

szybkie proste dobre ciasto:)

Polecane posty

Moja mama przyjeżdża do mnie w niedziele na kawę, poszukuje pomysłu na szybkie, proste, dobre ciasto, tak by zrobić na mamie wrażenie hihihi :) macie jakieś pomysły????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość różowa Ms
kopiec kreta,lub sernik na zimno mmm...pyCHa:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ale to gotowe ciasta..:) ja chcialabym sama cos zrobic:P:P:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość różowa Ms
gotowe ale roboty nad nimi jest

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agixxx
ja mam przepis na pyszny placek :) najpier zrób 3 galaretki jak pisze na opakowaniu tylko mniej wody żeby można je było pokroić i odstaw aż się zsiądą upiecz biszkopt 6 jaj 1 szkl. cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szkl mąki 2-3 łyżeczki kakao białka ubić na sztywno dodać cukier i żołtka dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia potem kakao i wymieszać piec w 160-180 stopniach 30-40 min jak sie upiecze to ostudzić potem przekrój biszkopt przez środek na 2 cześci galaretki pokrój na male kawałeczki i potem tak ubij śmietane 30% i dodaj 2 śmietan fix potem dodaj te małe kawałki galaretki i tą masą przełóż biszkopt na wierzch możesz czekolade zetrzeć ładnie wyglada tani jest i baaaaaaaaaaaardzo dobry w smaku :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zebra 5 jajek 1,5 szkl. cukru 2,5 szkl mąki proszek do pieczenia 1 szkl. wody o temp. pokojowej (najlepiej gazowanej) 1 szkl. oleju. 3 łyżki kakao 3 łyżki mąki mieszasz wszystkie składniki dodając na zmiane troche wody troche oleju. podzielić ciasto na 2 części. do jednej dodać 3 łyżki mąki do drugiej 3 łyżki kakao. do formy wlewać na zmiane ciasto jasne i ciasto ciemne. ppiec w tempp 150 stoppni ok godz. (sprawdzić patyczkiem czy się upiekło) możesz też zrobic to ciasto np z jabłkami. wtedy bierzesz tylko białe ciasto wlewasz do formy i na wierzchu układasz owoce.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zebra jest łatwa w przygotowaniu a wygląda pracochłonnie ze względu na te warstwy. najlepszą miarką jest chochelka do sosów. ciasto wylewaj zawsze na srodek formy, samo się rozleje po całości i będzie fajnie wyglądało.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lucifer girlsa
krowi placek zrób

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość W...w...w
Zrób placek bez pieczenia- 3bit Na dno brytfanki herbatniki, na nie masa budyniowa na cieplo, kolejna warstwa herbatnikow, masa krówkowa- gotowane słodzone skondensowane mleko- gotowa z puszki, ostatnia warstwa herbatnikow na nia bita śmietana, albo z śmietany kremówki albo sniezka, posypać utarta czekolada i gotowe:) pycha najlepsze jak herbatniki juz nawilgna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No niestety mi nie wyszło :) To może znacie jakąś dobrą cukiernie? Jestem z Katowic.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość stanisław23
Zadzwoń do matki żeby nie przyjeżdżała

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Sernik lub seromakowiec (przepyszny), który zawsze się uda. Warunek: twarog poltlusty zwykly, nie wiaderkowy. Twarog mielimy raz, ja ucieram na drobnej tarce. I szybciej i mniej się marnuje. pol kostki Kasi lub masla 4 zoltka szklanka cukru 2 cukry waniliowe albo laska wanilii podwojny budyn smietankowy lub dwa male ok. kg twarogu tluszcz utrzec z cukrem kolejno wbijajac zoltka, a bialka osobno do miski. Jak to utrzemy, dodajemy po lyzce twarogu az do wyczerpania. Dodac budyn, cukry waniliowe (wanilie), można pare kropel zapac****aki lubimy. Na końcu delikatnie piane z ubitych na sztywno bialek. Wylewamy do formy i pieczemy w 180 st. 45-60 minut. Termoobieg 210 stopni, na końcu lekko zwiększamy na 5-10 minut obserwując czy się za szybko nie spieka. Po upieczeniu wylaczamy, odrobine uchylamy drzwiczki i po 10 minutach wyjmujemy. Posypujemy cukrem pudrem lub lukrem cytrynowym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
pomyliłam się termoobieg 120 stopni a nie jak podalam wcześniej, tak pieczemy 40 minut, potem można trochę zwiekszyc do 130. Do seromakowca potrzebne duże opakowanie masy makowej, 2 jajka i lyzeczka proszku do pieczenia. Masa serowa jak na sernik, który podalam wyzej Na spod kruche ciasto: 1,5 szklanki maki, pol szklanki cukru pudru,ok. pol kostki Kasi, 2 cale jajka, można jedno. Szybko zagniatamy ciasto, na 20 minut do zamrażalnika. Blaszka ok. 30 na 40 cm - wykładamy ciasto, ugniatamy równo na dnie, nakłuwamy widelcem. Do masy makowej wbijamy zoltka i ubita piane z bialek, wsypujemy lyzeczke proszku. Wszystko wymieszać. Wylac na ciasto. Na to ostrożnie wylewamy mase serowa i wkładamy do piekarnika nastawiając na 180 stopni . Pieczemy ok. godzine. Termoobieg jak wyżej - 120 stopni, po 40 minutach zwiekszyc do 130-135

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Bardzo smakuje z cytrynowym lukrem: cytrynę parzymy, ocieramy na tarce skórke. Do miseczki wsypujemy na oko, może być szklanka cukru pudru, wyciskamy cała cytrynę, wsypujemy skórke i ucieramy przez chwile do uzyskania gładkiej masy. Polewamy jeszcze cieple ciasto - PYCHA!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość stefan z lasu
Ja pindole,baby idźcie gdzie indziej przynudzać o tych wypiekach.Akurat tu musicie to robić do jasnej cholery

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gościu z 20:48 - i tak możesz mieć d.pe jak chałupe. Ja jem seromakowiec 2 razy do roku i jeszcze mi się nie odłożyło, a warto upiec bo naprawdę niebo w gębie. Nikt ci nie każe jeść całego, tylko kawałek, resztą poczęstować gości

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Stefan wracaj do lasu, a nie marudź tutaj, fajne przepisy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
prawie wszystkie kobiety od 40 tki wzwyz to maciory zalane sadlem bo robia ciasta, ciastka kompoty, soki i syropy owocowe dzemy powidla konfitury ,galaretki kisiele domowe-gdzie multum cukru sypią i od tego sadlo je zalewa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Polki wcale nie są takie grube. Amerykanki na fastfoodach to się dopiero spasły

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ale szczuplych kobiet od 40 tki wzwyz jest malo -zwykle sa spasionymi maciorami zalanymi sadlem z cyckami i brzuchami do kolan

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Witaj Oto przepis na sernik lany. CIASTO: 2 szk. mąki, 15 dkg margaryny, 2/3 szklanki cukru, 2 całe jajka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Zagnieść, włożyć do lodówki na ok. 30 min. MASA SEROWA: 3 szk. mleka surowego, 1kg twarogu,1/2 szk. oliwy, 1 szk. cukru, 2 budynie śmietankowe albo waniliowe bez cukru, 4 żółtka i 2 całe jajka Twaróg rozdrobnić w malakserze, dodać oliwę i bydynie (sypkie!). Masę serową przełożyć do większego naczynia. 2 całe jajka + 4 żółtka ubić mikserem ze szklanką cukru. Dodać do masy serowej, wlać mleko i dobrze zmiksować (uwaga!trochę pryska) Formę wysmarować tłuszczem(można wyłożyć papierem do pieczenia), wysoko wykleić ciastem (brzegi), wlać przygotowaną masę serową. Piec około 50 min. w temp. 175* Z 4 białek ubić pianę, dodać 4 łyżki cukru, ubić. Wyłożyć na upieczone ciasto i piec jeszcze około 15 min. dobre i proste

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a co powiesz na tiramisu? Bez pieczenia pyszne i zawsze robi wrażenie? Konieczny ser mascarpone ale na szczęście obecnie dostępny w większości centrów handlowych 0,5 kg. serka maskarpone 4 żółtka 2 opakowania biszkoptów (tzw.języczków) 3-4 łyżki amaretto bądź zastępczo wódka z dodatkiem zapachu migdałowego napar z kawy 1/2 szklanki cukru żółtka utrzeć z cukrem, dodać powoli serek mascarpone i zmiksować na puszysto. Zrobić napar z kawy (mocny i gorzki ok. 1 szklanka)ostudzić i dodać do niego alkohol, zamaczać biszkopty w naparze i układać obok siebie na wysokiej brytfance (ok. 30 cm. na 20) na to nakładać masę z serka i posypać ciemnym kakao i kolejna taka sama warstwa. Gotowe wstawić do lodówki na co najmniej 6 godzin.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wpisz na you tube Smakowite dania sernik gotowany - bardzo łatwe, bardzo szybkie, bardzo smaczne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
spasione maciory żrą ciasta a dupa robi sie ogromniasta

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tiramisu można też zrobić w szklanych pucharkach. Pięknie wygląda jest pyszne i bardzo eleganckie. U mnie często gości na stole a goście go uwielbiają.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×